Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Știrile zilei - 17 august: Premieră în piețe * Posibil candidat la Primărie * Brukenthal, la History Channel * Sibiul va fi capitala muzeelor europene

Știrile zilei - 17 august: Premieră în piețe * Posibil candidat la Primărie * Brukenthal, la History Channel * Sibiul va fi capitala muzeelor europene

Turnul Sfatului vă propune mai jos o selecție a știrilor zilei de joi, 17 august 2023:

Sibiul, la History Channel

Marele jaf de la Brukenthal, subiect de documentar pe History Channel. „Sunt încântat să fiu gazda noii serii documentare History Channel, «Enigmele României». Este o emisiune intrigantă, care sper că îi va familiariza pe telespectatorii noștri cu noi perspective privind personalități și evenimente celebre care au definit istoria României”, a transmis Marcel Iureș, care va fi gazda noului serial. Detalii, aici.

Premieră în piețele din Sibiu

Teodor Birț anunță, după controalele Prefecturii, că SC Piețe Sibiu SA se va dota în viitor cu un laborator de analize, astfel încât în momentul în care în piața ajung anumite legume de sezon ele să fie testate rapid și transparent. Mai multe explicații - aici.

Posibil candidat la Primărie

Fost prefect și secretar de stat în secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Roman pare să fie o variantă luată în calcul în vederea alegerilor locale de către AUR, spun surse politice pentru Turnul Sfatului.

Sibiul va deveni capitala muzeelor din Europa

Rețeaua Europeană. Muzeelor se așteaptă la „un eveniment frumos” la Sibiu. Muzeul ASTRA anunță că va găzdui în anul 2024 conferința anuală a membrilor Rețelei. „E o veste care (re)confirmă statutul de pol internațional și sustenabil al culturii”, transmit reprezentanții instituției.

Pe plan local:

În parcul din Piața Cluj au fost schimbați copacii despre care funcționarii Primăriei spuneau că erau „bătrâni și bolnavi”.

Noul regulament care va reglementa parcările din municipiu încă e în lucru.

Sibienii mai au la dispoziție două săptămâni pentru a se înscrie în Programul Rabla Local.

Iar sibianul care a fost ales consilier local în urma alegerilor locale din orașul italian Villafranca di Verona, din nordul Italiei, pentru a doua oară, s-a întâlnit cu Astrid Fodor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1961

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus