Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Surse: Fostul prefect Cristian Roman, curtat de AUR pentru Primăria Sibiu. ”Se datorează faptului că tot timpul am fost un om al muncii și al adevărului”

Surse: Fostul prefect Cristian Roman, curtat de AUR pentru Primăria Sibiu. ”Se datorează faptului că tot timpul am fost un om al muncii și al adevărului”

Fost prefect și secretar de stat în secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Roman pare să fie o variantă luată în calcul în vederea alegerilor locale de către AUR, spun surse politice pentru Turnul Sfatului.

Întrebat de această situație, Roman nu a infirmat informația și a precizat că a fost curtat pentru mai multe poziții, de către mai multe partide.

”Mi se fac propuneri, periodic, din partea a diverse formațiuni politice, nu doar pentru primărie, ci și pentru funcții parlamentare și europarlamentare.

Consider că acest lucru se datorează faptului că tot timpul am fost un om al muncii și al adevărului, calități care și la nivel politic sunt esențiale”,  declarat Roman pentru Turnul Sfatului.

Întrebat dacă va lua în calcul o eventuală candidatură la locale, Roman a precizat că ”viața m-a învăţat că totul este posibil...”. Chestionat dacă AUR este o variantă politică pentru el, a răspuns cu un citat din fostul președinte al SUA. J. F. Kennedy.

”Politica nu e doar despre partide, ci este despre Oameni! ”, a transmis Roman

Cine e Cristian Roman

Cristian Roman a fost prefect de Sibiu în perioada martie 2016 – martie 2017, iar până la această funcție a fost profesor de limba română la Colegiul Terezianul și Școala din Boița, în perioada 2002-2005.

Între 2005 și 2009 a fost consilier în cadrul Corpului de control al ministrului, la Ministerul Administrației și Internelor. În această perioadă, miniștri au fost Vasile Blaga (2004-2007), Cristian David (2007-2008) și Gabriel Oprea (decembrie 2008 – ianuarie 2009), Liviu Dragnea (ianuarie 2009 – februarie 2009) și Dan Nica (februarie 2009 – octombrie 2009).

Din aprilie 2009 până în august 2012, Roman a fost vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), iar între august 2012 și septembrie 2013 a fost șef de birou la Direcția Generală de Finanțe Publice Sibiu.

Între 2013 și 2016, Cristian Roman a fost consilier superior la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale, până la numirea sa în funcția de prefect, în anul 2016. A stat aici doar un an, după care s-a întors la Rezervele de Stat, iar din 2017 a câștigat concursul de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Din martie 2021 a fost numit secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, minister condus atunci de Cristian Ghinea, iar apoi de Marcel Boloș. A fost demis în mai 2022 în urma unui scandal despre care Turnul Sfatului a mai scris.

Roman și-a reluat apoi funcția de manager al Spitalului TBC Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Slava arpagicului

Acum 8 luni

Primaria Sibiu va fi castigata de catre Nicusor Stefanuta sau de catre reprezentantul USR! Amin!
Raspunde

Dfgh

Acum 8 luni

alt politruc plimbat pe la mai multe insitutii ale statului in functie de nevoia de a se acoperii anumite abateri si manareli care nu a demonstrat nimic pentru Sibiu si sibieni si acum vrea sa mai muste putin din cascaval ca doar odata ce prinzi gustul este greu sa te abtii... Cine va vota cu astfel de nulitati nu este cu nimic mai bun ca el si este de aceasi teapa: oameni de nimic pusi pe capatuiala
Raspunde

Cosa Nostra

Acum 8 luni

Exact.. plimbat pe XYZ funcții pe la stat, prin multiple instituții total diferite.. Să ne lase in pace toate partidele, ca sunt pline de hoți, mafioți și corupți. Mafia=partide.
Raspunde

Europarlamentar :))))

Acum 8 luni

Matematic, ii lipseste din cv primul loc de munca. prob cu numele vechi prof romana, n-am inteles exact ce, prefect, rezervele nationale, anfp, spital ministerul fondurilor? aceste joburi le-a ocupat in calitate de absolvent de profesor de limba romana. Are dreptate, chiar ca orice e posibil!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 8 luni

Tot cu sasii votez, romanii nu-s de incredere. Uitati-va numa la astia de comenteaza pe aici :)
Raspunde

Un sibian

Acum 8 luni

inca un aburici "special"!!!
Raspunde

Valjean J.

Acum 8 luni

Ar fi bine să intre in AUR că poate așa ar scăpa spitalul TBC de el, cu tot cu neamuri și pile, de la femeile de serviciu la asistentele nesimțite, aduse și promovate de acest ins insipid din sudul însorit. Un ceva mai modern Dinu Păturică, care a tocat banii statului, căruia nu i s-a cerut nimic și nu a făcut nimic și a cărui activitate, dacă ar fi luată în mod serios la puricat l-ar putea duce doar în AUR sau ... mai rău. Visez frumos.
Raspunde

Florin

Acum 8 luni

Tot ce a declarat e 100% adevărat. Cei care îl cunosc știu că pentru Cristian Roman contează doar credința, munca și adevărul. De aceea reușește mereu. Și-a demonstrat valoarea peste tot, mai ales ca manager al spitalului de plămâni din Sibiu. Ar fi un mare câștig pentru Sibieni dacă s-ar implica în alegeri. Ar fi omul potrivit la locul potrivit.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus