Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Cel mai mare ansamblu imobiliar din Sibiu se extinde, urmând să ajungă la peste 1.600 de apartamente. În premieră proiectul prevede spațiu pentru educație

Cel mai mare ansamblu imobiliar din Sibiu se extinde, urmând să ajungă la peste 1.600 de apartamente. În premieră proiectul prevede spațiu pentru educație

Aflat pe Calea Șurii Mici, ansamblul rezidențial Magnolia se extinde, zilele trecute demarând lucrările pentru Magnolia 2.

Noul proiect are la bază un Plan Urbanistic Zonal realizat și aprobat pentru 12 imobile cu regim maxim de înălțime de P+3E+ER etaje, la care se adaugă o zonă cu destinația educatie.

Reprezentanții proiectului au explicat cititorilor Turnul Sfatului că ”a fost donat primăriei Sibiu un teren aproximativ 2.000 metri pătrați pe suprafața căruia se pot construi, conform PUZ-ului aprobat, clădiri cu destinația educatie, respectiv: cresa, gradiniță sau școală”.

Oficialii Magnolia mai precizează că imobilul M3, cel care este în construcție acum, are prevăzute parcări subterane și exterioare calculate cu un coeficient de 1,5 locuri de parcare pentru fiecare imobil. Apartamentele vor fi de două și trei camere, precum și penthouse-uri la ultimul etaj. În noul proiect, imobilele aflate în frontul stradal al Căii Șurii Mici vor avea la parter spatii comerciale.

”În acest moment a început construcția primului imobil cu un total de 41 apartamente și parcări subterane și supraterane. Termenul de predare este sfârșitul anului 2024. Apartamentele se vor preda finisate la cheie având o parcare exterioară inclusă în preț”, precizează Robert Iordache, expert imobiliar.

În total, noul proiect Magnolia 2 va avea peste 500 de apartamente, care se adaugă celor peste 1.100 deja construite în etapele anterioare în 27 de imobile rezidențiale. Locatarii au la dispoziție două supermarketuri, două locuri de joacă și o stație de autobuz.

În ultimii ani Calea Șurii Mici a atras numeroși investitori imobiliari, exemplul Magnolia de mai sus fiind doar unul dintr-o listă bogată de proiecte dezvoltate sau aflate în curs de implementare. Spre exemplu, tot în zona Calea Șurii Mici există proiectul Sunny Days Residential Complex, Valetta Park, West Side Park Residence, Kastani și altele.

Zona a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare imobiliară accelerată, mai ales după ce Consiliul Județean Sibiu a anunță planurile pentru construirea pe Calea Șurii Mici, la ieșire din Sibiu, a noului Spital Județean, investiție de peste 500 de milioane de euro.

În paralel și primăria Sibiu are în plan investiții publice însemnate, cea mai importantă vizând extinderea Căii Șurii Mici. Conform unui proiect prezentat în primăvara acestui an, artera a fost împărțită în patru tronsoane cu un număr diferit de benzi de circulație: două, apoi șase, apoi cinci și, în final, patru. Este propus spațiu verde de doi metri între sensurile de mers, iar între carosabil și pistele de biciclete fâșia de spațiu verde ar urma să aibă lățimi cuprinse între 1,5 și cinci metri. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți aici.

Tot Primăria Sibiu are în lucru extinderea străzii Bruxelles, urmând să realizeze legătura între Zona industrială vest și zona Calea Șurii Mici. ”Prin prelungirea străzii Bruxelles până în Calea Șurii Mici vom crea o nouă legătură pentru transportul public, pentru cei care se deplasează cu bicicleta sau pe jos, dar și pentru traficul auto. Această investiție va fi corelată cu coridorul de mobilitate pe care îl vom amenaja pe Calea Șurii Mici, la care lucrăm deja”, spunea primarul Astrid Fodor în prima parte a acestui an. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți aici.

Primarul Sibiu, Astrid Fodor, pe șantierul extinderii străzii Bruxelles

Citește și:

Schimbarea la față a Sibiului: Ansamblu rezidențial nou pe malul Cibinului, în locul fabricilor Flaro-Mondex. Pasarelă nouă propusă peste Cibin, spre Independența

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Mda...

Acum 2 luni

doar un alt ghetou unde nu s-a auzit de conceptul de calitate a vietii. Vedeti pe google maps Magnolia 1 - abia se vede cate un fir de gazon pierdut in marea de beton
Raspunde

@mda

Acum 2 luni

Se adaptează cererii, romanul vrea mult și ieftin , ceea ce e imposibil , deci li se oferă ieftin!! Educație zero pe segmentul imobiliar in România , nimeni nu apreciază calitatea , criteriul principal de achiziție e prețul , asta e realitatea fie ca va place sau nu ..
Raspunde

Troll.E.Buzu

Acum 2 luni

In premiera, in anul 2023! :) Pentru drumuri cu mai mult de o banda pe sens oare in ce secol vom avea premiera?

Raspunde

Dorel

Acum 2 luni

Inainte de a da autorizații de construcție, de ce Primăria nu face infrastructura rutieră la dimensiunile potrivite (minim 2 benzi pe sens) sa preia traficul. Matematic si cu aproximatie- daca ai 1100 de unități locative la care mai adaugi circa 500 de unități noi înseamnă o creștere a populației în zona de circa 50%. In schimb, constructorul ridică, oamenii se mută si apoi se chinuiesc in noua aglomerație din zona pentru ca 1600 de familii trebuie sa se inghesuie zilnic pe o singură bandă catre oras. Apoi, ar trebui mărită frecevnta autobuzelor spre oras in fiecare dimineață. Sa fie la macim 3 minute, sa încurajezi oamenii să folosească busurile locale.
Raspunde

Barosanu

Acum 2 luni

Nu-i treaba primăriei să ajute dezvoltatorii să-și maximizeze profiturile pe banii contribuabililor, dezvoltând infrastructură pe un câmp unde, ipotetic, ar putea cândva să locuiască niște oameni. Faci proiectul conform legii, primești autorizații, donezi o parte din teren Primăriei pentru drumuri și utilități. Așa funcționează.
Raspunde

Dorel

Acum 2 luni

Nu e vorba sa fie ajutați constructorii caci da, vand super scump de altfel niste cutii de chibrituri. Poate nu am fost destul de clar. Odata ce ai dat autorizatia de construcție trebuie sa prevezi ori sa impui aprioric, in acea autorizatie sau alte acte de urbanism, un spatiu minim pentru pentru ralizarea cailor de acces corespunzătoare pentru minim 1600 de oameni ce pot avea autoturisme chiar si pentru fiecare adult din familie. Apoi constructorul sa ridice cu respectarea spațiilor minime.. nu cum e în magnolia acuma ca daca vrei să dublezi carosabilul pe calea șurii mici nu o poți face caci construcțiile sunt f aproape de șosea.
Raspunde

Dd

Acum 2 luni

Din pacate continua procesul de construire a apartamentelor mici (cutii de chibrite) si a reduce calitatea vietii. Dezvoltatorii se lauda cu 1.5 locuri de parcare, dar asta e cerința primariei prin anexa 2, deci nu e un beneficiu oferit de ei benevol.
Raspunde

Owi

Acum 2 luni

Romanii își sporesc calitatea vieții cu BMW uri pe care nu și le permit :)) Când e vorba de case , sa fie cât mai ieftin !
Raspunde

@Dd

Acum 2 luni

Cutii de chibrituri! Si il blamau pe Ceausescu cu blocurile lui pt. clasa muncitoare. Nici dezvoltatorii acestia nu sunt mai buni, dar sunt mult mai lacomi.
Raspunde

B

Acum 2 luni

Dar care e șmenu cu spațiile comerciale la parter? nici pe calea dumbravii nu-s inchiriate...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mno

Acum 2 luni

Nu mai bine rămâi tu la meseria ta și-i lași pe cei care se pricep la imobiliare sa stabilească ce fac cu banii lor?
Raspunde

Unu

Acum 2 luni

Faceți, faceți! E un loc minunat, numa bun să locuiești acolo. Mai ales că e un aer de invidiat. Mai ales dimineața, e un aer foarte, foarte proaspăt. Mai ales în zilele fierbinți de vară, e pfuăi, perfect să bei cafeaua pe balcon, când bate briza de pe câmpii de alături.
Raspunde

Sibianul turmentat

Acum 2 luni

Aoleu, 2000 mp nu e suficient nici o gradinita mai acatari sa faci... Deh, dezvoltatorul e zgarcit...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus