Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Acumularea de gaze a fost cauza exploziei de pe strada Iazului. Criminaliștii trebuie să stabilească dacă a fost mână criminală sau accident

Acumularea de gaze a fost cauza exploziei de pe strada Iazului. Criminaliștii trebuie să stabilească dacă a fost mână criminală sau accident

Două persoane și-au pierdut viața, 15 aparamente și cinci mașini din parcare au fost afectate, iar patru persoane au suferit atacuri de panică. Acesta este bilanțul transmis de pompieri la aproximativ 4 ore de la explozia care a avut loc în această dimineață într-un apartament situat pe strada Iazului din Sibiu. Cauza exploziei a fost o acumulare de gaze. 

În exploziei urmată de incendiu care a avut loc în această dimineață într-un apartament situat la parterul înalt al unui bloc de tip P+3E, de pe strada Iazului, din Sibiu, au murit un bărbat de 46 de ani și o femeie de 51 de ani.

Din surse neoficiale Turnul Sfatului a aflat că, în momentul de față criminaliștii investighează dacă acumularea de gaze a fost intenționată sau accidentală. Se pare că explozia a avut loc în momentul în care bărbatul a aprins unul dintre becurile din casă, acesta fiind găsit pe hol. 

Citește și: Actualizare: Două persoane au fost găsite fără viață, până acum, în apartamentul de pe strada Iazului din Sibiu unde a avut loc e explozie urmată de incendiu

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, respectiv ucidere din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest incident, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. 

Citește și: Vecini: Bărbatul care a murit în explozia de pe Iazului abia se întorsese din cursă de TIR. Probabil cauza a fost centrala, aragazul era electric

Potrivit pompierilor, în urma exploziei și a incendiului apartamentul în care s-a produs (două camere, baie, bucătărie și hol - de aproximativ 50 mp) a fost afectat în totalitate, precum și bunurile din interiorul acestuia. 

De asemenea, au fost afectate de explozie și de degajările mari de fum alte 15 apartamente, precum și 5 autovehicule parcate. 

Dintre persoanele evacuate din imobil patru au suferit atacuri de panică, însă nu au necesitat transportul la spital. 

„Două victime, un bărbat de 46 de ani și o femeie de 51 de ani, au fost găsite decedate în interiorul apartamentului unde a avut loc explozia. Incendiul a fost cauzat de o explozie în urma acumulării de gaze”, a transmis sg.maj. Andreea Ștefan, purtător de cuvânt ISU Sibiu.  

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 2 luni

Doar acumularea combustibilului nu e suficienta. Pentru initierea unei explozii sunt necesare trei componente; oxigenul, materialul exploziv care poate fi gaz metan ori gaz petrolier la care senzorii nu previn acumularea si sursa de aprindere.

Raspunde

John

Acum 2 luni

cand revizia la gaz se face in 15 minute in loc de 2 h....verificati procedurile....restul sunt minciuni

Raspunde

Andrei

Acum 2 luni

Revizia e problema? Exista detectoare de gaz și în mod normal sunt obligatorii. Faptul ca 75% din ele sunt oprite e altceva și spune despre cât ne interesează pe noi de propria persoana. Asa ca să nu mai dam vina pe alți, întotdeauna așteptăm să facă alții ce putem rezolva noi...

Raspunde

Alin

Acum 2 luni

Hai sa fim seriosi. In gazul metan se introduce mercaptan, tocmai pentru a se simti mirosul acela specific. la o acumulare de gaze care a produs o asemenea explozie, ar fi mirosit a mercaptan in tot blocul. Si atunci sunt 2 variente. Ori nu a fost explizoe de la gaz metan, ori furnizorul de gaze nu a adaugat mercaptanul in gazul metan

Raspunde

LOL

Acum 2 luni

Apartamente vechi versus apartamente noi: primele au tot felul de improvizatii la instalatia electrica, la cea de gaz, apa, etc, iar cele noi sunt construite intr-un mod dubios .... rezultand centrale pe gaz amplasate in hol, dormitor, living (de exemplu blocurile noi din Lazaret, unde apartamentele sunt de genul: un mare spatiu deschis care cuprinde bucatarie, living si chiar dormitorul, si fiecare a inchis acest spatiu dupa cum l-a taiat capul ... si scoase la vanzare ca apartamente cu 2 sau chiar 3 camere :))) )
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus