Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Știrile de marți, la Sibiu

Știrile de marți, la Sibiu

A fost ziua în care a fost nevoie de intervenția poliției pentru a opri isteria pornită pe grupurile de părinți din Sibiu, pe subiectul „acadelelor cu droguri” date gratuit prin școlile din oraș. Dar și ziua în care am văzut unde pot duce, de fapt, deciziile cu iz de cenzură ale autorităților.

Isteria acadelelor cu droguri a invadat toate școlile din Sibiu. Directorul Colegiului „O. Goga”: „Nu avem ce dezminți”. Poliția: acadele din poze se vând în magazine

Din seara zilei de luni, 2 octombrie, pe grupurile de mame de pe Facebook și pe cele de WhatsApp din școlile sibiene circulă o fotografie cu o acadea și mesaje de avertizare pentru părinți, cum că astfel de acadele conțin droguri și au fost date copiilor.

Rezultatele cenzurii votată de aleșii Sibiului: Poliția locală nu reușește să aplice regulamentul, „circul” continuă

În prima ședință în care Consiliul local Sibiu a funcționat sub un nou regulament - care interzice filmarea în plen cu excepția funcționarilor ori jurnaliștilor acreditați - șeful Poliției locale nu a reușit să determine aplicarea noilor reguli. Acestea nu au împiedicat continuarea „circului” pe care l-au invocat aleșii când au modificat regulamentul.

Poluare pe Valea Săpunului: Canalizarea de la unele blocuri de pe Doamna Stanca și strada Liviu Ciulei ajunge pe vale

Specialiștii Apelor Române și inspectorii Gărzii de Mediu au confirmat existența unei poluări pe Valea Săpunului, după ce la finalul verii mai mulți locuitori ai Cartierului Arhitecților s-au plâns de miros, arătând că pe Valea Săpunului curge o apă albicioasă, cu iz de canalizare și fecale.

Avocații din Sibiu vor întrerupe activitatea mâine în semn de protest. Nu se respectă termenele cauzelor, restanțe la avocații din oficiu, întârzieri în redactarea hotărârilor

Avocații din Baroul Sibiu, alături de colegii lor din toate barourile din România, vor întrerupe activitatea în instanțe și parchete pentru 24 de ore, marți, 4 octombrie, în cadrul acțiunii "O zi fără avocați", anunță decanul Baroului Sibiu, Alexandru Suciu.

 

Crește debitul apei pe Cibin: Manevre de golire la barajul de la Gura Râului

Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu a informat primăriile din Mărginime pe unde trece Cibinul că în cursul zilei de astăzi vor avea loc manevre de golire la barajul de Gura Râului, motiv pentru care debitul Cibinului va crește.

Doi rezidenți de la Spitalul Județean din Sibiu au fost premiați în cadrul Forumului Tinerilor Medici Infecționiști 2023

Doi medici rezidenți din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu au fost premiați la București la prima ediție a Forumului Tinerilor Medici Infecționiști. Cei doi se simt onorați de distincția primită și spun că vor face tot ce pot pentru a crește nivelul de performanță în medicina sibiană.

 

Scumpirea curățeniei și deszăpezirii în Sibiu a fost amânată. Aleșii vor să verifice și ei socotelile

Deoarece Primăria Sibiu a propus diminuarea indexării tarifelor plătite pentru măturatul și deszăpezirea domeniului public, reprezentanții Soma au solicitat retragerea proiectului elaborat în acest sens.

 

Profesorii Liceului de Artă din Sibiu vor expune pentru prima dată împreună. „Ne dorim ca lumea să ne cunoască”

Profesorii Liceului de Artă din Sibiu vor expune pentru prima dată pe aceleași simeze, într-un spațiu neconvențional. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 5 octombrie, de la ora 17, pe strada Avram Iancu, numărul 8.

 

Carmen Chindriș s-a retras de la conducerea asociației Sus Inima. „Dau prioritate vieții mele personale”

Co-fondatoare a asociației Sus Inima, una din cele mai active organizații caritabile din Sibiu, Carmen Chindriș a anunțat că se retrage din conducerea executivă.

Citește restul știrilor relevante de la Sibiu pe www.turnulsfatului.ro

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus