Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Știrile zilei - 16 octombrie: IT-iști sibieni în Dubai, pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă și licitație pentru modernizarea unei străzi în Tineretului

Știrile zilei - 16 octombrie: IT-iști sibieni în Dubai, pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă și licitație pentru modernizarea unei străzi în Tineretului

Prima zăpadă pe Transfăgărășan și multe accidente - o selecție a știrilor zilei, mai jos:

Stratul de zăpadă măsoară 12 centimetri în unele zone pe cea mai spectaculoasă șosea din România, Transfăgărășan.

Consiliul Județean Sibiu propune aprobarea încheierii unui protocol de colaborare între administrația județeană și Autoritatea pentru Digitalizarea României. Scopul: interoperabilitatea sistemelor informatice dedicate serviciilor de e-guvernare tip 2.0, dezvoltarea de cloud computing guvernamental și a comunicării pe platformele de media socială, dar și asigurarea identității electronice unice a fiecărui cetățean. Detalii - aici.

După o perioadă petrecută în cadrul Băii Populare Sibiu, instituție aflată în subordinea Primăriei Sibiu, Ioana Ștefana Birț a devenit consilier juridic al Filarmonicii de Stat Sibiu. Acum, consilierii județeni vor aproba calitatea sa de membru al consiliului de administrație al Filarmonicii. Detalii - aici.

Una dintre cele mai vechi companii IT din Sibiu, Ropardo, se numără printre firmele din țara noastră prezente la târgul “GITEX Global Dubai 2023”, cea mai mare expoziție din domeniul IT din Orientul Mijlociu. Detalii - aici.

Primăria scoate la licitație contractul de modernizarea energetică a clădirii Colegiului Național „Octavian Goga”, una dintre celemai mari instituții de învățământ preuniversitar din Sibiu. Detalii - aici.

Nouă universități din țară, inclusiv ULBS, cer guvernului atenție în modul cum distribuie banii și promit standarde academice după modelul universităților „world-class”. Detalii - aici.

Strada Atena din cartierul Tineretului va fi modernizată.

O serie de accidente au avut loc astăzi, da rși în weekend:

  • Un bărbat a căzut de la 4 m înălțime (aici)
  • O femeie încarcerată în urma unui accident pe DJ106 (aici)
  • Șoferi băuți prinși la volan. Dar și drogați.
  • Un accident rutier a îngreunat circulația în zona Șeica Mare (aici)
  • Accident spectaculos în Zona Industrială Vest, cu trei mașini (aici)
  • Tot azi seara, la Șelimbăr, pe strada Ion Rațiu, în timp ce traversa neregulamentar, un pieton în vârstă de 35 de ani a fost acroșat de un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 24 de ani.

Sute de elevi sibieni s-au întâlnit cu poeți din SUA, Letonia, Moldova, Turcia sau Anglia în cadrul celei de-a X-a ediții a festivalului „Poets in Transylvania”. Detalii - aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1512

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus