Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Alexandru Dumbravă și-a dat demisia și din funcția de director al școlii din Roșia. ISJ: a demisionat până să ajungă decizia instanței la inspectorat

Alexandru Dumbravă și-a dat demisia și din funcția de director al școlii din Roșia. ISJ: a demisionat până să ajungă decizia instanței la inspectorat

Alexandru Dumbravă și-a dat demisia și din funcția de director al Școlii Gimnaziale din Roșia. Acesta a depus documentul vineri, 13 octombrie. În aceeași zi demisia a fost trimisă și către Inspectoratul Școlar Județean din Sibiu. În locul său a fost numită prin detașare prof. Daniela Țugulea, care până atunci a avut funcția de director adjunct.

Este a treia funcție, după cea de viceprimar și cea de consilier local, din care Dumbravă demisionează după ce a fost acuzat de fals în declarații și fals în acte pentru obținerea de fonduri europene. În data de 1 august, după ce a renunțat la fotoliul de viceprimar, revenise în funcția de director al școlii din Roșia, post pe care îl avea înghețat. 

Citește și: Surse: Viceprimarul Dumbravă vrea să revină director la școala din Roșia. Inspectoratul Școlar nu se poate opune până când nu i se va completa cazierul

De data aceasta, demisia vine după ce la finalul lunii septembrie Tribunalul București a emis o sentință de închisoare cu suspendare pentru 2 ani și 3 luni.

„Colegul nostru și-a dat demisia vineri din funcția de director. Motivele sale au fost personale. Eu am concursul pe funcția director adjunct și am fost numită prin detașare, cum am fost și înainte de a veni domnul Dumbravă, în ultimii doi ani”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Daniela Țugulea, actualul director al școlii din Roșia.

Citește și: Dosarul Dumbravă: 2 ani și 3 luni cu suspendare pentru fostul viceprimar al Sibiului. Muncă în folosul comunității timp de 2 luni la căminul de bătrâni sau la Biblioteca ASTRA

Prof. Emilian Marius Novac, inspectorul școlar general, confirmă că a primit vineri demisia lui Alexandru Dumbravă.

„Vineri, 13 octombrie, domnul Dumbravă și-a înaintat demisia către conducerea Inspectoratului Școlar din Sibiu din funcția de director al Școlii Gimnaziale din Roșia”, a spus acesta.

Întrebat dacă, în calitatea de inspector școlar general i-a cerut demisia, Novac a spus că instituția pe care o conduce încă nu a primit decizia de la tribunal.

„Noi nu avem încă decizia instanței, deși am solicitat o copie a acestei decizii definitive. Dacă nu și-ar fi înaintat demisia vineri, în clipa în care am fi primit decizia instanței, i-am fi cerut demisia. În cazul de față, dumnealui, cel mai probabil și-a dat seama că această decizie urmează să vină și și-a depus demisia”, spune inspectorul școlar general.

Citește și: Actualizare: Parchetul European a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva viceprimarului Dumbravă. Este acuzat de fraudă din fonduri europene

Alexandru Dumbravă a rămas la școala din Roșia în calitate de profesor de istorie. Contactat telefonic pentru o declarație, acesta a respins apelul. Până la ora publicării materialului nu a arătat intenția de a lua legătura cu noi.

Prof. Daniela Țugulea, actualul director al școlii spune că va continua proiectele școlii pentru a le duce la bun sfârșit.

„Avem și proiecte începute de ani de zile, dar și unele mai recente. Vreau să le ducem la bun sfârșit”, a spus aceasta.

Vă reamintim că la sfârșitul lunii septembrie Tribunalul București a admis acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Alexandru Dumbravă cu procurorii europeni și a primit o sentință de închisoare cu suspendare pentru 2 ani și 3 luni pentru „folosire de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene” și „fals material în înscrisuri oficiale”.

Pentru ambele fapte a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, însă i s-au contopit pedepsele, conform legii. I s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare, la care s-a adăugat un spor de 3 luni reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, în final inculpatul urmând a executa o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare.

Citește și: Viceprimarul Alexandru Dumbravă a demisionat din funcție. A renunțat și la poziția de consilier local

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Tara te vrea senator!

Acum 1 lună

Tara te vrea deputat, senator, ministru. Echipa galbejita te sustine. Dar ai si mari sanse sa te angajezi la Astra sau la Directia de incultura, doua instiutii galbejite si ele, conduse de oameni cinstiti ca si tine.
Raspunde

Sunt cetatean european, am drepturi

Acum 1 lună

Nu inteleg ceva. Omul se antreneaza perseverent sa se califice la jocurile olimpice ale puscariasilor. PNL vrea mortis sa-l tina pe banca de rezerve. Omul munceste, chiar mult, pentru calificare. De ce nu exista nimeni in conducerea PNL sa vada potentialul omului. El se califica, partidul il da ca exemplu si castiga. Oricum, cu furatul nu se prea are.

Raspunde

OBANCEA Eugenia

Acum 1 lună

Lasati omul in pace,nu a furat nimic, usor poti cadea in greseala !

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mioara

Acum 1 lună

Mai oameni buni mai lasati omul in pace....a gresit a recunoscut plateste.!! cat il mai urmariti ?????

Raspunde

@mioara

Acum 1 lună

De aia am ajuns unde suntem acum, ca am lăsat oamenii in pace!! Au furat, au fost prinși și noi i-am lăsat in pace , apoi ei au furat iar ca au observat ca noi ii lăsam in pace!! In țara asta unii sunt mai egali decât alții …

Raspunde

XYZ

Acum 1 lună

Un parazit, fără stimă de sine și fără demnitate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus