Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Cum s-a produs accidentul dintre cele două microbuze. Poliția: unul dintre șoferi a intrat în intersecție fără să dea prioritate

Cum s-a produs accidentul dintre cele două microbuze. Poliția: unul dintre șoferi a intrat în intersecție fără să dea prioritate

Actualizare ora 16.40 Cauza accidentului este neacordarea de prioritate

Din primele cercetări efectuate de către polițiștii rutieri a rezultat că, în timp ce conducea un microbuz destinat transportului de persoane pe DJ 143B, Rusciori – Sibiu, o femeie în vârstă de 44 de ani, din județul Vâlcea, a pătruns în intersecția cu strada Salzburg și a intrat în coliziune cu un alt microbuz destinat transportului de persoane condus dinspre A1 spre aeroport de către un medieșean în vârstă de 49 de ani.

Citește și Coliziunea dintre cele două microbuze, surprinsă de o cameră de supraveghere. Se cere reconfigurarea intersecției

În microbuzul condus de către femeie se aflau 11 pasageri, iar în celălalt 10, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. 

19 persoane au fost transportate la spital conștiente

Actualizare ora 15.41 19 persoane au fost transportate la spital 

19 persoane, 11 femei și 8 bărbați, au fost transportate la spital în urma accidentului petrecut vineri în intersecția dintre drumul hoților și strada Salzburg, anunță reprezentanții ISU Sibiu. În accident au fost implicate 23 de persoane care au primit îngrijiri medicale. 

Autospeciala ISU de transport victime multiple a dus la Spitalul Militar 8 victime care prezintă traumatisme și escoriații. 

Echipajele SMURD transportă la UPU Sibiu o femeie și patru bărbați care prezintă traumatisme și contuzii minore, iar cele trei echipaje SAJ au preluat 6 victime - 4 femei și 2 bărbați - care au suferit traumatisme craniene, toracice, de coloană și de membre superioare și inferioare. Victimele sunt în stare stabilă.

Foto INFO TRAFIC jud. SIBIU

Știre inițială. 10 persoane sunt evaluate medical în urma unui accident între două microbuze de transport persoane, produs vineri după prânz în intersecția dintre Calea Șurii Mici și strada Salzburg, anunță Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Traficul este blocat total. 

Două echipaje SMURD și două ambulanțe SAJ evaluează medical cele aproximativ 10 persoane implicate în accident

La sosirea salvatorilor, persoanele aflate în microbuze s-au autoevacuat. Nu sunt persoane încarcerate. 

foto ISU Sibiu

Trei companii au cerut oficial autorităților refacerea intersecției, iar șoferii, în special cei care merg în Zona Industrială Vest, spun că zona este una periculoasă. În afara accidentului mortal petrecut aici în acum doi ani, când patru persoane și-au pierdut viața pe loc, aici au loc tamponări și accidente în mod regulat.

La scurt timp după accidentul cu patru morți, trei manageri ai unor firme din Sibiu s-au unit și au realizat o solicitare oficială către autorități, cerând refacerea intersecției și creșterea gradului de siguranță rutieră. O propunerea viza inclusiv transformarea ei în sens giratoriu.

Solicitarea a fost trimisă Secției Naționale de Drumuri, Consiliului Județean Sibiu și Poliției Sibiu. Cererea este însoțită de câteva hărți pentru identificarea fără echivoc a intersecției.

Situația în teren a rămas însă neschimbată. Nicio măsură nu a fost luată de autorități în această intersecție, iar semnatarii cererii nu au primit nicio explicație și niciun răspuns oficial.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Un adrian

Acum 6 luni

Pai cine sa ia masuri,Ivancea?
Raspunde

Calu

Acum 6 luni

Sa nu care cumva sa faceti un sens giratoriu acolo. Si asa suntem prea multi .......
Raspunde

Razvan

Acum 6 luni

Clar este din vina conducatorilor auto, DAR...la cate accidente au fost pe acolo, sunt sigur ca acest MARE consiliu judetean a primit mai multe sesizari legate de acea intersectie. Niste criminali ignoranti! Intr-o tara normala isi depuneau deja demisiile. Functionari incompetenti!
Raspunde

Cristi

Acum 6 luni

@Razvan, adevarat, dar permite-mi sa fac o completare. Pana la "Intr-o tara normala isi depuneau deja demisiile", mai exista "Intr-o tara normala, oamenii conduc mai atenti, preventiv si au respect in trafic". Trebuie tratata cauza, nu efectul
Raspunde

Rostogan

Acum 6 luni

Poate ma insel dar nu conduce cu viteza mult prea mare soferul microbuzului care are prioritate? Poate e si ceva limitare de viteza in acea intersectie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus