Vineri,
01.12.2023
Partial Noros
Acum
16°C

Un sibian a fost în audiență pentru noul regulament al parcărilor. „N-au răspuns la nicio întrebare”. Petiție împotriva taxei de 100 de lei pe lună

Un sibian a fost în audiență pentru noul regulament al parcărilor. „N-au răspuns la nicio întrebare”. Petiție împotriva taxei de 100 de lei pe lună

Un sibian nemulțumit de regulamentul pe care Primăria Sibiu intenționează să îl aplice pentru parcările din zonele de blocuri a solicitat să fie primit în audiență pentru mai multe lămuriri. Nu numai că n-a primit nicio lămurire, ci a mai și fost trimis în alt sediu al Primăriei pentru a depune întrebările în scris.

Marian Manolache este pensionar sibian și locuiește într-o zonă de blocuri din apropierea șoselei Alba Iulia. Prin urmare, face parte dintre cei care ar urma să fie afectați de noul regulament propus de Primăria Sibiu, prin care pentru fiecare apartament va putea fi rezervat exclusiv un loc de parcare, pentru suma de 100 de lei pe lună.

„Consider că pentru noi, pensionarii, o astfel de taxă este mult prea mare, mult prea mare. Va duce la creșterea inechității sociale”, apreciază Marian Manolache.

Pentru a obține mai multe detalii despre intențiile Primăriei Sibiu în ceea ce privește parcările (regulamentul propus ar urma să fie extins și în zonele de case din municipiu), Marian Manolache a cerut, imediat ce a aflat de noul regulament, să fie primit în audiență de conducerea Serviciului de administrare a domeniului public și privat din cadrul Primăriei Sibiu. Adică de funcționarii responsabili de administrarea parcărilor.

„Am stat două săptămâni pentru a fi primit în această audiență. Să fiu primit 15 minute, de la 12:00 la 12:15. Șeful Serviciului nu era acolo, m-a primit altcineva. Dar nimeni nu știa nimic: nu știau câte locuri de parcare sunt în discuție, câte locuri de parcare sunt vizate de noul regulament în zona în care locuim noi, de exemplu, dacă se poate realiza o zonă rezidențială și așa mai departe. Deci nimic din ceea ce am întrebat nu a primit pe loc vreun răspuns, eram ca în acel trist episod cu «altă întrebare». Când am întrebat de ce au propus abonamentul de 100 de lei pe lună pentru un loc, la fel, nu am primit niciun răspuns”, descrie Marian Manolache experiența întâlnirii cu cei care angajați să administreze parcările comunității.

Citește și Cât costă și care este regulamentul pentru parcările de reședință în alte orașe din țară în comparație cu propunerea Primăriei Sibiu

„M-au trimis cu întrebările în altă clădire”

”Am întrebat și câți bani s-au colectat până acum din banii de parcări și ce s-a făcut cu ei. Am cerut să văd, măcar, întreg regulamentul pentru parcări, deoarece au dat public doar o parte din acesta, voiam să îl pot consulta cap-coadă. Dar, nu este... Nici regulamentul nu mi l-au putut pune la dispoziție, m-am dus total degeaba”, înșiră Marian Manolache eșecul audienței sale. În urma căreia a fost, mai apoi, redirecționat către un alt sediu al Primăriei. „Am cerut să las întrebările scrise pe o foaie pentru a primi răspuns. Dar nici întrebările scrise nu mi le-au putut primi, mi-au spus că nu se poate. Și m-au trimis în altă clădire, unde e registratura, mi-au spus că așa se face”, se arată dezamăgit sibianul de reacția reprezentanților Primăriei.

Reacție care nu este unică. După publicarea în consultare publică a noului regulament și Turnul Sfatului a trimis Primăriei Sibiu întrebări lămuritoare despre viitoarele reguli care ar urma implementate la nivelul întregului oraș. Până la publicarea acestui material nu a fost oferit niciun răspuns.

Petiție împotriva regulamentului

Marian Manolache spune că a și inițiat o petiție împotriva regulamentului propus de Primăria Sibiu, pentru că „afectează negativ bugetul unei familii, abonamentul fiind perceput ca o suprataxă”. „Prețul propus de 100 lei / loc de parcare / lună nu este realist în condițiile economice actuale, ar pune o presiune mare pe bugetul familiei, îndeosebi pentru pensionari, ar adânci decalajul social între locuitori, între cei care pot plăti această taxă și cei care nu pot, ar crea o stare permanentă de nemulțumire între locuitori”, scrie Marian Manolache în petiția sa lansată on-line și semnată, până la publicarea acestui articol de aproape 300 de persoane.

Petiția lansată de Marian Manolache poate fi consultată aici

Citește și 100 de lei pe lună pentru rezervarea unui loc de parcare. Primăria Sibiu a pus în consultare publică noul regulament pentru parcările din cartierele de blocuri

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

28 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Emil

Acum 1 lună

Sa fie multumit ca traieste, Veseli, Bacanaru, Puscoi, Marutu, etc, sunt cu tarana-n gura.
Raspunde

E ILEGAL ce vrea primaria

Acum 1 lună

daca majoritatea locurilor se dau, ele devin astfel inaccesibile restul sibienilor. Or cetatenii au drept egal de servitute asupra domeniului public - ce apartine locuitorilor. Mai ales ca in zonele de blocuri functioneaza cabinete medicale, farmacii, notari publici, etc care vor deveni nevizitabile.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pușcașu Marin

Acum 1 lună

Dreptul de servitute înseamnă că poți ajunge până acolo. Primăria îți face drum, nu-i obligată să-ți asigure parcarev special ție.
Raspunde

@Puscasu

Acum 1 lună

io nu vreau locul meu. Vreau sa fie toate libere si utilizabile de orice sibian la orice ora - ca acum. Primaria vrea sa creeze un precedent periculos si la limita legii. Poate-ti permiti 100/luna, dar ABSOLUT NIMENI nu opreste primaria ca de la o luna la alta sa tripleze pretul. Sa te vad atunci!
Raspunde

Primaria testeaza apa. daca sibienii pun botul, libertatea lor e PAA!

Acum 1 lună

art. 11 din Lg. 213/1998, bunurile din domeniul public sunt inalienabile, insesizabile şi imprescriptibile.
Raspunde

Cetatean

Acum 1 lună

Corect!
Raspunde

Nicio sansa!!!!

Acum 3 săptămâni

Mult 100 lei/luna ! ...........asa ne trebuie pentru ca suntem prosti!!! Comentam pe net dar concret nu am iesit niciul in fata primariei!!!! ....... sa le parcam masinile acolo vreo saptamana !!! In unele zone dupa reabiltarea parcarilor nu au fost in stare sa traseze locurile de parcare, acestea sunt mai inguste decat masina! :)
Raspunde

Flo

Acum 1 lună

Dar de ce va mirati? Ceea ce e descris in articol se intampla de ani de zile in primarie...
Raspunde

B

Acum 1 lună

Pentru mașinile -multe- parcate și nemișcate cu anii într-o zonă unde sunt foarte necesare, ce soluție aveți? Mașina nu e absolut necesară, pentru că e foarte costisitoare: carburant, rca, rovinietă etc etc
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

nu v-a ieșit cu personajul pensionar. Ia dați linkul cu petiția, să vedem dacă a semnat-o cineva
Raspunde

Asa ceva...

Acum 1 lună

Propun ca cei care dețin în custodie câte 4 tomberoane soma ptr colectare selectiva , în curtea lor, sa aibă dreptul de a închiria loc de parcare ptr a-si elibera proprietatea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un cititor

Acum 1 lună

Declic e organizație soroșista, plătită să lucreze împotriva românilor. Cu astfel de petiții speră să distragă atenția de la mizeriile cu care se ocupă.
Raspunde

Ghiță

Acum 1 lună

E mult 100 lei pe lună!
Raspunde

Popescu Bogdan

Acum 1 lună

ENORM tariful ( nu știu cum a fost fundamentat ) , la Cluj este 5 ron / lună , la București în cel mai scump sector este 25 ron / lună . Nu au fost publicate principiile și regulamentul integral , sunt mulți care au mai multe mașini , trebuiesc lăsate locuri disponibile la liber pentru vizitatori sau alte autovehicule . Care e modalitatea de protecție a cetățenilor cu resurse materiale limitate în cazul unei licitații ( locurile sunt mult mai puține decât sunt necesare ) sau care este criteriul de acordare a lor ? Pe toate străzile cu , case trebuie reglementat și regimul spațiului public din fața caselor care este luat în ”Proprietate” de facto de locatarii de acolo , care nu parchează mașinile în curte, ci în dreptul caselor. Înainte de a se aplica ar trebui analizat cu atenție și de ce nu , studiat și modelul altor localități care au aplicat deja acest sistem , de la care să luăm doar ce este bun și corect .
Raspunde

T.

Acum 1 lună

e corect ce zici tu, cu protecția cetățenilor ce au venituri in egale si a celor ce nu sunt familiarizati cu instrumentele de aplicare online - dar nu o sa fie vorba de asa ceva - mai ales cand vorbim de o primarie incompetenta si hrapareata ca a noastra. Traim intr-un capitalism prost inteles, prost aplicat, salbatic, in care "EU" primeaza - de la gradi pana la pensionare - fiecare pentru el. In RO nu exista termeni de echitate sociala, etc.... Cat despre trotuarele de la case, sa stii ca la casa eu matur zapada macar de 4x pe zi daca ninge toata ziua, ca daca nu imi iau amenda. Eu administrez trotuarul ala - e normal sa-l si pot folosi gratuit. Altfel, sa vina FODOR SA-L DESZAPEZEASCA, SA SMULGA BURUIENILE SI SA-L MATURE SAPTAMANAL!
Raspunde

B

Acum 1 lună

Cat despre trotuarele de la bloc, ce sa vezi, se aplica aceeasi regula. Nu dezapezesti iti iei amenda ca asociatie, deci tot pe banii locatarilor. Asa ca unde e diferenta? De ce aia de la bloc tre sa dea 100 lei in timp ce tu vrei sa beneficiezi moca de terenul ala? Aia de la bloc au doar obligatia sa dezapezesca, nici macar nu pot parca pe alee, dar pot rezerva un loc la 250m de casa cu 100 lei pe luna. Cool!
Raspunde

@ B

Acum 1 lună

la bloc e o alee la 12 - 30 de apartamente/proprietari. Fie amenda, fie munca, se imparte la vreo 20. nu comparam mere cu pere.
Raspunde

Xdfbx

Acum 1 lună

un regulament este clar ca trebuie facut si trebuie platit pentru locurile de parcare de pe domeniul public ocupate in foarte multe cazuri de rable, rulote, microbuze si dube si nu platesc nimic pentru ele si unele stau nemiscate cu lunile sau anii... suma de plata realista pentru un astfel de loc de parcare ar fi la nivelul de 1ron/zi si sa fie de la 18-07 rezervate pentru rezidenti in baza unui abonament cu locurile numerotate si in restul zile cine parcheaza plateste tot asa 1 ron/zi si astfel primaria va primi 2ron/zi mai mult decat cei 100 ron/luna ceruti acum si mai mult locurile nu vor ramane libere toata ziua...
Raspunde

Florin

Acum 1 lună

Aici ca si in socitetatea "reala" ne certam intre noi, dar ei, au un scop clar: cei de jos sa se certe si sa nu aiba nimic, doar sclavi si prosti, chiar asa, fara ghilimele.
Raspunde

Mafia

Acum 1 lună

Inca o hotie marca FODOR. Oare nu v-ati convins ca *** este acolo doar ca sa umple buzunarele mafiei din jurul ei!!!!

Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Oricum primăria Sibiu a avut întotdeauna excedent bugetar la sfârșitul anului. Acum va avea mai mulți bani de care să-și bată joc.
Raspunde

Benjamin Franklin:

Acum 1 lună

"Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă."
Raspunde

Dani

Acum 1 lună

misto la Sibiu, te costa parcarea dublu asigurarii.
Raspunde

DanT

Acum 1 lună

Aceasta taxa, pe langa faptul ca e foarte mare, nu rezolva problema parcarilor. Exista doua categorii: ce "incarca" anumite zone: cei care vin cu masina la munca sau sa rezolve alte probleme avand solutia mijloacelor de transport in comun si a doua, cea a locurilor de parcare ocupate de proprietari de vehicule care nu au domiciliu stabil in Sibiu. Cei idn categoriile de mai sus nu au nici o problema sa foloseasca locurile de parcare "libere" fortand in final rezidentii sa plateasca o taxa scumpa, pentru un loc de parcare pe care ei oricum erau indreptati (sa zicem) sa-l foloseasca.
Raspunde

Ben

Acum 1 lună

Primaria Sibiu a devenit adapostul Ciocoilor Bugetari,condus de Fodor,.Primaria Sibiului nu mai este a cetatenilor,este a lor,a Ciocoilor Bugetari.
Raspunde

SIM

Acum 1 lună

Sunt tare curios cum va functiona acest sistem Sa vedem unde vor parca angajatii finantelor publice de exemplu, ca sediul este in zona de blocuri.
Raspunde

Ela Popescu

Acum 1 lună

De ce ar răspunde cineva întrebărilor? Nesimțirea e cât primăria de mare la primăria Sibiu. Pe Fodor au votat-o sibienii (o mai votează cineva? sau îi lasă moștenire locul lui Iohannis?), pe cei din primărie NU i-am ales noi, dar și pe aceștia tot noi îi plătim. După ce am priceput eu se pot parca contra cost masini , indiferent de faptul ca sunt din Sibiu-oras sau de aiurea, masini de serviciu, etc. Asta e cel puțin aberant. Atunci sa stabilească prețul la 15 lei pentru prima masina înmatriculată în Sibiu-oras și 100 pentru cei care nu au mașina înmatriculată în Sibiu , mașini de serviciu sau a doua masina. Iar 250 m înseamnă departe rău.
Raspunde

Cosmin

Acum 4 săptămâni

Intra și Sibiul in g40 https://www.google.com/amp/s/www.gandul.ro/actualitate/cele-16-orase-din-romania-care-vor-sa-elimine-carnea-lactatele-si-masinile-20044335/amp
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus