Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Rezultatele ITM după verificările stațiilor GPL din Sibiu: Una a fost închisă „pentru pericol grav și iminent de accidentare”, 94 de avertismente și trei amenzi

Rezultatele ITM după verificările stațiilor GPL din Sibiu: Una a fost închisă „pentru pericol grav și iminent de accidentare”, 94 de avertismente și trei amenzi

În urma campaniei de control desfășurate în județul Sibiu asupra activităților de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL, au fost identificate 97 de abateri de la prevederile legale. Aceste abateri au condus la aplicarea a 94 de avertismente și 3 amenzi în valoare totală de 12.500 lei. De asemenea, o stație de distribuție GPL a fost oprită din funcțiune din cauza pericolului grav și iminent de accidentare datorită lipsei certificatului "in situ".

Datele sunt extrase dintr-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, care a centralizat rezultatele controalelor ce au avut loc în perioada 28 august - 31 octombrie în cadrul campaniei naționale.

„În domeniul securității și sănătății în muncă au fost controlaţi un număr de 52 angajatori care își desfășoară activitatea în județul Sibiu. Au fost identificate 97 de abateri de la prevederile legale în domeniu, pentru care au fost aplicate 97 de sancţiuni contravenţionale - 94 de tip avertisment și 3 amenzi în valoare de 12.500 lei. Pentru pericol grav și iminent de accidentare a fost oprit din funcțiune un echipament de muncă – stație distribuție GPL - pentru lipsa certificatului ”in situ”.” - arată comunicatul.

Certificatul „in situ” se eliberează pentru instalațiile care functionează în mediu potențial exploziv. ITM Sibiu nu precizează despre care stație GPL e vorba.

Citiți și: Stație GPL de la marginea Sibiului închisă de ITM. Era folosită în special de taximetriști

Principalele neconformități în domeniul securității și sănătății în muncă identificate se referă la: neidentificarea tuturor zonelor cu risc ridicat și specific din cadrul stațiilor de distribuție a carburanților; lipsa autorizării interne pentru operatorii de umplere a recipentelor GPL și a operatorilor SKID; lipsă semnalizare de securitate și sănătate în muncă la locurile de muncă unde pot apărea atmosfere potențial explozive (guri de descărcare, aerisire, pompe de distribuție, instalație monobloc de tip SKID); lipsă asigurare împoriva accesului neautorizat la capacele de la gurile de descărcare; neasigurarea unei instruiri adecvate pentru toţi lucrătorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2431

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus