Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Patru studente de la Facultatea de Științe Economice au creat un proiect prin care încurajează colectarea selectivă. „Scopul nostru este de a schimba comportamentul comunității pentru a reduce numărul de deșeuri care ajung la groapa de gunoi”

Patru studente de la Facultatea de Științe Economice au creat un proiect prin care încurajează colectarea selectivă. „Scopul nostru este de a schimba comportamentul comunității pentru a reduce numărul de deșeuri care ajung la groapa de gunoi”

Patru studente de la Facultatea de Științe Economice au dezvoltat un proiect prin care și-au propus să încurajeze colectarea selectivă. Proiectul „EconomiceECO” reprezintă o inițiativă de informare în legătură cu importanța colectării selective a deșeurilor, dar în același timp și o activitate de colectare a deșeurilor prin colaborarea cu asociația de dezvoltare intercomunitară „Adi ECO”.

Membrii echipei sunt Cosmina Elena Parpandel, Ana-Maria Pătrașcă, Adelina Tamașciuc, Adriana Maria Velicea. Fetele povestesc faptul că proiectul a luat naștere atunci când profesorii Troancă Tudor și Carolina Țimbalari le-au propus să organizeze un proiect în cadrul cursului de Proiecte economice.

„Astfel, am ales anume această temă în urma conștientizării faptului că există o lipsă de educare în acest sens a studenților Facultății de Științe Economice, dar și în comunitate, iar noi ne dorim să schimbăm acest lucru. De asemenea, înainte de colectarea selectivă,  deșeurile trebuie să fie adunate de către studenți, ceea ce, din păcate, nu se întâmplă mereu și aici intervenim din nou tot prin activități de informare și printr-o campanie de conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător.

Ne-am propus să oferim comunității surse de informare în legătură cu importanța protejării mediului și despre colectarea selectivă corectă a deșeurilor. De asemenea am început să monitorizăm evoluția comportamentului studenților, precum și a tuturor membrilor comunității facultății, prin supravegherea utilizării coșurilor de reciclare și a modului în care aceștia gestionează deșeurile lăsate în urmă în sălile de curs. Scopul nostru este de a schimba comportamentul comunității pentru a reduce numărul de deșeuri care ajung la groapa de gunoi și astfel să fie redusă poluarea pentru a îmbunătății calitatea mediului înconjurător.

Potrivit celor patru srudente, cea mai importantă parte a proiectului lor este faptul că ai oferit  posibilitatea de a colecta selectiv deșeurile chiar în cadrul facultății. Pentru ca aceste containere să fie folosite corespunzător s-au ocupat și de partea de informare prin evenimente la care să participe studenții.

„Un prim eveniment a fost organizat în 21 Noiembrie, împreună cu cei de la AdiEco, prin care, cu ajutorul mascotelor, am informat studenții despre colectarea selectivă și corectă a deșeurilor. Cel de al doilea eveniment constă într-un giveaway pe pagina de instagram care o să aibă ca premiu un voucher la „Xcape Room Sibiu”. Data limită de participare la giveaway este în aceasta vineri, 1 Decembrie, iar toate detaliile le găsiți pe pagina noastră de Instagram”, au mai transmis cele patru studente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus