Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Au vândut cristal și „iarbă” cu prețuri între 35 și 60 de lei gramul. Percheziții în Sibiu, Șelimbăr și Avrig la persoane cercetate pentru trafic de droguri

Au vândut cristal și „iarbă” cu prețuri între 35 și 60 de lei gramul. Percheziții în Sibiu, Șelimbăr și Avrig la persoane cercetate pentru trafic de droguri

Trei bărbați au fost reținuți vineri de polițiștii sibieni în urma a șase percheziții desfășurate în municipiul Sibiu, Șelimbăr și Avrig. Din cercetările efectuate, în cursul anului 2023, persoanele cercetate ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, către consumatori din județul Sibiu, cu prețuri între 35 și 60 de lei pentru un gram.

„La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, în două cauze penale, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată. Trei persoane au fost reținute,” transmit vineri reprezentanții IPJ Sibiu printr-o informare de presă. 

Cercetările efectuate au relevat și faptul că unul dintre bănuiți i-ar fi aprovizionat cu droguri de risc pe ceilalți doi. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe plicuri cu substanță cristalizată, cu substanță vegetală, recipiente conținând canabis și cristal, cântare electronice de precizie, telefoane mobile și alte sisteme informatice, susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracțională, precum și alte mijloace de probă.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, față de 3 bărbați, cu vârste de 24, respectiv 25 de ani, din județul Sibiu, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor în cauză, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La activități au participat polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Sibiu, Alba și Vâlcea.

Autoritățile precizează că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Drogul cristal este cel mai răspândit în rândul tinerilor din judeţul Sibiu, fiindcă este şi cel mai ieftin, o doză costând numai câteva zeci de lei, a declarat recent Tiberiu Ivancea, șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu. 

"Preponderent în judeţul Sibiu este consumul de aşa-zisele cristale. Este cel mai răspândit la nivelul tinerilor. (...) În ultima perioadă sunt foarte mulţi tineri, dar nu minori", a afirmat şeful IPJ Sibiu, Tiberiu-Iulian Ivancea, într-o conferinţă de presă citat de Agerpres. 

Acesta spune cele mai multe droguri nu se vând stradal în judeţul Sibiu, ci "sunt furnizori, care nu distribuie într-un loc anume, ci unde li se solicită; nu se vând stradal, foarte rar când se vând stradal".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Muresan

Acum 3 luni

Da' la Talmaciu cand mergti sa desfiintati celula?!
Raspunde

Pastor marginas

Acum 3 luni

Selimbar si micile orase din zona sibiului = caracalul de sus
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus