Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
5°C

Judecătorii sibieni renunță la protest și reiau judecarea cauzelor aflate pe rol

Judecătorii sibieni renunță la protest și reiau judecarea cauzelor aflate pe rol

Judecătorii Tribunalului Sibiu anunță miercuri că renunță la greva declanșată la jumătatea lunii decembrie, protest generat de intenția Ministerului Finanțelor de a eșalona pe șapte ani plata unor drepturi salariale pe care judecătorii și le-au câștigat în instanțe. Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor, în Adunarea generala a judecătorilor din cadrul Tribunalului Sibiu, se arată într-o informare transmisă de Cornelia Elena Prundaru, purtător de cuvânt al Tribunalului Sibiu. 

„Cu majoritatea voturilor membrilor, Adunarea generală a judecătorilor a hotărât suspendarea formei de protest adoptată prin Hotărârea nr. 9 din 14 decembrie 2023 a Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalul Sibiu, menținută prin Hotărârea nr. 1 din 09 ianuarie 2024 a Adunării generale a judecătorilor, începând cu data de 17.01.2024 și reluarea judecării tuturor cauzelor aflate pe rolul instanței, până la data de 09.02.2024, inclusiv,” arată sursa citată. 

Adunarea generală a judecătorilor Curții de Apel Alba Iulia a decis în 8 ianuarie renunțarea la protest. „Adunarea a hotărât încetarea formei de protest stabilită în 14.12.2023 și reluarea judecării tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, începând cu data de 09.01.2024. În condiţiile în care doar o parte din aspectele care au generat activităţi de protest la nivelul sistemului judiciar au fost soluţionate până în prezent, judecătorii Curții de Apel Alba Iulia vor urmări evoluţia situaţiei şi vor adopta măsurile ce se vor impune”, aratau la momentul respectiv reprezentații Curții de Apel Alba Iulia.

Citește și Avocații sibieni caută soluții pentru protestul care a paralizat Justiția. „Nimănui nu-i convine ceea ce se întâmplă”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit.

Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Acest mesaj a fost șters din cauza limbajului calomnios folosit.

Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Deosebit de calomnios la adresa mafiei si coruptiei.
Raspunde

Oana Popescu

Acum 3 luni

Informatiile pe care le furnizati dvs. sunt incomplete. Mesajul corect este: judecatorii din cadrul Tribunalului sibiu au renuntat la protest, cei de la Judecatoria Sibiu continua protestul!!!!
Raspunde

Emil

Acum 3 luni

-au renuntat pentru ca nu sunt sub talpa infractorilor politici. 99% din interventiile pentru hotarari strambe sunt comandate la ultima instanta.
Raspunde

Troll.E.Buzu

Acum 3 luni

Și cand să pună ei mâna pe dosarele prăfuite, zbang, îi pălește o pensie specială dinaia zdravănă. Ăsta-i mare risc in branșa dânșilor, noi pălmașii nu am face față unui asemenea risc, de aia legiuitorii noștri ne feresc de pensii dinastea mari pe care noi nu le-am putea suporta...
Raspunde

Toma

Acum 3 luni

Este culmea tupeului și obrăzniciei!Toată lumea știe că justiția este în cardăsie cu politicienii și cercurile mafiote.Deciziile lor n-au nimic comun cu adevărul sau cu legea,sunt cei mai corupți și au niște privilegii uriașe! Cum e posibil să iei într-o lună mai mult decât marea majoritate într-un an și să fii,totuși,nemultumit?Nici un argument nu stă in picioare,orice motivare este o jignire și o palmă dată tuturor!
Raspunde

Justițiabil

Acum 2 luni

Văd ca cenzura lucrează bine! sa nu facem referiri la "justițe". Oamenii au dreptate să fie nemulțumiți de protestele magistraților. Salarii mari, compensații de chirii, avantaje, pensionare după 25 de ani de serviciu cu drept de reîncadrare ete. Și chiaburii legii au tupeu să mai ceară dar nu să aplice legea. Nu îmi e frică de infractori, îmi e frică de magistrați!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus