Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Poliția Rutieră Sibiu a amendat firmele angajate să refacă marcajul din zona Comandamentului NATO și obligă Primăria Sibiu să-l șteargă

Poliția Rutieră Sibiu a amendat firmele angajate să refacă marcajul din zona Comandamentului NATO și obligă Primăria Sibiu să-l șteargă

La finalul lunii noiembrie 2023, Primăria Municipiului Sibiu anunța public ștergerea a câteva zeci de locuri de parcare pe Calea Dumbrăvii, în imediata vecinătate a Comandamentului NATO.

Decizia a fost luată la solicitarea structurii militare, fiind justificată de normativele NATO internaționale. Aproape două luni mai târziu, un control al Poliției Rutiere a scos la iveală faptul că ștergerea locurilor de parcare și realizarea unui nou marcaj nu s-a făcut cu respectarea legii, motiv pentru care firmele angajate de primărie au fost amendate, iar municipalitatea trebuie acum să șteargă noul marcaj.

„Odată cu operaționalizarea Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est Sibiu în sediul construit pe Calea Dumbrăvii, conducerea acestuia a solicitat aplicarea măsurilor care să asigure condițiile minimale de siguranță prevăzute în normativele specifice NATO, în cazul clădirilor în care funcționează astfel de instituții. Aceste măsuri au fost avizate prin proiectul tehnic elaborat pentru construcția clădirii cu această destinație” informa în toamnă Primăria Sibiu.

”În contextul asigurării securității obiectivului și a infrastructurii, precum și a necesității de a întări protecția facilităților militare, Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE) a solicitat Primăriei Municipiului Sibiu inițierea de modificări în ceea ce privește accesul și infrastructura stradală de pe latura cazărmii situată pe strada Calea Dumbrăvii.

Această inițiativă este menită să consolideze securitatea și să reducă potențialele riscuri, în conformitate cu standardele de protecție fizică specifice obiectivelor NATO și a procedurilor aliate în vigoare” explica în decembrie pentru Turnul Sfatului Lt. col. Horea Muntea, șef Secție Relații Publice în cadrul HQ MNC-SE Sibiu.

În luna ianuarie angajații Serviciului Rutier din cadrul IPJ Sibiu au mers în control și au constatat că marcajul nu respectă legislația în domeniu, motiv pentru care trebuie șters. Practic, nu desființarea locurilor de parcare este problema, ci modul în care arată acum marcajul respectiv, acesta neîncadrându-se în norme.

”Cele două societăți executante au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea condițiilor legale și a obligației de a aplica marcajul corespunzător, conform standardelor în vigoare.

Totodată, Primăria Municipiului Sibiu a fost informată cu privire la măsurile aplicate și la necesitatea înlăturării marcajului în cauză”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Informația a fost prezentată prima oară de fostul polițist Marian Răduinea, el solicitând conducerii IPJ explicații pe acest subiect.

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat marți un punct de vedere pe această temă și oficialilor municipalității pentru a vedea ce vor face mai departe. Vom publica răspunsul imediat ce-l vom primi.

Citește și:

Oficialii NATO despre zecile de locuri de parcare desființate pe Calea Dumbrăvii: Colaborăm cu autoritățile și comunitatea locală pentru a asigura o tranziție facilă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Claudiu

Acum 3 luni

",Cele două societăți executante" La niste marcaje pe distanță de câteva sute de metri? Și în final total neconforme Aproape hilar. Și în același timp, tipic Sibiului de cumetrie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vivi Dragan pentru Raduinea

Acum 3 luni

Domnule fost politist vad ca sunteti foarte vigilent cu privire la activitatea societatii noastre. Poate totusi va vedeti de treaba dvs. avand in vedere ca Sibiul este conform MAI cel mai bine marcat oras din tara. Daca aveti ceva cu Politia sau Primaria rezolvati fara a va lua de lucrarile de marcaj rutier. Mai ales ca ne si cunostem.
Raspunde

T.

Acum 3 luni

Daca aveam si noi un primar, acolo aveam inca o banda de circulatie in locul fostei parcari (faptul ca se circula 3m mai aproape sau mai departe de cazarma, e tot una). Dar n-avem nici una nici alta. Daca o banda in plus nu se poate, ar trebui inchis si trotuarul si pista de biciclete, pentru siguranta nato, ca poate trage cineva o flegma cu microbi in directia lor.
Raspunde

Nico

Acum 3 luni

Oricum este doar inceputul ! Nu m-ar mira sa inchida total circulatia pe Calea Dumbravii sau sa fim perchezitionati cand trecem prin zona .
Raspunde

Newman

Acum 3 luni

Din pacate pentru toti analfabetii functionali din administratie si de la firmele capuse, trebuie sa platim tot noi cetatenii contribuabili!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 luni

Daca in zona se aplica normative NATO(unde-s publicate?) nu trebuia PUZ,PUD,consultare publica si alte rahaturi pe care le cere,in mod curent,Directia Urbanism pentru orice investitie?Ia incercati sa faceti o schimbare de destinatie, in zona,fara lucrari de constructii,sa vedeti ce avize va cer ''specialistii'' ?Vreti sa construiti?Pas? Oare inversunarea cu care se cere demolarea cladirii din vecini n-o fi legata de NATO? Ce noroc pe Keul...In alta ordine de idei,care sunt cele doua firme de zugravi?
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 luni

Mie mi se pare ca e aceeasi ordine de idei :))
Raspunde

Luc

Acum 3 luni

Armata este deasupra legilor urbanismului . Pot sa construiasca ce doresc , unde doresc , orice doresc . Si ce culori stridente sa foloseasca - vezi AFT de pe Stefan cel Mare . PUZ , PUD , etc nu se aplica si la ei , de fapt nici nu trebuie sa solicite autorizatie de construire de la Primarie !
Raspunde

Kukuruku

Acum 3 luni

Dom' presedinte a zis ca suntem stat esuat. Mi se pare normal sa se impiedice unii de altii si la fleacuri din astea.
Raspunde

Denisa mindfullness vibes

Acum 3 luni

Guys... Acest mesaj a fost șters deoarece face parte din categoria „trolling”.

Raspunde

2cents

Acum 3 luni

Puteau cel putin sa faca pista de biciclete mai aproape de trotuar/cladire pentru ca macar pe o portiune sa fie si biciclistii mai in siguranta. De ce insistati sa ii lipiti de traficul rutier? Si asa "pista" e o gluma ca latime si investitie
Raspunde

Vadim

Acum 3 luni

Chestia cu desfințarea locurilor de parcare e cam aiurea, o masură exagerată. Oare nu se știa de la bun început de treaba asta? Chiar nu s-a gasit alt loc pentru NATO? Trebuie să fie exact în buricul târgului?... oraș condus de-o femeie bătrană...
Raspunde

Rabdare

Acum 3 luni

Problema se va rezolva, cand in acel loc se va face banda dedicata pentru autobuze. Pana atunci, primaria are timp sa stearga marcajul, daca vrea, deoarece amenda politiei nu este si executorie. In alta ordine de idei daca parchezi acolo si primesti amenda, sau iti ridica masina, poti castiga in instanta eventualele daune, pe baza amenzii politiei ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus