Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Armata face angajări: salarii de 4.000 de lei pentru un soldat. Condițiile de angajare: minim 18 ani, doi ani de liceu și permis de conducere

Armata face angajări: salarii de 4.000 de lei pentru un soldat. Condițiile de angajare: minim 18 ani, doi ani de liceu și permis de conducere

Ministerul Apărării a anunțat că prelungește cu o săptămână, până pe 8 martie, perioada de înscriere pentru cele cinci mii de posturi de soldați și gradați profesioniști (SGP), scoase la concurs în toată țara.

Conform unui comunicat al ministerului, perioada de înscriere a candidaților pentru cele peste cinci mii de posturi de soldați și gradați profesioniști se prelungește până la data de 8 martie 2024.

Posturile sunt disponibile în toate cele 41 de județe din ţară și în București.

Astfel, procesul de recrutare și selecție se desfășoară după noul calendar:

înscrierea candidaților: 12.02 – 08.03.2024;

selecția candidaților: 19.02 – 15.03.2024;

efectuarea examinării medicale în unitățile sanitare militare: 26.02 – 22.03.2024;

termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 03.04.2024.

Concursul de adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 – 45 de ani, cetățeni români, absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de liceu, fără antecedente penale și fără a face parte din organizaţii incompatibile cu atribuţiile specifice profesiei militare.

MApN mai informează că “soldații și gradații profesioniști (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar și îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare”.

Aceștia participă la procesul de instrucție individuală și colectivă, asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare și pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare.

De asemenea, SGP sunt chemați în orice situație care afectează desfășurarea normală a vieții (calamități, dezastre naturale sau tehnologice etc.).

În luna ianuarie 2024, salariile fără bonusuri pentru SGP au fost de minimum 2.439 de lei și cel mult 4.126 de lei.

Lista completă a condiţiilor şi criteriilor generale de recrutare

să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;

să aibă vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;

să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C - candidaţii care optează pentru arma "auto" şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma "geniu";

să declare în scris că, la începerea programului de instruire, renunţă la gradul dobândit anterior în calitate de militar în termen, militar angajat pe bază de contract, gradat profesionist sau gradat voluntar, ori, după caz, la gradul dobândit după parcurgerea a cel puţin un an de studii pentru formarea cadrelor militare în cadrul instituţiilor/unităţilor de învăţământ militar, în cazul în care studiile respective nu au fost finalizate;

să fie absolvenţi ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ - candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist în arma "aviaţie", specialitatea militară "însoţitor de bord - paramedic".

să fie declarat ”Admis” la probele de selecţie care se susţin în centrele zonale de selecţie şi orientare sau în şi care constau în evaluarea psihologică (test de aptitudini și chestionar de personalitate), evaluarea capacităţii motrice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență) şi interviul de evaluare finală;

să fie declarat “Apt” la examinarea medicală care are loc în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale;

să fie declarat ”Apt” la examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale care va fi parcursă doar de candidații pentru specialitatea militară "forţe pentru operaţii speciale", "scafandri", de cei care vor desfăşura activităţi care necesită ambarcarea ori obținerea permisului/brevetului de conducere auto.

”Chiar dacă nu ai deloc experiență militară anterioară, poți fi angajat într-o funcție de soldat/gradat profesionist dacă îndeplinești criteriile de recrutare și selecție necesare și urmezi un program de instruire cu durata de 2-5 luni, desfăşurat într-unul din centrele de instruire/unităţile de instrucţie ale categoriilor de forţe ale armatei” – Ministerul Apărării.

Date de contact pentru angajare:

CENTRUL MILITAR  ZONAL SIBIU      

Sibiu, Calea Dumbravii, nr. 26, Sibiu               

Telefon: 0269244712

Mail: [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Cam mult 4 000 lei pe luna pentru un militar in activitate dupa ce generalul plagiator Ciuca a ciuruit bugetul Romaniei cu pensiile nesimtite ale clasei infractoare speciale. https://romania.europalibera.org/a/pensii-speciale-pensii-militare/31942783.html
Raspunde

Aurel

Acum 1 lună

Salariul in mână este 25oo lei plus norma de hrana 1000 ...total 3500 a unui soldat angajat..chiria 400 in afara garnizoanei și 380 în garnizoana ..
Raspunde

Emu

Acum 1 lună

Nu se merita stresul pentru acest salariu nesimțit și fără de valoare. Voi guvernanților și Parlamentari și Deputați nu va gândiți? Este cel mai mic salariu din majoritatea organelor de Apărare a Statului . 750 eu ? Glumiți nu? Vreți să faceți o apărare a unui stat sau mai degraba o grădiniță? Aveți pretenții de a confecționa militari profesioniști pe un salariu de kaka . Sa vedem în caz de război cu cine ve- ți apăra țara și granițele noastre. Cu cei 500 de generali? Ai ve- ți trimite pe capul de bătălie? Nu au crescut salariile in armata A - ți oferit doar un os ....proștilor. Și an de an va pleacă mii de oameni în sistem. Și voi ce faceți? Vreți profesioniști dar ,plătiți precum zilierii . Plata salariilor la armata a rămas pe ultimele locuri. Cunosc pers din sistem care au sute de ore chiar mii de ore neplătite. Nesimțire totala sa lucrezi pe nimic. Ba chiar din contra sa mai rupi bani și să iei bani de la gură familiei sa te duci la munca. Nu așa se fac lucrurile. Romanul nu mai este prost. Ghiciți ce? Sa mai deșteptat nițel...
Raspunde

Constantin

Acum 1 lună

Auzi ce prostii spun salariu începând de la 2435 lei ,asta-i salariu de muncitor necalificat,interesați a un muncitor la confecții necalificat primește minim pe economie 2000 lei plus bonuri masă de 300 lei,ce afacere e asta,vi se pare mult salariu oferit .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Moldovan

Acum 1 lună

Doar în România ai nevoie de școală că să ucizi
Raspunde

Rus Aurelia Mirela

Acum 1 lună

Păcat ca doar pana la vârsta de 45 de ani se poate! Cei trecuți de 50 de ani nu mai au șanse! Sunt oameni cu mult potențial încă!
Raspunde

Nicu

Acum 1 lună

Buna seara , sunt foarte curios cine a luat 4000 de lei salariu , fara norma de hrana si alte bonusuri , dintre sgp-ii din armata romana !!! Faceti bine si scrieti adevaratele salarii ale SGP-ilor !!!
Raspunde

Corina

Acum 1 lună

Cine a fost admis în martie când se încorporează
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus