Vineri,
12.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Știrile zilei de luni la Sibiu

Știrile zilei de luni la Sibiu

Tema principală a zilei o reprezintă ”Schimbarea la față a Sibiului”: Planuri concrete pentru zona Independența, dezbatere publică pentru noul campus școlar și cămin de bătrâni lângă lacul lui Binder. Printre care iese în evidență Părintele Dumitrean și ”fabrica de bani” de pe Dealului. Iată mai jos câteva dintre principalele știri ale zilei de luni la Sibiu.

Primăria a lansat în consultare publică una din cele mai așteptate documentații de reconversie urbană a Sibiului: este vorba de platforma lipită de centrul istoric a fostei întreprinderi Independența. Ce presupune ea și care sunt planurile aflați aici.

Fabrică de bani. Așa numesc foști apropiați ai părintelui Cătălin Dumitrean ceea ce se întâmpla de fapt pe strada Dealului, la numărul 27, unde din drum părea că se află o biserică. Cât de mulți bani, aflați aici.

Arheologii din cadrul Universității ”Lucian Blaga” vorbesc despre prima așezare de Epocă Romană, certificat clar, aflată în imediata apropiere a orașului Sibiului. Descoperirea aparține unui colectiv condus de Prof. Univ. Dr. Ioan Marian Țiplic și a fost realizată în ultimele săptămâni în Șura Mare.

Universitatea Lucian Blaga a demarat procedurile și anunță publicul despre intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul de construire a unui ”Campus integrat învățământ dual-produal” pe Calea Dumbrăvii, la nr. 133-135.

Operatorul de salubritate SC Soma SRL va organiza în municipiul Sibiu o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase, inclusiv deșeurile de echipamente electronice și electrice (DEEE). În cadrul acestei campanii -  prima de acest fel din cursul anului 2024 - deșeurile sunt ridicate, pe baza unui program împărțit pe zile, de la toate platformele publice din oraș.

Christian von Albrichsfeld, country head Continental pentru România, a anunțat în cadrul unei emisiuni TV că grupul Continental a investit în 2023 peste 100 milioane de euro în operaţiunile din țara noastră şi a depăşit cifra de 20.300 de angajaţi, în creştere faţă de cei 19.000 de angajaţi cu care compania a încheiat anul 2022.

Zona Lacul lui Binder va fi transformată în una mixtă, prin introducerea unei noi funcționalități: construirea unui complex de servicii pentru persoane vârstnice. În acest scop, Primăria Sibiu a elaborat un Plan Urbanistic Zonal, pe care l-a supus consultării publice.

Primarul comunei Roșia, Ioan David, aflat în PMP în momentul alegerilor din 2020 și viceprimarul PNL din Miercurea Sibiului, Ioan Ludoșan, s-au înscris în PSD, anunță pe Facebook liderul organizației județene, Bogdan Trif.

Societatea Drumuri și Poduri SA vrea să-și construiască un parc fotovoltaic, care să-i asigure consumul propriu de energie electrică. Aceasta a cumpărat serviciile pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Sorin

Acum 2 săptămâni

Ooo, dar cine vrea sa faca blocuri de 7 etaje in centrul istoric? Parca imi spune ceva numele de Gavozdea......nu e cel care candideaza la primarie??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus