Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Colegiul „Gheorghe Lazăr” va avea două noi laboratoare SMART amenajate în spații care erau folosite ca locuințe

Colegiul „Gheorghe Lazăr” va avea două noi laboratoare SMART amenajate în spații care erau folosite ca locuințe

Colegiul „Gheorghe Lazăr” își va completa spațiile dedicate elevilor cu două laboratoare SMART obținute datorită numărului de elevi și a rezultatelor obținute de aceștia în ultimii ani la Bacalaureat. Laboratoarele vor fi amenajate în corpul colegiului de pe strada General Magheru, în spații care nu mai aparțineau activităților didactice ci, în urmă cu ceva timp, erau folosite ca locuințe sau locuințe de serviciu. Va fi o investie de aproximativ 120 mii euro (fără TVA) ce se va derula până la data de 31 ianuarie 2025.

Directorul colegiului, prof. Gabriel Negrea spune că anul trecut a aplicat în cadrul apelului „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, un proiect de finanțare UE prin PNRR, pentru aceste laboratoare. Proiectul colegiului a fost aprobat pentru finanțare (OME 4832/21.06.2023) și, pe baza numărului de elevi de liceu și a rezultatelor la examenul de bacalaureat în ultimii trei ani școlari, s-a aprobat dotarea celor două laboratoare SMART. Investiția se ridică la 120 de mii de euro. 

„Contractul de finanțare a fost validat și semnat în decembrie 2023 - ianuarie 2024, urmând ca investiția de aproximativ 120 mii euro (fără TVA) să se deruleze până la data de 31 ianuarie 2025. Pentru dotarea celor două laboratoare sunt necesare două spații dedicate și amenajate corespunzător, pentru că nu se pot utiliza spații care au deja o destinație - de exemplu, laboratoarele de informatică. Având în vedere acestea, în colaborare cu reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat Sibiu (SPAUIPS)  din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu a fost identificată următoarea soluție: reintroducerea în circuitul școlar a unor spații situate la etajul II în corpul de clădire de pe str. General Magheru, clădire aparținând de colegiului”, spune prof. Gabriel Negrea.  

Potrivit acestuia, spațiile respective au fost utilizate ca locuințe sau locuințe de serviciu, dar nu au mai avut locatari de mulți ani. Acesta este și motivul pentru care au nevoie de reparații.

„Evident, nefiind locuite sau utilizate s-au degradat și necesită reparații, respectiv o reamenajare pentru a corespunde scopului propus: înființarea celor două laboratoare SMART. Solicitarea a fost comunicată SPAUIPS, respectiv Primăriei Municipiului Sibiu și a fost aprobată finanțarea de la bugetul local. Datorită austerității bugetare stabilite la sfârșitul anului trecut, proiectarea pentru reparațiile și amenajarea spațiilor respective a fost amânată pe acest an. Sperăm să se deruleze în timp util, inclusiv lucrările aferente, astfel încât să putem derula în continuare contractul de finanțare pentru dotarea laboratoarelor”, mai spune directorul.

În acest sens, a fost scoasă la licitație publică întocmirea documentației de proiectare faza Dali și restul procedurilor care vor permite începerea lucrărilor. Potrivit documentelor publicate se vor face reparații la acoperiș, se vor demola unele ziduri interioare de separație, se vor repara dușumele, pereți, tâmplărie interioară, se va înlocui rețeaua electrică, instalația termici, instalații sanitare, se vor face lucrări de finisaje interioare și se vor amenaja grupuri sanitare.

Valoarea estimată a proiectului de întocmire a documentației este 142.016,81 lei, fără TVA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus