Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Modernizarea Pieței Cibin se află la etapa PUZCP. Birț: „Am avut câteva negocieri pentru a ne asigura că piața va fi funcțională”

Modernizarea Pieței Cibin se află la etapa PUZCP. Birț: „Am avut câteva negocieri pentru a ne asigura că piața va fi funcțională”

Modernizarea Pieței Cibin se află la etapa elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru zonele construite protejate (PUZCP). După ce documentul va trece de votul consilierilor locali, municipalitatea va contracta studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și execuția investiției, a anunțat conducerea Primăriei.

Consiliu local a aprobat astăzi proiectul privind bugetul societății Piețe Sibiu SA, potrivit căruia în acest an se așteaptă la profituri de 9 milioane lei și cheltuieli de aproape 8,4 milioane lei. În cadrul ședinței, președinta de ședință, consilierul liberal Corina Dăncilă a întrebat la ce etapă se află modernizarea Pieței Cibin „despre care am citit în presă”.

„Foarte multe nu vă pot spune, pentru că această procedură nu o administrăm noi, este proiectul Primăriei Sibiu. Pot să vă asigur că este un proiect foarte bun, am un contact permanent cu cei care au câștigat proiectarea, am avut câteva negocieri pentru a ne asigura că piața va fi funcțională și vom aveam toate spațiile de care avem nevoie. Stau la dispoziția celor din acest proiect”, a răspuns directorul societății, Teodor Birț.

În completarea răspunsului, primarul Astrid Fodor a ținut să precizeze că „acum se lucrează la PUZCP. După ce va trece prin consiliul local, vom contracta SF-ul, PT-ul (proiectul tehnic - n.n.) și execuția”. Fodor a mai menționat că săptamana trecută s-a discutat și în comisia de urbanism despre acest PUZCP.

Amintim că Primăria Sibiu a lucrat din vara anului 2018 la amenajarea unei parcări cu mai multe niveluri în zona pieței agro-alimentare Cibin. După 2 ani, administrația locală s-a răzgândit: parcarea să nu mai fie subterană cu piață agroalimentară la nivelul solului, ci va fi supraterană, cu piață agroalimentară la parter.

După alți 3 ani, municipalitatea a organizat un concurs internațional de soluții, cu arhitecți și urbaniști, nu doar pentru amenajarea parcării și a pieței, ci și pentru regândirea întregii zone. Concursul s-a încheiat prin semnarea unui contract în iunie 2023.

Citește și: Cum va arăta viitoarea Piață Cibin: proiectul câștigător aparține unei echipe de arhitecți sibieni

„În 31 iulie 2023 s-a încheiat un contract cu câștigătorul concursului de soluții organizat pentru elaborarea PUZCP, a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și detaliilor de execuție, precum și a unor studii de amenajare a teritoriului. Prestatorul, asocierea VladoStudio SRL Sibiu & Atelier de Arhitectură Terchila SRL Sibiu, a elaborat PUZ CP-ul care a fost prezentat spre aprobarea Comisiei Tehnică de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism în ședința de joi, 8 februarie. Următorul pas va fi consultarea publică pe tema acestui PUZ CP, conform legislației. Prestatorul va continua ulterior cu elaborarea restului documentației prevăzute în contract”, se menționa într-un răspuns transmis de reprezentanții Primăriei la solicitarea Turnul Sfatului, care amintesc de dificultatea acestei investiții prin faptul că se află într-o zonă protejată.

Citește și: Primăria se joacă cu sibienii: ghiciți de ce nu a fost construită nicio parcare în zona centrală a orașului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1481

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Papa di Gio

Acum 2 săptămâni

Pe unde au forat prin piață ptr.a lua mostre de pământ sau ce au făcut, au lăsat găurile neastupate să se împiedice lumea în ele și să le umple măturătorii cu gunoi! Acolo dacă se vor apuca de lucru trebuie ras tot,mizerie și infecție cât cuprinde,puteau găsi o locație mult mai bună ptr.piață tot în zona râului Cibin unde se putea construi ceva frumos cu spațiu mai generos așa cum trebuie să arate o piață modernă în zilele noastre ,care satisface nevoile oamenilor tot mai numeroși din oraș, circulația și parcarea din zonă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus