Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Știrile zilei, 1 aprilie. Elev sibian, admis la Universitatea Harvard, grevă la poștă, opt asocieri vor să construiască cea mai mare creșă din Sibiu

Știrile zilei, 1 aprilie. Elev sibian, admis la Universitatea Harvard, grevă la poștă, opt asocieri vor să construiască cea mai mare creșă din Sibiu

Turnul Sfatului vă prezintă o selecție a celor mai importante știri ale zilei de luni, 1 aprilie. 

Un elev de la Colegiul „Gh. Lazăr” a fost acceptat la patru universități din Top 20 mondial: a ales Harvard. „Probabil voi fi coleg de clasă cu viitori laureați Nobel, șefi de stat sau alte personalități ale generației mele”

Elevul Tudor Terian-Dan, care în acest an va absolvi Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, va pleca în SUA ca să-și înceapă studiile universitare la una dintre cele mai prestigioase universități din lume - Harvard. Tânărul a aplicat la patru universități de top, fiind acceptat la toate. 

Detalii aici. 

Turcan, după ce Trif a mai racolat un primar de la liberali: „Pierdem toți, nu doar PNL!”

Președinta organizației județene a PNL Sibiu, Raluca Turcan (foto mijloc), a transmis un răspuns întrebărilor generate de faptul că și primarul comunei Jina, Vasile Beschiu, s-a înscris în organizația condusă de Bogdan Trif (foto stânga). Adică în acel PSD Sibiu care este partenerul în guvernare alături PNL Sibiu.

Detalii aici.

Președinta Cîmpean, despre situația mașinii sale plătită de alții și angajările din familie: „Nici nu vei primi răspuns”

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, transmite că nu va răspunde întrebărilor legate de dezvăluirile recente care o privesc.

Turnul Sfatului a încercat să obțină o reacție de la președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, în prima conferință de presă la care aceasta a participat după publicarea articolelor despre situația mașinii pe care o conduce și al cărei leasing este plătit de firma administratorului județului și despre situația angajării fiicei sale – studentă la Cluj – la cabinetul senatorial de la Sibiu al lui Nicolae Neagu (înaintea acestei conferințe singura ieșire publică a președintei a fost un „tur de presă”, organizat cu ocazia finalizării lucrărilor la Centrul Prichindelul).

Detalii aici

Primarul Cisnădiei, despre acuzațiile USR: „Ce dovezi au? Și ei de ce nu respectă perioada campaniei electorale?”

Primarul liberal al Cisnădiei spune că acuzațiile USR referitoare la vandalizarea unor panouri electorale sunt speculații făcute de cei care fură startul campaniei.

Detalii aici.

Viceprimarul Corina Bokor, despre situația creditului pentru care s-a judecat: „Creditorul a încasat prețul integral”

Viceprimarul Corina Bokor arată că, în cazul creditului pentru care au fost demarate noi proceduri de executare silită anul trecut, datoriile au fost acoperite integral în urma executării apartamentului prin care a fost garantat împrumutul. Iar procesul prin care contesta creanțele invocate la peste 40.000 de euro, proces câștigat la finele anului trecut, îl caracterizează drept fiind deschis de către o firmă de recuperare a creanțelor interesată de a-și „maximiza profiturile”.

Detalii aici.

Opt asocieri vor să construiască cea mai mare creșă din Sibiu: bătălia pentru contractul de aproape 19 milioane de lei 

Interesul pentru banii din bugetul de stat în cazul proiectelor de investiții este aproape întotdeauna mare, așa cum confirmă rezultatele licitației pentru construirea creșei de pe strada Viitorului. Viitoarea instituție va fi finanțată de Compania Națională de Investiții.

Detalii aici.

Grevă generală la Poșta din Sibiu. Lider de sindicat: „Un singur poștaș lucrează” 

Lucrătorii Poștei Române, filiala Sibiu, au intrat de luni, 1 aprilie, în grevă generală. Potrivit liderului de sindicat, în municipiul Sibiu un singur poștaș lucrează. Greva este anunțată pe perioadă nedeterminantă. Până la soluționarea problemelor ridicate de protestatari. Oamenii sunt la serviciu, însă nu vor lucra.

Detalii aici.

Vremea la Sibiu, săptămâna aceasta: temperaturi în scădere începând de marți, ploi trecătoare și cer înnorat 

Meteorologii sibieni anunță că vremea se răcește începând de marți. În prima zi a săptămânii maximele ajung la 29 de grade, iar începând de marți temperaturile vor scădea, încadrându-se între 16 și 18 grade.

Detalii aici. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus