Peisajul Sibiului, murdărit cu tone de moloz și deșeuri aruncate pe marginea drumului. Depozitul autorizat se află la câteva minute

Dealul Dăii oferă câteva dintre cele mai frumoase panorame ale Sibiului, priveliști similare cu cele din Dealul Gușteriței. De aici poți admira conturul clădirilor istorice din zona centrală, dar și extinderea cartierelor dintr-o perspectivă estică. De asemenea, Șelimbărul, Mohu, Pădurea Dumbrava și Șura Mică în depărtare, toate se văd foarte frumos.

Peisajul descris mai sus este murdărit de o cantitate uriașă de deșeuri din construcții, aruncate în mod sistematic pe marginea drumului județean care leagă Sibiul de Agnita. Tone de gunoaie din construcții sunt vizibile de pe asfalt, în mai multe locuri folosite în mod comun de cei care vor să se descotorosească de moloz.

Zona este cea dintre cartierul Bavaria și Daia Nouă.

Resturi din cărămidă, țigle de toate culorile, gunoi ars, obiecte din metal rămase în urma arderilor, gresie, faianță, obiecte din plastic, mortar, inclusiv zeci de saci din rafie plini cu rămășițe rezultate din renovarea apartamentelor sunt aruncate aici. Cireașa de pe tort o reprezintă zeci de cauciucuri uzate.

Iată mai jos câteva imagini recente:

Situația este și mai gravă dacă luăm în considerare faptul că Depozitul de deșeuri inerte din Dealul Dăii, adică un special amenajat unde se poate duce molozul contracost, se află al o aruncătură de băț, la doar câteva minute de mers cu mașina. Redăm mai jos harta, din Google maps:

harta dealul daii

Reporterul Turnul Sfatului a filmat inclusiv camioane care duc deșeuri și le aruncă pe marginea drumului județean.

Toate imaginile și fotografiile prezentate mai sus au fost transmise oficialilor Gărzii de Mediu Sibiu.

Conform legislației în domeniu, actualizată, cei care sunt prinși că aruncă deșeuri rezultate din construcții în natură riscă amenzi cuprinse între 30.000 și 45.000 de lei pentru persoane fizice și între 50.000 de lei și 70.000 de lei pentru persoane juridice. Mai mult decât atât, legislația permite firmelor de construcții să refolosească aceste materiale în proiecte noi, în anumite condiții.

lege deseuri

Ziarul Turnul Sfatului a scris recent și despre alte zone din apropierea Sibiului unde se aruncă mari cantități de gunoaie.

Râurile Sibiului: Nu există rușine mai mare decât ce fac rășinărenii cu Șteaza și Sevișul

Unele dintre cele mai frumoase zone turistice ale Sibiului zac îngropate sub gunoaie. ”Ce vedeți este doar vârful aisbergului, situația este mult mai gravă”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Tanti Rezi

Acum 1 săptămână

In amonte de podul de pe Sos. Alba Iulia, chiar Cibinul e plin de moloz si anvelope. Molozul si gunoaiele sunt de gasit in marginimea Sibiului peste tot, pe campuri, pe dealuri, in paduri si paraie – zone in care e aruncat cu sacul, cu remorca, poate chiar cu basculanta. Sibienii si natura “multumesc” primarului fodor si cimpenei de la CJ Sibiu pentru centrele de aport voluntar (ce puteau fi construite chiar pe bani europeni) ce lipsesc cu desavarsire la 10 ani de la debutul colectarii selective. Doar daca primariei si PeeNeeLee-ului i-ar fi pasat putin si de mediu, nu doar de profitul Soma.
Raspunde

Mircea

Acum 1 săptămână

Acum aproape două săptămâni am scris că în Maramureș 7 MC costă 2000 lei și în Sibiu aceași cantitate costă 900 am primit o grămadă de
Raspunde

Suetoniu Arpacas ( ecologist ilegal, fara cazier )

Acum 1 săptămână

Columb ar fi strigat : Pamant !

Raspunde

Mircea

Acum 1 săptămână

O grămadă de

Raspunde

Jiman Daniel

Acum 1 săptămână

Aceleași peisaj și pe malul pârâului Rossbach,funcționarii publici ar trebui să mai iasă din birouri pe teren,stau și clocesc prin birouri toată ziua și înainte de alegeri apar cu un proiect două să ne scoată ochii
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 săptămână

Tzaranezii gospodari care lucra cu spor la case
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus