Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Alexandru Găvozdea propune trei dezbateri cu candidații la Primărie: „Niciodată în Sibiu nu au avut loc dezbateri”. De fapt, a fost organizată una

Alexandru Găvozdea propune trei dezbateri cu candidații la Primărie: „Niciodată în Sibiu nu au avut loc dezbateri”. De fapt, a fost organizată una

Candidatul independent la funcția de primar al Sibiului, Alexandru Găvozdea, propune organizarea a cel puțin trei dezbateri publice între candidați în campania electorală a alegerilor locale din iunie. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a transmis că este nevoie de „o schimbare radicală a modului în care se desfășoară campaniile electorale și administrarea orașului”, afirmând că „niciodată în Sibiu nu au avut loc dezbateri”. De fapt, la alegerile precedente a fost organizată o dezbatere între candidați, care a fost transmisă în direct.

Găvozdea a vorbit în cadrul conferinței despre nivelul scăzut de încredere în partidele politice, la nivel național, făcând o paralelă cu politica din Grecia antică: „Politica așa cum au gândit-o grecii antici înseamnă discuții, dezbateri”. În acest sens, a făcut un apel la partidele politice care și-au anunțat candidații pentru conducerea Primăriei să dezbată față în față soluțiile pe care le au pentru oraș.

Acesta i-a mai îndemnat „să nu cheltuie banii cetățenilor pe atacuri împotriva contracandidaților”: „Ar fi splendid dacă ar invita urbaniști europeni care să ne împărtășească din competența lor”.

Așadar, Alexandru Găvozdea crede că organizarea a trei dezbateri publice între candidați ar fi suficiente în campania electorală pentru Primăria Sibiului, pentru ca sibienii să-și facă o impresie despre aceștia, urmădindu-i în direct. El crede că întâlnirea trebuie să se desfășoare în locuri publice, accesibile și anunțate din timp, pentru a permite sibienilor să își programeze participarea și să pună întrebări direct cadidaților. Găvozdea a invitat presa „să fie arbitrii acestor dezbateri”, subliniind importanța transparenței și a dialogului în procesul electoral.

În ceea ce privește locurile potențiale pentru aceste dezbateri, Găvozdea a menționat că ar prefera un teatru, cum ar fi Teatrul Național „Radu Stanca” sau Teatrul Gong, datorită capacității lor și a accesibilității pentru persoanele cu mobilitate redusă.

În contextul participării sale în alegeri, Găvozdea a indicat că ia în considerare și o candidatură pentru consiliul local, subliniind că nu va forma o listă pentru potențiali viitori consilieri, ci va colabora cu membrii asociației și platformei sale pentru a contribui la serviciul public. Amintim că acesta a creat Platforma Sibiu 2024 cu câteva luni înainte de a-și anunța candidatura la Primărie.

„Trebuie să aducem Sibiul în sec. XXI, dar fără să uităm istoria și valorile sale (...) Campania despre asta ar trebui să fie. Niciodată în Sibiu nu au avut loc dezbateri. Fiecare merge pe culoarul lui. Oamenii nu au șansă să vadă candidații față în față. Propun să devenim mai democrați. Să aducem claritate, să punem soluțiile pentru oraș în prim plan (...) Atunci când jocurile sunt făcute, nu mai e democrație. Să facem din campania electorală momentul de renaștere a Sibiului”, este rezumatul declarațiilor făcute de Alexandru Găvozdea în conferința de presă de azi.

Alexandru Găvozdea a greșit însă atunci când s-a referit la lipsa dezbaterilor între candidați, pentru că în Sibiu, candidații pentru funcția de primar al municipiului Sibiu s-au întâlnit într-o dezbatere transmisă în direct, în septembrie 2020, la alegerile locale de acum patru ani. Atunci a fost, de fapt, pentru prima dată în istoria Sibiului când candidații pentru funcția de primar al municipiului Sibiu s-au întâlnit într-o dezbatere electorală.

Citește și: Dezbaterea candidaților la Primărie: de la consens și armonie, la boala vacii nebune și fratele care a vorbit în locul candidatului

Acesta consideră candidatura actualului primar, Astrid Fodor, „principalul candidat cu cele mai mari șanse”: „Bineînțeles că acolo e pentru mine cea mai mare atenție și cel mai mare interes”.

Turnul Sfatului a cerut punctul de vedere și al celorlalți candidați cu privire la oportunitatea organizării de dezbateri publice în campania din acest an, precum și dacă vor participa la ele în cazul în care se vor organiza.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Cine minte, si fura

Acum 1 lună

Data trecuta a fost dezbatere, in curte la Scoala 15/ Goga, daca imi aduc bine aminte, mi-e lene sa caut articolul din TS
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Hai sa nu ne mai mintim unii pe altii, Alexandru Găvozdea este candidatul falsurilor si distrugerilor OAR.
Raspunde

Momo

Acum 1 lună

Serios vorbind, pe cine interesează ce vrea Găvozdea?
Raspunde

Asa ceva...

Acum 1 lună

Ar fi util sa aflam si noi, muritorii, care este opinia candidatilor vizavi de cateva aspecte. As mentiona: 1. Sunt utile orasului si rentabile financiar (ptr. primarie) cele n-spre festivaluri si evenimente, multe sponsorizate de cetateni? Locurile si conditiile de desfasurare respecta legislatia de mediu si bunul simt vizavi de nevoile cetatenului votant? 2. Care este optiva vizavi de imputernicirea unor agenti locali de politie de a aplica sanctiuni ei de capul lor, fara supervizare conf. legii? Decizia 78/2021 a primarului. Este morala lasarea cetateanului prada unor posibile abuzuri cauzate de incompetenta/ rea vointa? 3. Tine cont PUG-ul propus de nevoile reale ale categoriilor de cetateni existenti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus