Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Știrile zilei: Viktor Hess despre istoria familiei și a fabricii devenită Balanța, propunerea pentru viceprimar și Aleea Planetelor

Știrile zilei: Viktor Hess despre istoria familiei și a fabricii devenită Balanța, propunerea pentru viceprimar și Aleea Planetelor

Cele mai importante știri ale zilei: 

Exclusiv: Viktor Hess, nepotul celui care a înființat Fabrica de cântare Hess (Balanța): ”În 1949 ne-a dat afară din casă directorul de la Fabrica Independența. Ne-a dat termen 24 de ore să plecăm”

Are 93 de ani și a plecat din Sibiu în 1969, atunci când avea 39 de ani, o soție și doi copii. Era a cincea generație a familiei Hess, începută de Michael Hess, coborât din Moravia, în Sibiu, în anul 1805, să deschidă aici un atelier de lăcătușărie.

O sibiancă și-a deschis afacere cu investiție inițială de peste 10.000 de euro. „Nu exista un asemenea concept în Sibiu”

Cu o experiență de 15 ani în domeniul antreprenoriatului, Liliana Tempean a deschis de puțin timp afacerea pe care a numit-o Nepali Spa și care are sediul pe strada Bâlea, la numărul doi. Mai exact, este vorba despre un salon de masaj care îmbină 15 tipuri de terapii unice pentru echilibrarea corpului și a minții, realizate de maeștrii maseuri veniți tocmai din Nepal: Dawa, Mandira și Samjhana.

„Războiul înghețatei” se topește-n poala FDGR. Cazul Corina Bokor

Cu o „tracțiune politică” ale cărei cote pot fi apreciate fără prea mare greș la niveluri reduse, Corina Bokor a devenit zilele acestea surpriza întregii clase politice din Sibiu. Cred că nici Bogdan Trif, liderul PSD Sibiu, nu se aștepta la o asemenea pleașcă pe turta sa electorală, îmbălsămată în ultimele săptămâni cu ceea ce reușește să tot șterpelească de pe plantațiile celorlalte partide. Pentru că „achiziția” Corinei Bokor de la FDGR la PSD transformă relativ anemica organizație social-democrată de la Sibiu într-un element de luat în seamă la alegerile pentru Primăria municipiului Sibiu.

Lerner Helmut este propunerea Forumului pentru înlocuirea Corinei Bokor din funcția de viceprimar al Sibiului

Lerner Helmut este candidatul propus de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu (F.D.G.S.) pentru a o înlocui pe Corina Bokor din funcția de viceprimar al municipiului Sibiu, după ce aceasta a trecut la PSD. 

Primarul Șelimbărului, Marius Grecu, și-a anunțat o nouă candidatură. Val de laude din partea Danielei Cîmpean și Raluca Turcan

Marius Grecu, primarul care din 2019 s-a înscris în rândurile PNL, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în fruntea celei mai bogate comune din județul Sibiu.

Aleea Planetelor, pe plaiurile Rășinarului: am ajuns de la Soare la Uranus depășind viteza luminii

Aleea Planetelor este, de fapt, un drum turistic, care pleacă din centrul pitorescului sat Rășinari, chiar din dreptul casei memoriale „Emil Cioran”, merge prin sat, apoi pe Dealul Plaiului, pe drumul forestier și se încheie după 4.629 de metri, pe un deal ce oferă o priveliște superbă asupra satului, la o diferență de nivel de peste 400 metri.

Primele blocuri din Sibiu care intră în renovare energetică cu bani din PNRR. Unul a fost construit în 1986

A fost atribuit primul contract de reabilitare energetică a blocurilor din Sibiu în cadrul așa-numitului Val al renovării, anunțat de Primărie cu bani din PNRR. Deocamdată ar urma să fie executate lucrări la două blocuri.

Astrid Fodor, desemnată „primarul anului” la gala Smart City: „Fără mare zarvă, orașul nostru s-a dezvoltat smart”

Astrid Fodor a fost desemnată primarul anului la gala Asociației române pentru smart city. Tot acolo, proiectul piste de biciclete de pe malul Cibinului a fost ales cel mai bun proiect de mobilitate urbană.

Ce facem în weekend? Concert Bosquito, drumeții și atelier de restaurare a cântarelor Balanța

Primul weekend din luna aprilie aduce la Sibiu mai multe activități de care ne putem bucura. Drumețiile în jurul Sibiului și concertele Bosquito și Coma sunt doar o parte dintre evenimentele la care putem participa în acest final de săptămână. 

Fotbalist al FC Hermannstadt, depistat de Poliție ca posibil drogat la volan. Clubul spune că substanța ar putea proveni din medicamente

Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu anunță vineri că în cursul zilei de ieri un tânăr ar fost oprit pe autostradă, în zona Aciliu, în urma testării reieșind posibilitatea consumului de droguri. Bărbatul în cauză ar fi Alexandru Uțiu, portar legitimat la echipa de fotbal FC Hermannstadt.

O firmă din Sibiu va realiza SF-ul pentru traseul pentru bicicliști în județul Mureș, parte a proiectului național de 3.000 de km

Autoritățile din județul Mureș au anunțat atribuirea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate destinat traseelor cicloturistice din regiune către firma sibiană Aquacon Proiect. Contractul, în valoare de peste 1,4 milioane de lei, face parte din proiectul „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus