Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Știrile zilei de vineri în Sibiu: FortiVacation, mai mulți turiști și o descoperire istorică specială

Știrile zilei de vineri în Sibiu: FortiVacation, mai mulți turiști și o descoperire istorică specială

Cele mai importante știri ale zilei de vineri, 22 martie, în Sibiu:

FortiVacation - un nou concept turistic în județul Sibiu: Dormi în Casa Clopotarului și te relaxezi în fostul turn al slăninii

Biserica Evanghelică are peste 150 de biserici fortificate în Transilvania. Unele sunt bine întreținute și atrag mii de turiști anual, altele se află în localități izolate, abandonate de populație, afectate de trecerea timpului și sub acțiunea intemperiilor. În trecut Biserica a încercat diferite parteneriate, fie cu primării, fie cu unele comunități locale, pentru conservarea și punerea în valoare a acestor nuclee culturale și arhitectonice din Evul Mediu. De curând, a încercat o altă abordare.

Sibiul vrea turiști în toate anotimpurile. Primăria și CJ își dau mâna și plătesc 2 milioane de lei pentru promovarea pe plan internațional

Câte un milion de lei pe an pun la bătaie Primăria și Consiliul Județean pentru a promova Sibiul pe plan internațional. Scopul este unul simplu: atragerea a cât mai mulți turiști și în afara lunilor de vară. De promovare se va ocupa Asociația Județeană de Turism Sibiu.

„Dintr-o simplă joacă cu copilul meu”. O sibiancă de 37 de ani și-a deschis afacere cu investiție inițială de 500 de lei

Ioana Ianculovici are 37 de ani, este din Sibiu și profesează în domeniul comercial. Din pandemie, tânăra și-a descoperit, întâmplător, jucându-se cu fiul ei, pasiunea pentru hand-made. De atunci, pe lângă locul de muncă principal pe care îl are, Ioana face și aranjamente și accesorii pentru nunți și aniversări. Le confecționează din flori de săpun, flori uscate sau criogenate, dar și flori naturale, la cerere.

FOTO Documente vechi de 100 de ani, găsite în zidurile Primăriei Tălmaciu. Posibilă legătură cu Dictatul de la Viena

O descoperire istorică specială pentru comunitate a avut loc în orașul Tălmaciu, după ce primarul Ioan Oancea a recuperat zeci de documente vechi din perioada interbelică, ascunse între ultimul etaj și podul sediului primăriei.

Schimbare: primul centru unde sibienii vor putea duce gratuit deșeurile nu va mai fi construit în Viile Sibiului, ci pe șoseaua Alba Iulia

Primăria Sibiu a decis din octombrie 2023 să nu mai construiască Centrul de colectare a deșeurilor cu aport voluntar (CAV) în Viile Sibiului, deși cu o lună mai târziu a semnat contractul de execuție a lucrărilor. Municipalitatea a schimbat locația - vizavi de Aeroport.

Interes sporit pentru parcarea supraetajată din cartierul Vasile Aaron: nouă oferte. Primăria are termen de evaluare până în septembrie

Interes mare pentru construcția parcării supraetajate din cartierul Vasile Aaron. Nouă oferte au fost înregistrate în cadrul licitației organizate de primărie la începutul acestui an.

Cel mult 7.000 de lei pe an: Sibiul va avea un regulament pentru acordarea ajutoarelor în bani. Inclusiv pentru cei care nu-și pot plăti chiriile sau utilitățile

Administrația locală supune votului consilierilor locali un regulament de acordare a ajutoarelor de urgență pentru locuitorii orașului. Ajutoarele pot fi acordate pentru acoperirea unor pagube, pentru deces, dar și pentru cei care riscă să fie evacuați din cauză că nu-și pot plăti chiria sau utilitățile.

Formă dreptunghiulară pentru copacii de pe strada Oțelarilor din Sibiu. Tehnică în premieră pentru toaletarea arborilor

Pe strada Oțelarilor din cartierul Lazaret se va interveni de luni, 25 martie, cu toaletări care să controleze creșterea rădăcinilor și coroanei celor 40 de arbori situați pe aliniamentul acestei artere. Acțiunea este necesară pentru a menține arborii la o anumită dimensiune și distanță față de rețelele de utilități aeriene și față de fronturile caselor și pentru a evita extinderea rădăcinilor care pot provoca daune imobilelor, trotuarelor și carosabilului, anunță Primăria Sibiu printr-un comunicat de presă.

Imagini rare lângă Sibiu: lupi filmați pe vârful Măgura

Un tânăr sibian pasionat de bicicletă a avut parte de o „tură epică” zilele trecute: în traseul său care a inclus și vârful Măgura s-a întâlnit și cu lupi, dar și cu căprioare. Și a apucat să filmeze ambele situații.

Cu cât „se îndestulează” bugetul de stat de la sibieni: 4,4 miliarde de lei au plătit contribuabilii de aici anul trecut. „Se constată o creştere semnificativă”

Încasările pe care Fiscul le-a înregistrat în județul Sibiu au crescut în 2023 cu peste 18% față de anul anterior. A crescut și numărul contribuabililor, singurele scăderi fiind ale încasărilor la bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Aproape 850.000 de puieți plantați în județul Sibiu, anul acesta: ”Anul trecut am plantat un milion”

Direcția Silvică Sibiu anunță că 15.000 de puieți din specia gorun au fost plantați pe o suprafață de 3 hectare, în cadrul campaniei de împăduriri din primăvara acestui an, în Ocolul Silvic Valea Cibinului – Săliște.

Bugetul Tursib pentru 2024 va fi mai mic cu o treime. Subvențiile și transferurile vor depăși 75%

Primăria a pregătit pentru aprobare proiectul de hotărâre privind bugetul Tursib pentru anul 2024. Acesta va fi supus votului în ședința Consiliului local, programată pentru ziua de 27 martie.

Fizica are cel mai mare lot de participare la o olimpiadă națională. Peste 100 de elevi și profesori au fost premiați la Colegiul Lazăr

Vineri, 22 martie, în Sala Festivă a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au fost premiați peste 100 de elevi și profesori care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada Județeană de Fizică. Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Performanță în Fizică, iar membrii acesteia au făcut posibilă și premierea în bani a olimpicilor care au avut locuri fruntașe. La etapa națională va merge cel mai mare lot de elevi din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1134

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus