Joi,
23.05.2024
Innorat
Acum
13°C

Traseu pietonal și velo spre Gușterland: a fost anunțată licitația pentru lucrările la tronsonul al doilea al străzii Mălinului

Traseu pietonal și velo spre Gușterland: a fost anunțată licitația pentru lucrările la tronsonul al doilea al străzii Mălinului

Tronsonul al doilea al străzii Mălinului din Gușterița, care duce spre viitorul Gușterland, a fost scos la licitație. Peste 1,15 milioane de lei a estimat Primăria costul pentru lucrările de consolidare a traseului care traversează dealul.

„Modernizarea străzii Mălinului constituie un pas important în modernizarea infrastructurii publice de bază din municipiul Sibiu, reprezentând pentru Primăria Sibiu o țintă în scopul atingerii performanței serviciului public, precum și pentru respectarea de către acesta a celor două responsabilități majore asumate: sănătatea și confortul consumatorilor, respectiv siguranța mediului și protejarea resurselor de apă”, scrie în caietul de sarcini.

Municipalitatea a lansat licitația pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Modernizare strada Mălinului - tronson II în cadrul obiectivului - Traseu pietonal și velo acces Dealurile Gușteriței”. Conform anunțului, licitația urmează să aibă loc pe data de 23 mai 2024, iar valoarea estimată a contractului este de 1.152.409 lei, lucrările urmând să fie finanțate integral din bugetul local.

Achiziția publică vizează lucrări ample care includ reabilitarea și modernizarea tronsonului, construcția de sisteme de colectare și evacuare a apelor pluviale, implementarea unei rețele de apă potabilă, modernizarea iluminatului public stradal și instalarea unei rețele de cablaj metropolitan. De asemenea, în cadrul proiectului se va realiza o stație de pompare, consolidându-se astfel infrastructura de utilități a zonei.

Primăria a stabilit că durata contractului să fie de 4 luni pentru execuția și finalizarea lucrărilor, cu o perioadă suplimentară de 2 luni pentru admiterea receptării, inclusiv remedierile necesare. Iar termenul de garanție pentru aceste lucrări este de 60 de luni, începând de la data procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Proiectul a fost anunțat în 2022, iar anul trecut a fost aprobat în Consiliul local.

În memoriul tehnic al proiectului, Aspire Design SRL a descris soluțiile pentru tronsonul al doilea al străzi Mălinului, din care aflăm că strada va avea o lungime de circa 325 m, cu lățimea părții carosabile de 4 m. Viteza de proiectare este de 10 km/h.  În memoriul tehnic erau propuse două scenarii pentru modernizarea carosabilului: primul prevede ca acesta să fie alcătuit „dintr-o îmbrăcăminte asfaltică și fundație din materiale de balastieră”, iar al doilea scenariu se referă la propunerea ca acesta să fie realizat „dintr-o suprastructurare din macadam așezat pe o fundație din balast”. Scenariul al doilea a fost cel recomandat de autorul documentului, acesta fiind menționat și în caietul de sarcini al licitației.

Prin segmentul respectiv de stradă se prelungește tronsonul actual al străzii Mălinului, asfaltat și reabilitat în 2018, dar și se asigură un timp mai scurt de deplasare către străzile Răchiței și Bradului, precum și către viitorul Gușterland. În prezent, pe această stradă, tronsonul II, nu există imobile, aceasta nu este amenajată, prezentând numeroase denivelări cauzate din lipsa infrastructurii și a pantei accentuate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Nou record al primariei satului Sibiu !!!

Acum 1 lună

"cu lățimea părții carosabile de 4 m. Viteza de proiectare este de 10 km/h." Eu cred ca in viitor se poate si mai bine! Sa se faca doar pista de biciclete de 2 m latime, pe care sa circule si pietonii si autoturismele - shared space.
Raspunde

Paul

Acum 1 lună

Nu trebuia să înceapă deja activitățile la Gusterland ? Nu de alta, dar vin alegerile...
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

pentru respectarea de către acesta a celor două responsabilități majore asumate: sănătatea și confortul consumatorilor, respectiv siguranța mediului și protejarea resurselor de apă”, scrie în caietul de sarcini." Mediul, apa si consumatorii. Brici Cetatenii unde's ? :-))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus