Luni,
27.05.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Primarii zonei metropolitane a Sibiului se întâlnesc în prima adunare generală. „Voi propune chestionarea celor interesați”

Primarii zonei metropolitane a Sibiului se întâlnesc în prima adunare generală. „Voi propune chestionarea celor interesați”

Miercuri este programată prima Adunare generală a ADI Pol Dezvoltare Sibiu, asociația prin care municipiul Sibiu și alte 19 localități au format zona metropolitană din jurul reședinței de județ.

Adunarea generală are loc după ce, în octombrie 2023, a avut loc ședința de constituire a asociației intercomunitare din care, alături de Sibiu, fac parte 19 localități împărțite pe două: în „prima coroană urbană” intră municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Poplaca, Rășinari, Roșia, Șelimbăr, Șura Mare și Șura Mică, iar în „coroana urbană 2” se regăsesc orașele Avrig, Săliște și Tălmaciu și comunele Gura Râului, Loamneș, Ludoș, Orlat, Râu Sadului, Sadu, Slimnic și Vurpăr.

Miercuri, după prânz, reprezentanții primăriilor mai sus menționate se întâlnesc la Rășinari. „Pe ordinea de zi avem stabilirea cotizațiilor fiecărei localități, cotizații care vor avea în vedere numărul de locuitori ai unităților teritorial-administrative. Totodată, în cadrul acestei ședințe vom aproba bugetul pe anul în curs al asociației intercomunitare, după care, la punctul diverse, vom discuta despre lucrul la o strategie. Cel puțin asta voi propune eu. În sensul de a vedea cum strângem opiniile și nevoile celor interesați din fiecare localitate referitoare la proiectele pe care această zonă metropolitană să le implementeze. Cu alte cuvinte, stakeholderii din fiecare localitate să fie chestionați pentru a stabili prime direcții”, declară Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari și cel care a fost ales președinte al ADI Pol Dezvoltare Sibiu.

Reamintim că, în urma unor discuții care s-au prelungit timp de aproape un deceniu, zona metropolitană din jurul Sibiului a fost înființată abia după operaționalizarea unei alte asociații de dezvoltare cu responsabilități în domeniul transportului public, practic cea mai stringentă problemă din aria metropolitană a Sibiului.

Citește și Primarii zonei metropolitane Sibiu și-au ales președintele. Bucur Bogdan, primarul din Rășinari: „Trebuie să ne mișcăm repede, să nu pierdem actualele finanțări”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cetățean

Acum 1 lună

Știri egal cu zero!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Transilvania

Acum 1 lună

Deși ne-ar plăcea să contăm la nivel național și european mai mult decât reușim să o facem, ca municipiu și județ, realitatea ne mai trezește. Iar în aceste zile, este chiar realitatea candidaților politici care ne cer - deocamdată! - semnături. Dar cât de curând ne vor pretinde încrederea și voturile.
Raspunde

Ioan

Acum 1 lună

Apă de ploaie. S-au bătut cu pumnul în piept că fac zonă metropolitană și Fodor și Bibu. Au facut zero. S-au batut cu pumnul în piept că fac tren periurban. Au facut zero. Acum vor voturi. Eu nu le mai dau, nici altii ca mine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus