Vineri,
24.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Știrile zilei - 10 aprilie: Casă parohială vândută cu tot cu biserică, Piața Cibin se restructurează și zeci de copaci sunt tăiați în Pădurea Dumbrava

Știrile zilei - 10 aprilie: Casă parohială vândută cu tot cu biserică, Piața Cibin se restructurează și zeci de copaci sunt tăiați în Pădurea Dumbrava

Cele mai importante știri ale zilei de miercuri, 10 aprilie.

AUR: Sebastian Suciu va candida la Primăria Sibiu

Președintele AUR Sibiu, Sebastian Suciu, va candida la Primări Sibiu, anunță organizația locală a partidului într-un comunicat de presă. Pentru președinția Consiliului Județean Sibiu va candida fostul director al aeroportului, Augustin Sava. Detalii AICI

Fermierul din Săcădate care cultivă legume românești

Toma Florin Stănilă, cunoscut ca și „Gospodarul Tomiță”, este un agricultor din Săcădate, județul Sibiu, devenit celebru pentru legumelor românești cultivate. Acesta se ocupă de legume de mai bine de 10 ani, fiind în trecut barman-ospătar. Detalii AICI. 

Două poduri noi vor fi construite în județul Sibiu, iar unul - reabilitat

Consiliul Județean Sibiu anunță începere a trei lucrări în infrastructura rutieră: reabilitarea și construirea a trei poduri în localități cu zone pitorești. Toate podurile sunt pe drumuri județene, ceea ce înseamnă că în prezent circulația este periculoasă, intervențiile fiind necesare. Detalii AICI.

Polițiștii de la Investigații Criminale s-au sesizat și au deschis o anchetă penală în cazul mamei decedată la Spitalul Județean

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au deschis o anchetă penală în cazul mamei decedată la Spitalul Județean Sibiu. Detalii AICI. 

Sibianul Liviu Andrei, protagonist în serialul docu-reality „Vânătorii de Comori: România”

HISTORY Channel România anunță o nouă serie docu-reality de șase episoade, intitulată „Vânătorii de Comori: România”. Premiera va avea loc marți, 14 mai, de la ora 21:00. Protagonist în emisiune este și sibianul Liviu Andrei (foto stînga), antreprenor și deținătorul casei de amanet Liquid Money. Detalii AICI. 

Încep primele lucrări pe secțiune a doua a autostrăzii Sibiu - Pitești

Încep primele lucrări pe secțiunea a doua (Boița - Cornețu) a autostrăzii Sibiu - Pitești (A1), anunță Cristian Pistol, cel care conduce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Detalii AICI.

Tic-tac: noului Spital județean îi mai trebuie jumătate de miliard și un Guvern rapid pentru a începe lucrările cu Con-A

Pe lângă cele două miliarde de lei pe care Consiliul Județean le-ar putea accesa din Programul național Sănătate pentru ridicarea noului Spital județean, mai e nevoie de cel puțin jumătate de miliard, în vederea demarării lucrărilor cu cei de la Con-A Operations. Firma sibiană a câștigat anul trecut contractul de construire a noului spital județean în urma unei licitații cu o clauză suspensivă ale cărei efecte încetează la mijlocul lunii iunie. Detalii AICI. 

Restructurarea Pieței Cibin: Primăria cere părerea sibienilor pentru a elabora documentația zonei

Primăria Sibiu anunță intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru zonele construite protejate (PUZCP) pentru proiectul „Construire parcare și restructurare Piața Cibin”. Detalii AICI. 

Zeci de copaci tăiați, sau marcați pentru tăiere, în Pădurea Dumbrava

Sibienii care au ieșit la plimbare în ultimele zile prin Pădurea Dumbrava, în special zona din vecinătatea Grădinii Zoologice, au observat pe marginea pistei de biciclete zeci de copaci marcați pentru tăiere. Printre ei se pot zări cu ușurință rămășițele altor arbori tăiați de curând. Detalii AICI. 

Casă parohială, vândută ”la pachet” cu biserica veche de 500 de ani: 138.500 de euro

Casa parohială din Pelișor, sat ce aparține de Bârghiș, este scoasă la vânzare de Biserica Evanghelică C.A.. Pentru imobilul de 580 de metri pătrați și pentru un teren de peste 7.000 de metri pătrați, biserica cere 138.500 de euro, însă totul poate veni ”la pachet” și cu o biserică veche de peste 500 de ani, care poate fi preluată în administrare printr-un contract de comodat. Detalii AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus