Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Polițiștii de la Investigații Criminale s-au sesizat și au deschis o anchetă penală în cazul mamei decedată la Spitalul Județean

Polițiștii de la Investigații Criminale s-au sesizat și au deschis o anchetă penală în cazul mamei decedată la Spitalul Județean

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu au deschis o anchetă penală în cazul mamei decedată la Spitalul Județean Sibiu.

Conform I.P.J. Sibiu, cercetările se desfășoară sub supravegherea procurorilor.

”La data de 9 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu s-au sesizat din oficiu și au declanșat o anchetă penală pentru stabilirea situației de fapt și a circumstanțelor în care a survenit decesul tinerei.

Cercetările se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, a informat conducerea I. P. J. Sibiu.

Reamintim că o femeie în vârstă de 32 de ani a murit la spitalul din Sibiu, în noapte de 5 spre 6 aprilie, în urma unor complicații apărute după naștere. Femeia născuse recent la Clinica Polisano și a mers apoi la Urgența Spitalului Clinic Județean pentru că se simțea rău. Ea suferea de angorjarea sânilor sau furia laptelui, cum este numită în popor.

Angorjarea poate avea loc la câteva zile după naștere, când locul colostrului este luat de laptele de tranziție. Este dureroasă și poate fi însoțită de febră moderată. Conform reprezentanților spitalului, în prima zi în care femeia a ajuns la urgențe a primit antibiotic și indicația de reevaluare dacă starea se modifică. A doua zi tânăra a ajuns din nou la spital, dar starea ei era atât de gravă încât medicii nu au mai putut s-o salveze.

În paralel cu ancheta Poliției, în urma acestui eveniment și Comisa de analiză a deceselor intraspitalicești a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. De asemenea, inspectorii Direcției de Sănătate Publică vor face verificări în acest caz la solicitarea Ministerului Sănătății, accentul fiind pe modul în care s-au respectat procedurile în momentul în femeia s-a prezentat la urgențe.

De asemenea, reprezentanții Clinicii Polisano Medlife au transmis un punct de vedere cu privire la situația tinerei. Aceștia spun că starea mamei care abia născuse era bună la externare și că nu a mai revenit pentru consult de specialitate.  

„În primul rând, dorim să precizăm că toate gândurile noastre se îndreaptă către familia și apropiații pacientei decedate.

Totodată, vă informăm că pacienta în vârstă de 32 de ani a născut în cadrul unității noastre în data de 29.03.2024. În data de 01.04.2024, pacienta a fost externată cu stare generală bună. Pe durata spitalizării în clinica noastră, pacienta a avut o evoluție în limite normale, atât în ce privește nașterea cât și lăuzie. La externare, parametrii lăuziei s-au încadrat în limite fiziologice. Din primele informații pe care le avem, după externare, pacienta  nu a mai revenit în cadrul unității noastre pentru consult de specialitate.

În cazul in care va fi considerat util, suntem deschisi sa punem la dispozitia autoritatilor competente in analiza cazului toate datele necesare”, au transmis cei de la clinică. 

Citește și:

„A luptat pentru viața ei până în ultima clipă cu un zâmbet cald.” Tânăra mamă care a murit la spitalul din Sibiu este plânsă de comunitate

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1884

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Emil

Acum 2 săptămâni

Dormiti linistiti, politia vegheaza...Spagi si crime sunt zilnice in spitale, condamnari sunt aprope 0.
Raspunde

CA

Acum 2 săptămâni

Marii medici spagari mereu scapa cu bine, pentru ca au fff multe relatii sus-puse si ffff multi bani de dat cui trebuie. Cel mult o sa pice vina pe un rezident amarat al nimanui sau bineinteles, pe biata pacienta.

Raspunde

Dan

Acum 2 săptămâni

Eu unul as verifica clinica Polisano Meflife, medicul de acolo. Este "spital" privat dar inauntru nu te simti ca atare, te simti mai grabit ca o piesa in fabricatie pe banda rulanta dintro fabrica. Eu sunt curios cum a comunicat doctorul si asistentele si cata atentie si detalii le-au oferit noilor parinti, ca as presupune ca una minimala.
Raspunde

Dan

Acum 2 săptămâni

Si cum "pacienta nu a cerur control" cand la ea era o urgenta si in "Spitalul" Polisano Medlife ajungi cu programare ?! Nu exista departament de urgente la ei. La ei intri pe o usa, mergi pe banda rulanta, si iesi. Nu este xum am vazut eu alte spitale. Polisano a fost, acum este doar Medlife, nu mai este ce a fost, meegeti in alt oras, la alt spital privat, aici dai doar bani dar medicii sunt la fel de specialisti ca cei de la judetean, adica sunt acceasi. Eu nu mai recomand Medlife pentru interventii, radiografii, poze si atat. Si poate, poate consult.
Raspunde

Constantin

Acum 2 săptămâni

Polisano era ceva serios, deoarece apartinea dr.Vonica(doctor si om de afaceri) care se zbatea pentru sibieni.Medlife este un rechin la nivel de tara,care in mod sigur asigura servicii de calitate ,dar in mod mai restrans(chiar medicii de aici colaboreaza cu cei de la judetean -dar trebuie sa ai noroc sau dai de un doctor cu suflet).Spitalul Judetean este curat si dotat cu tot ce trebuie, dar se lucreaza tot dupa stilul vechi.Daca nu ai o pila tare un doctor sau un asistent cu greutate nu ai ce cauta la judetean,mai bine scoate banul din buzunar si mergi la o clinica privata din Cluj,Targu-Mures sau Bucuresti.Banul va fi pila cu care ai sansa de succes.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus