Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Analiză Storia: Sibiul nu prinde top 10 orașe unde se găsesc ușor locuri de parcare

Analiză Storia: Sibiul nu prinde top 10 orașe unde se găsesc ușor locuri de parcare

Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare. La polul opus, București, Cluj-Napoca și Constanța sunt orașele în care se găsesc mai greu locuri de parcare. Sibiul nu prinde topul orașelor unde cetățenii găsesc ușor locuri de parcare.

Datele sunt obținute din „Vocea Cartierelor”, a doua etapă de dezvoltare a indicelui T.R.A.I., realizat de Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX. Românii care accesează trai.storia.ro vor găsi atât date obiective, prezentate în secțiunea T.R.A.I., care măsoară o serie de factori cheie precum traficul, reperele, aerul și prețurile imobilelor, cât și date subiective, prezentate în cadrul secțiunii „Vocea Cartierelor” și obținute de la locuitorii din zonele evaluate. Analiza cuprinde nivelul de dificultate cu care locuitorii găsesc locuri de parcare în zonele în care locuiesc, iar datele prezentate se interpretează astfel: cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât este mai ușor să găsești un loc de parcare.

Cartierul Stupini din Brașov a obținut cel mai mare scor la accesibilitatea parcărilor – cu 77 de puncte și este urmat în top de cartierele Nicolae Grigorescu din Oradea (75,8) și Gai din Arad (75). De asemenea, cu scoruri apropiate se încadrează în top și cartierele Zona Soarelui – Timișoara (74,7), Bărăbanț – Alba Iulia (73,3), Universității – Oradea (73), Trei Insule – Arad (68,7), Dealuri Oradea (68,4), Grădiște – Arad (68,4) și 14 Mai din Satu Mare (68) – acestea fiind cele 10 cartiere din România care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste zone.

Cele patru zone din țară unde este cel mai dificil să găsești locuri de parcare se află toate în București: Calea Victoriei (14,7 puncte), Iancului (19,3), Romană (20,4) și Tei (21). Cartierele din Capitală sunt urmate de Centrul Istoric din Brașov (21,1) și ICIL – Constanța (21,7). Alte cartiere în care locuitorii găsesc cu greu locuri de parcare sunt Obor – București (22,4), Cetate – Timișoara (22,7), Bulevardul Chișinău (24,7) și Lujerului (25) din Capitală.

Orașele și cartierele care apar pe platforma Storia la secțiunea „Vocea Cartierelor” au fost selectate pe baza numărului respondenților din acele zone care au completat chestionarul de evaluare. Cu cât se obțin peste 50 de răspunsuri pentru fiecare zonă în parte, cu atât cresc șansele ca respectivele cartiere și orașe să fie incluse mai rapid în topul „Vocea Cartierelor”, care este în continuă actualizare. Așadar, dacă unele cartiere și orașe nu se regăsesc pe platformă, înseamnă că încă se colectează răspunsuri de la locuitorii din acele zone.

Analiză Storia: Chirie record la Sibiu, la apartamentele de 3 camere: 550 de euro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Adrian

Acum 1 lună

Normal ca Râmnicu Vâlcea gasesti usor parcare, si in Sibiu gasesti greu pentru ca sunt veniti aici cu miile pe langa alte Judete Alba, Brasov,Mures,Hunedoara etc si apoi facem "Analize" in care se spune ca Sibiul este printre cele in care se gaseste greu o parcare, in plac "Analizele" voastre, apoi cei de la TurnulSfatului iti cenzureaza comentariul cu " acest mesaj a fost sters pentru ca incita la ura pe criterii geografice" dar asta este realitatea din teren, nu incita nimic la nimic, sau va deranjeaza adevaru asa cum este el, daca sunteti un site cerebral si corect prezentati realitatea asa cum este ea nu cum va convine voua.
Raspunde

Sandokan

Acum 1 lună

Si tu zici ca-n Oradea, Brasov, Arad nu sunt veniti "cu miile"? :) Problema e ca administratia locala nu se adapteaza vremurilor. S-au deschis multe fabrici mari, care au atras forta de munca (adica mii de autoturisme). In mod normal, cei care conduc orasul, trebuiau sa vada asta si sa actioneze din timp. "Veneticii" nu sunt un lucru rau, atat timp cat stii cum sa abordezi lucrurile. Pentru ca, sa fim sinceri, "miile" astea de oameni inseamna niste bani in plus la buget, bani care ar trebui directionati spre rezolvarea problemelor (gen parcari). Sibiul n-are cum sa "inghita" traficul din prezent fara un "inel" ocolitor si parcari private/suspendate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus