Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Știrile zilei la Sibiu

Știrile zilei la Sibiu

Un tânăr sibian cu care ne mândrim merge la Geneva pentru studii, s-au înmulțit căpușele, inclusiv în jurul Festivalului de Teatru, dar vom merge cu viteză până la Tălmaciu și vom avea pistă de biciclete până la Cisnădioara. Acestea sunt doar câteva dintre subiectele principale ale zilei în ziarul Turnul Sfatului.

Luca Vasiu este elev în clasa a X-a, la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Băiatul s-a calificat și va participa în următoarele săptămâni la patru olimpiade naționale. Va merge la cea de engleză, cea de fizică, de matematică (modulul M2) și la cea de științele pământului - o competiție pentru care trebuie să stăpânești noțiuni de fizică, chimie, biologie și geografie. Ce face el deosebit în perioada următoare aflați aici.

Socateria este o afacere de familie născută din dorința de a împărtăși cu oamenii gustul autentic al siropului de soc, pregătit la rece, fără fierbere, pentru a păstra proprietățile naturale. Am vorbit cu Iosif Benchea, tânărul de 25 de ani care este și principalul om din spatele afacerii de familie, despre începuturi, despre rețeta siropului, despre provocări, dar și despre planuri de dezvoltare.

În ultimele 14 zile Sibiul a înregistrat o creștere majoră a persoanelor înțepate de căpușe. Numărul acestora este cu aproape   patru ori mai mare față de numărul celor mușcați în primele trei luni ale anului. Mai mult de jumătate dintre cei înțepați sunt copii.

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și directorul Teatrului Național Radu Stanca a precizat că în timpul desfășurării evenimentului hotelierii din Sibiu au tendința de a crește exagerat prețurile de cazare față de cele stabilite în mod normal.

CFR Infrastructură anunță lucrări importante de reparații pe 22,20 km de cale ferată între Tălmaciu - Sibiu și Teiuș – Războieni, scopul fiind de a crește viteza de deplasare la 120 km/h.

Consilierii județeni ai Sibiului sunt chemați să aprobe alocarea a 23,6 milioane de lei pentru construirea unei piste de 5,5 km între Cisnădioara și drumul județean care leagă Sibiul de Rășinari.

Cu același număr de 132 de angajați ca și în 2023, în primele trei luni din acest an, Poliția locală Sibiu a crescut atât numărul de amenzi aplicate, cât și valoarea acestora. A crescut numărul amenzilor de circulație, dar a scăzut mult numărul sancțiunilor aplicate pentru întreținerea curățeniei, a ordinii și liniștii publice.

După ce a sesizat apariția unor mici furturi în ultima vreme, proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a instalat camere de filmat. Surpriza cea mare a fost să descopere că unii clienți fură diverse lucruri în timp ce angajații îi servesc și se întorc cu spatele încercând să-și facă treaba.

Zborul Lufthansa Sibiu-Munchen a avut în această dimineață o întârziere de o oră și 40 de minute la decolare, reprezentanții aeroportului dând vina pe o defecțiune tehnică a echipamentului de degivrare.

Membrii ansamblului de dansuri populare "Florile Visei" al comunei Şeica Mare din judeţul Sibiu, 20 de copii şi adolescenţi, vor reveni vineri seară în România cu aeronava cu care s-a deplasat prim-ministrul Marcel Ciolacu în vizitele efectuate în Qatar şi Emiratele Arabe Unite, informează trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus