Joi,
16.05.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Liderii Alianței Dreapta Unită Sibiu, la depunerea candidaturilor pentru alegerile locale. „Sibienii au cu cine vota”

Liderii Alianței Dreapta Unită Sibiu, la depunerea candidaturilor pentru alegerile locale. „Sibienii au cu cine vota”

Liderii locali ai Alianței Dreapta Unită, compusă din USR, PMP și Forța Dreptei, au depus azi cele două liste de candidați pentru alegerile locale din 9 iunie: pentru Consiliul Local și pentru Consiliul Județean Sibiu, precum și candidaturile pentru funcțiile de primar al Sibiului și președinte al CJ. Liderii alianței s-au lăudat în declarațiile lor de presă că au „cele mai curate liste” și au vorbit despre necesitatea unei direcții liberale „nu PNL-iste”.

ACTUALIZARE: Lista candidaților Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul local al municpiului Sibiu

Lista candidaților Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Sibiu

Declarațiile au fost făcute de Constantin Șovăială (Forța Dreptei), Radu Scutea (PMP) și Ruxandra Cibu-Deaconu și Adrian Echert (USR) în curtea Instituției Prefecturii Sibiu, acolo unde activează Biroul Electoral Județean.

Șovăială, la fel ca și ceilalți lideri locali, nu au anunțat numele candidaților pentru cele două consilii, menționând că vor fi transmise ulterior printr-un comunciat de presă. „Alianța Dreapta Unită din Sibiu are listele cele mai curate în scrutinul acesta. Mă bazez pe faptul că sunt colegi din USR, PMP, Forța Dreptei integri, muncitori, harnici, dornici să se implice în viața comunităților. Pe lista noastră n-o să vedeți oameni care de umplutură, care vor să ciupească o funcție, care să fie răsplătiți de către noi sau să primească un fel de recompensă. Suntem uniți, hotărâți să facem treabă bună. Sibienii s-au săturat în ultimii mulți ani de această alianță pe plan județean, PNL-PSD”.

Radu Scutea a comentat despre dificultățile birocratice ale procesului electoral: „Suntem azi la finalul unui maraton birocratic. Este ceva de neimaginat – copii după copii, dosare cu șină, digitalizare zero în procesul electoral. Aceste alegeri vor fi despre oameni liberi și curajoși, profesioniști și stăpâni pe propria lor viață, care respectă valorile democratice (...)”.

Ruxandra Cibu-Deaconu a vorbit în calitate de candidat al alianței pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, criticând administrația actuală. „Sibienii nu trebuie să mai aștepte încă 4 ani pentru a vedea o schimbare în viața lor, pentru că acum au cu cine vota. Am tot auzit discursuri zilele acestea despre „am făcut”, „noi merităm” și cred că vedem cu toții pe Calea Șurii Mici ce au făcut; mergem prin cartiere și vedem cum în afară de niște asfalt nu prea s-a făcut nimic (...)”. Cu referire la candidații din acest an, Cibu-Deaconu a spus că „oamenii sunt cei care au făcut să existe Dreapta Unită, pentru că trebuie să avem forța necesară să le dăm sibienilor înapoi orașul și județul. Iar această forță există. La Consiliul local vom avea o echipă puternică, consilieri deja cunoscuți pentru proiectele lor din ultimii 4 ani, dar avem și nume noi, gata să se implice și să pună umărul împreună cu consilierii pe care îi avem deja”.

În final, Adrian Echert, candidatul alianței pentru funcția de președinte al CJ Sibiu, a menționat că alianța a strâns „peste 7.500 de semnături pentru susținerea candidaturilor la CJ și 2.000 pentru cea de la CL”. „Noi le propunem tuturor o adevărată alternativă spre modernitate, nu comasații pe care i-am făcut, nu extremiștii care ne amenință mereu cu poveștile lor de extremă. O variantă liberală, pentru că în județul Sibiu și municipiul Sibiu sunt localități care ne-au arătat că au o dorință și o direcție cu adevărat liberală, care pune accentul pe valorile liberale, nu o direcție PNL-istă”.

Întrebat care e proporția celor trei partide în listele locale, acesta a răspuns că „e un mix de candidați” și că nu a existat un algoritm stabilit înainte: „este și în funcție de competențe și de cuvântul ce l-au avut de spus în localitățile respective”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1108

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibiu 2024

Acum 2 săptămâni

Sibienii au avut cu cine vota si in anul 2020 dar Alianta USR-Plus nu a performat. Au iesit de la guvernare, au pierdut europarlamentari, primari, consilieri locali. Iar azi, iar cer votul sibienilor. Pentru ca sa ce? Draga alianta, votul meu nu conteaza.
Raspunde

Emil

Acum 2 săptămâni

Uniti, desp[artiti, nu conteaza. Impotant e sa mai fraiereasca populatia odata.
Raspunde

Ciorapel

Acum 2 săptămâni

USR alături de Șovăială, alături de PMP… Aproape la fel de acru este gustul când văd PNL alături de PSD. Tot cu FDGR, singura soluție. Păcat ca nu oameni la bază. Grotesc spectacolul dreptei
Raspunde

Ioan

Acum 2 săptămâni

Vă place, nu vă place, USR este partidul în care nu am văzut până acum niciun condamnat penal pentru corupție. Iar primarii lor, puțini cât sunt, au făcut treabă acolo unde sunt. Brașov, Timișoara, Bacău, Câmpulung sunt orașe care au bugete record de investiții, fonduri europene atrase șamd. Degeaba se creponează unii, dar între PNL - PSD, care au umplut instituțiile de prieteni, neamuri, contracte, și oamenii ăștia curați e ușor să alegi.
Raspunde

Emil

Acum 2 săptămâni

Ar fi fost culmea la cati penali au fost spalati si la cate dosare si probe au disparut din Justitie sub conducerea USR.
Raspunde

Barosanu

Acum 2 săptămâni

@Ioan: mai știu eu un „om curat” d-ăsta, candidează ca independent la Șelimbăr. Îl cheamă Maricuța și n-a fost nici el condamnat pentru corupție. Cât despre liderii USR, cuvântul cheie din comentariul dvs. este „până acum”. Nici eu nu am văzut „până acum” un condamnat penal pentru corupție la USR dar aștept cu interes deznodământul cazurilor Voiculescu și Armand, care sunt deja trimiși în judecată, ca și Maricuța.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus