Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Lucrarea lui Tiţian, Ecce Homo, s-a reîntors acasă, la Muzeul Brukenthal

Lucrarea lui Tiţian, Ecce Homo, s-a reîntors acasă, la Muzeul Brukenthal

Celebra lucrare Ecce Homo realizată de Tiţian a ajuns înapoi la Muzeul Național Brukenthal. 

Expusă la Muzeul Municipal Regina Maria din Iași în perioada 10 mai-8 iunie 2024, lucrarea realizată de artistul Tițian a ajuns înapoi la Sibiu, fiind panotată în cadrul expoziției Capodopere din Palatul Brukenthal din Piața Mare din Sibiu, transmit duminică reprezentanții instituției de cultură. .

Expoziția Tițian, Ecce Homo, curatoriată de Aurica Ichim și Alexandru Constantin Chituță a fost organizată de Muzeul Național Brukenthal și Muzeul Municipal Regina Maria din Iași cu suportul Ministerului Culturii și cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași fiind cea mai valoroasă piesă expusă vreodată în Iași.

Capodoperă a artei europene, lucrarea „Ecce Homo” este una dintre cele mai importante lucrări de pictură aflată pe teritoriul României. În decursul timpului lucrarea a fost expusă în mai multe muzee importante din Europa. În România, în cei 207 ani de existență a Muzeului Național Brukenthal a fost expusă doar de 2 ori: în anul 2023 în cadrul expoziției Brukenthal exclusive la Art Safari Bucharest și în acest an în cadrul expoziției Tițian. Ecce Homo din Iași.

Citește și Una din capodoperele Muzeului Brukenthal părăsește Sibiul pentru doar a doua oară în 207 ani, pentru a fi expusă în premieră în Moldova. „E necesar ca și alți români să se bucure”

Citește și Tabloul ”Ecce Homo” dus la Iași, de la Sibiu, apărat de jandarmi cu arma în mână. Capodopera a fost furată în 1968 și recuperată după 30 de ani

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus