Sâmbătă, 31 august, și duminică, 1 septembrie, între orele 11 și 17, sibienii sunt invitați la Târgul de țară din Muzeul Astra să coacă vinetele și arrdeiul pentru conservele de iarnă. Legumele pot fi aduse de sibieni sau pot fi cumpărate din târgul de țară.
„Te învățăm cum stă treaba la coacerea vinetelor și a ardeiului kapia! La propriu! Avem vetre, lemne și tot ce (ne) trebuie în materie de ustensile folosite în bucătăria tradițională. Avem și experiență adunată în zeci de ani de cercetări etnografice în toate colțurile țării și nu numai. Prin urmare, sâmbătă și duminică, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, poți ajunge cu legumele tale ( vinete, ardei s.a.) sau poți cumpăra de aici, de la producători din județ. Apoi ne apucăm de treabă!
Promitem de pe acum să oferim informații despre practicile și instrumentarul culinar prin care, odinioară, legumele și fructele erau conservate și păstrate pentru consumul în timpul iernii, păstrându-și savoarea multe luni. La final, pleci înapoi acasă cu vinete și ardei coapte ca la ,,cartea tradițională de bucate”! Pentru că te învățăm cum se face!”, transmit cei de la Muzeul Astra într-o postare publicată pe pagina de Facebook a instituției.




Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 5443
Ultimele comentarii
Acum 42 minute
Johan
Acum 43 minute
Arcas Gabriel
Acum 1 oră
KrisNMC
Acum 1 oră
AndreiM
Acum 2 ore
Mitraliera din bocanc