Miercuri,
21.05.2025
Cer Senin
Acum
8°C

De la 50 până la 130 de lei, prețul cozonacilor de Paște. Cofetar: Cel mai cerut rămâne cel clasic, cu nucă

De la 50 până la 130 de lei, prețul cozonacilor de Paște. Cofetar: Cel mai cerut rămâne cel clasic, cu nucă

Lista comenzilor pentru cozonacii de Paște este deschisă deja în mai multe cofetării din Sibiu. Anul acesta, cel mai cerut cozonac rămâne cel clasic, cu nucă, dar sunt cerințe și pentru cozonaci cu împlutură diferită de cea tradițională, cum ar fi cei cu fistic. Prețurile pornesc de la 50 de lei și ajung la 130 de lei.

Ramona, de la Dulcesa R by Sanomar spune că cele mai multe comenzi vor veni în Săptămâna Mare, dar din cerințele pe care le are până acum observă ce cel mai cerut este cozonacul clasic. Prețul pentru kilogramul de cozonac făcut de echipa pe care o coordonează este de 85 de lei.

„Noi pregătim cozonac cu nucă, cozonac cu rahat și stafide și cozonac doar cu rahat sau doar cu nucă. Nu am avut cerințe pentru cozonaci cu fistic sau cu alte sortimente, iar cozonacul clasic rămâne cel mai căutat. Cele mai multe comenzi le așteptăm săptămâna viitoare”, ne-a spus aceasta.

Dulcesa R by Sanomar

Cozonacul cu nucă, cel mai căutat

Aceeași cerință pentru cozonacul cu nucă se observă și la „Dulciuri De Poveste Andreea”, de la Șura Mare, unde prețul pentru un cozonac pornește de la 50 de lei.

„Lista comenzilor este deschisă. Avem câteva comenzi, cu nucă se cere cel mai mult. Avem și cu nucă cu rahat, dar și cu mac. Facem și cu fistic, dar ni se cere mai mult cu mac”, a spus Ionuț.

La Nutts&Eggs, de lângă piața Cibin, lista pentru comenzi este deschisă, iar cuvântul cheie este tradițional.

„Noi pregătim cozonacii tradiționali cu nuca, cu mac, cu rahat, cozonac simplu pentru masa de Paște, fără niciun fel de cremă. De asemenea, facem orice mix își doresc clienții noștri,  printre care nucă cu stafide, mac cu nucă, nucă cu cacao. Nu vrem să mergem pe alte sortimente pentru că noi vrem să fim aproape de tradițional.

Facem cozonaci la 400 de grame și la un kilogram, prețul fiind de 90 de lei pe kilogram.

Cel mai cerut până acum este cel cu nucă, urmat de cel cu rahat și nucă și apoi cel cu mac”, a spus și Claudiu de la Nutts&Eggs.

Foto: Silvana Armat/Turnul Sfatului 

Citește și: La 71 de ani, o sibiancă și-a deschis afacere împreună cu fiul ei. „Ne completăm unul pe celălalt. Claudiu are mai multe idei, fiind din altă generație”

Unii sibieni preferă fisticul

La Go Sweet & More rămâne căutat cozonacul cu fistic și migdale, cu glazură de fistic, al cărui preț este de 130 de lei pe kilogram. Cel cu nucă și glazură de ciocolată costă 100 de lei.

„Cel mai mult îl vindem pe cel cu fistic, vindem mai mult de trei ori față de cel cu nucă”, spun cei de la Go Sweet & More.

Tot la ei mai găsim și mini babka dubai (55 de lei bucata de 350 de grame), mini babka cu ciocolată (45 de lei bucata de 350 de grame) și mini babka cu caramel și migdale (45 de lei bucata de 350 de grame).

Foto: Go Sweet & More/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

4 comentarii

Kukuruku

Acum 1 lună

Paști, nu "Paște "
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 1 lună

Corect : “ Pastile Domnului “ ! Defectiv de singular ! Greu de tot cu limba română după marea liberalizare din ‘89 : “ ca și deputat “ , “ ce serviți ?” , “ să aveți poftă “ și multe alte violări publice și private .
Raspunde

Unu

Acum 1 lună

Ambele forme sunt acceptate. Nu e cum vrei tu, ci cum e stabilit in DOOM. Asa ca nu mai latra cum faci de obicei prin toate comentariile tale.
Raspunde

Unu

Acum 1 lună

Tu esti defect(iv)!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus