Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Praga este cea mai scumpa metropola din Europa in noaptea dintre ani

Hotelierii din Praga s-au gândit să majoreze tarifele în noaptea dintre ani, astfel încât capitala Republicii Cehe riscă să devină cea mai scumpă metropolă europeană pentru turişti de Revelion, trag un semnal de alarmă experţi autohtoni în turism, care se tem că preţurile mari la serviciile hoteliere îi vor speria în acest sfârşit de an pe cei mai mulţi dintre turişti, transmite miercuri Radio Praha.

În noaptea dintre trecerea anilor, costul unei camere de două persoane într-un hotel fără pretenţii la Praga se va ridica în medie la 361 de euro, în condiţiile în care în mod obişnuit în luna decembrie tariful unei camere într-un hotel din capitala cehă nu depăşeşte 98 de euro, potrivit postului de radio menţionat.

În acest fel, după cum menţionează experţi în turism cehi, Praga riscă să devină o destinaţie inaccesibilă pentru petrecea nopţii de Revelion.

În acest sens, ei au comparat preţurile la hoteluri în 35 de metropole europene. Astfel, la Paris, tariful mediu al unei camere de hotel în noaptea dintre ani nu depăşeşte 239 de euro. La Veneţia, Edinburgh şi Amsterdam, preţul la o cameră de două persoane într-un hotel de trei stele se ridică în medie la circa 250 de euro, iar la Barcelona pot fi găsite camere de hotel chiar şi la preţul de 200 de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Georg

Acum 12 ani

Bohemienii sunt intelepti. 1. S–au saturat de turistii (in special din Germania, in special fosta RDG) care acasa la ei stau cuminte in rand si nu calca legea prea tare, imediat cum sunt in Urlaub sau oarece eveniment in STRAINATATE calca toate legile posibile, se imbata cu insistenta, cum spun ei insisi in germana: DAU DRUMUL SCROAFEI...si fac scandal si urla toata noaptea, urineaza si fecalizeaza zidurile cladirilor istorice si isi lasa siringile de droguri in toate toaletele publice si pe strada. 2. Ca atare bohemienii au introdus FILTRE: tarife restrictive, numai cine este SERIOS hotarat sa SARBATOREASCA Reveillon–ul civilizat si sa se bucure de imensul pachet cultural PRAGA..numai acela sa vina. 3. pe de alta parte, pentru NECUNOSCATORI este scump..sunt sate si orase pana la 25 km distanta pline de hoteluri si pensiuni...de toate categoriile.. si transportul este partial asigurat de aceste hoteluri.. N–ar strica sa fii gazduit intr–un CASTEL aproape de Praga..cu mobilier autentic din sec XVIII la un tarif sub cel mai sus mentionat.. 4. Si...PRAGA ESTE PRAGA...in ceea ce priveste DENSITATEA OBIECTIVELOR CULTURALE...in celelalte metropole ultravestite, fie si Wien, cultura este mult mai rasfirata in teritoriul orasului...si se pierde.. In Praga cultura te paleste dupa fiecare gard...te tot impedici numai in cultura... TOATE Bisericile (catolice) au inafara de slujbe (si in LATINA) CONCERTE...fie cu bani, fie pe gratis..si de o calitate fantastica.. 5. PRAGA MERITA O LITURGHIE...(nu Parisul, asta a fost odata).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus