Duminică,
19.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Tură în Natură inaugurează un nou traseu cicloturistic. Cine iese la plimbare?

Tură în Natură inaugurează un nou traseu cicloturistic. Cine iese la plimbare?

Reprezentanții asociației Tură în Natură anunță inaugurarea unui nou traseu cicloturistic, intitulat "Drumul Sării - Țara Secașelor", și invită la o plimbare cu bicicleta pe toți sibienii dornici de o plimbare.

”Traseul este unul extrem de frumos și așa cum îi spune și numele parcurge vechiul drum al sării pe ruta Rusciori - Mag - Amnaș - Apoldu de Jos. De aici vom părăsi drumul medieval al sării și ne vom îndrepta spre Ludoș și trecând prin Topârcea vom ajunge din locul de unde se extrăgea sarea, Ocna Sibiului. La Ocna Sibiului ne vom opri acasă la Dani Costea pentru tradiționalul de acum gulaș pe care îl servește bicicliștilor după tura de Țara Secașelor. După gulaș ne vom întoarce în Sibiu pe drumuri de țară, numai de Dani știute. În afară de acest eveniment culinar ne vom mai opri pe traseu la diverse obiective turistice cum ar fi Bisericile Evanghelice din Rusciori și din Amnaș”, au transmis reprezentanții asociației sibiene.
Cei interesați de plimbare trebuie să știe că datele tehnice ale traseului sunt:

Lungime traseu: 68 km

Marcaj: C roşu

Punct de plecare: Piaţa Mică (locul de intâlnire Masa Critică)

Punct de Sosire: Piaţa Mare ( La Fântână)

Diferenţă de nivel: 640 m

Cea mai mare altitudine: 620 m între Amnaş şi Mag

Starea traseului: 30 km off road şi 38 km asfaltat

Se poate realiza doar cu bicicletă de tip MTB sau TREKKING

Grad de dificultate: mediu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus