Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Dosarul Maricuța. Tribunalul Sibiu confirmă redeschiderea a patru dosare penale

Dosarul Maricuța. Tribunalul Sibiu confirmă redeschiderea a patru dosare penale

Patru dosare penale închise cu ”neînceperea urmăririi penale” au fost redeschise de către DNA, iar Tribunalul Sibiu a confirmat, marți, redeschiderea urmăririi penale împotriva primarului Șelimbărului, Daniel Maricuța, secretarului Primăriei Șelimbăr, Elena Scumpu, notarului public Mariana Tolciu, finului primarului Maricuța, Ioan Crețu, și consilierului local Nicolae Pavel Mustață. Totodată, urmăriți penal în dosarele redeschise mai sunt Nicoleta Maria Ancăș și Ionel Bucur, apropiați ai grupului Maricuța. Cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale a fost formulată de DNA Serviciul Teritorial Alba Iulia în 5 noiembrie, zi în care a fost și emisă o ordonanță de revocare a NUP-urilor date în patru dosare penale deschise în 2007, 2008 (două) și 2010. Tribunalul Sibiu a amânat judecarea cererii până azi, iar hotărârea este una definitivă.

Subiectul: terenurile furate

Toate cele patru dosare penale a căror redeschidere a fost confirmată azi de Tribunalul Sibiu au ca obiect infracțiuni de corupție săvârșite de cei mai sus-enumerați în activitatea de retrocedare a unor terenuri de pe raza comunității Șelimbăr. Terenurile nu au ajuns, însă, în posesia moștenitorilor de drept, ci în cea a primarului Daniel Maricuța și a apropiaților săi. Cei care au pierdut aceste terenuri susțin, în plângerile lor penale, că valoarea acestor terenuri este cuprinsă între 200 și 400 de milioane de euro, în timp ce DNA Alba Iulia, în noul dosar constituit pe această temă, aproxima valoarea acestor terenuri la 110 milioane de euro.

În afara celor patru dosare penale redeschise, cei șapte urmăriți penal mai sus enumerați au același statut într-un alt dosar penal deschis de DNA Alba Iulia în cursul anului trecut.

”Unele fapte reclamate nu au fost deloc cercetate”

În cele patru dosare penale închise cu NUP sau disjunse către parchete de competență inferioară au fost efectuate cercetări de mântuială, susțin acum procurorii anticorupție. ”În mod evident, cercetările au un caracter sumar și incomplet, nefiind de natură să conducă la aflarea adevărului și la justa soluționare a cauzei. Cercetarea penală a avut un caracter superficial, nedepășind etapa actelor premergătoare, dându-se relevanță juridică unor elemente de fapt induse de persoanele cercetare, precum și faptul că unele fapte reclamate nu au fost deloc cercetate”, arată procurorul DNA Alba Iulia care a revocat NUP-urile în discuție.

Citește și Dosarul Maricuța. DNA cere redeschiderea urmăririi penale

Dosarul Maricuța. DNA: un BMW X6 – șpagă pentru fiu, 61 de apartamente – șpagă pentru tatăl primar

Dosarul Maricuța. Interceptări: ”le arătăm un loc rău și să punem unde ne trebuie”

Dosarul Maricuța. De la falsuri cu pastă corectoare până la ”premii” de 100.000 de euro pentru renunțarea la procese

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Alex

Acum 8 ani

In sfarsit!!! La sapun cu el. Ii trebuie si lui Raducu niste aer in plamani ca lui i s-a urcat la cap cu banii lui taticu care i-a furat de la oameni.
Raspunde

doru

Acum 8 ani

da altii sunt arestati fara nici un probatoriu, si in aceasta speta toti stau linistiti se stie de prietenia prim procurorului adj. VESTEMEAN cu acest individ si a altor procurori , judecatori, politisti etc. UNDE ESTE DREPTATEA PT. CARE LUPTA DNA
Raspunde

Radu

Acum 8 ani

Saracu de el primarul !
Raspunde

xxx

Acum 8 ani

Confiscarea averilor...............
Raspunde

Popescu

Acum 8 ani

Le beci cu el...sa i rupa basu!
Raspunde

Costeiu

Acum 8 ani

Cand se numea un Prefect sau Presedintele Consiliului Judetean, aparea si Marincuta cu ploconul, terenuri...Asa isi cumpara linistea. Se pare ca sus-pusii nu l-au uitat sau Marincuta s-a autodenuntat. Nu se poate ca un asemenea individ sa fie in libertate la cate magarii a facut, si copii stiu.
Raspunde

Francersca

Acum 8 ani

Te apuca greata cand vezi in jurul tau atata marsavie de la niste indivizi care ar fi trebuit demult inchisi, sa nu mai vorbim de "autoritatile locale"....Care autoritati ? hoti la fel ca acest maricuta !
Raspunde

brrrrrrrrrrr....LA CAMORRA LA Sighii

Acum 8 ani

Nemernicii astia gen maricuta tare ma tem ca vor plati doar pe lumea cealalta ,la ce caracatita e la Selimbar si la SB ,procurori,judecatori ,inspectori ,politisti ,consilieri,notari etc toti fac parte din aceasta gasca de hoti sifonari,basca mai au protectie prb si la codruta la bucale ,astia in China erau demult cu mainile taiate si pe urma executati la ce jaf au facut din banul public!
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Pentru NUP ce a fost dat in dosarele respective ar trebui luati la intrebari politistii si procurorul care sau ocupat de cazul respectiv.DNA-ul ce face.
Raspunde

Romanul

Acum 8 ani

Pentru Bogdan: nu pot sa cred ca poti sa fi atat de nesimtit si incuiat, traiesti intr-un Selimber cu sosele si chestii care stralucesc dar mintea ta traieste cu 200 de ani in urma, tu esti unul care face parte din gang-ul lor, si tras foloase si esti vinovat, poate iti afla astia IP de unde comentezi si vin peste tine sa le spui tu in fata ce si cum sta treaba cand mergeai tu la targul de porci si acum mergi cu porcii la Mall...nesimtire crasa !!! Daca un politest, un agent al unei agentii de investigare, procures sau journalist o sa citeasca mesajul meu VA ROG SA RECOMANDATI SA SE RECUPEREZE PREJUDUCIUL SI SA SE APLICE ''PROCEDURE EXTINSA'' adica sa se mearga pana la al 7-lea neam, SA SE CONFISTE VALOAREA PREJUDUCIULUI si sa-i lasa saraci, cu puscaria treaba judecatorilor dar BANII !!! si dupa ce termina cu astia sa intre la EUROIL si ANA OIL acolo este JACKPOT !!!! evaziuni, combustibil M....si pa urma sa mergeti la Bogan-ul de deasupra, o sa dea si el in gat cand vede scurta , stiu eu ca el stie ceva :) numa bine.
Raspunde

Cetateanul

Acum 8 ani

Sa se recupereze prejudicial....sa ramana saraci cate despre puscarie e treba judecatorilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus