Duminică,
05.05.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Marile sculpturi ale lui Brâncuși reproduse în gheață. La Bâlea Lac

Marile sculpturi ale lui Brâncuși reproduse în gheață. La Bâlea Lac

Ziua Brâncuşi va fi sărbătorită anul acesta şi la Bâlea Lac la Hotelul de gheaţă. Operele marelui sculptor naţional vor fi reproduse în gheaţă de câţiva sculptori sibieni iar o trupa locală de teatru va susţine un spectacol ce îi aduce pe scenă prin intermediul actorilor, pe Constantin Brâncuşi şi pe Steve Jobs.

Constantin Brâncuşi, «părintele sculpturii moderne», cum a mai fost denumit pentru prima dată în America, s-a născut pe 19 februarie 1876 în Hobiţa, România. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal. Începând de anul acesta,  ziua de 19 februarie a fost declarată, în mod oficial în România, sărbătoare naţională.

“Constantin Brâncuşi ne-a dus în universalitatea lumii, făcând din naţiunea română o mitologie. Drept urmare, este datoria noastră, pentru a nu fi mai prejos de omagiul pe care îl aduce lumea contemporană lui Brâncuşi, să declarăm ziua lui de naştere sărbătoare naţională", scrie în expunerea de motive ce a însoţit propunerea legislativă ce a dus la declararea zilei de 19 februarie sărbătoare naţională.
Printre cele mai cunoscute opere ale sculptorului se numără "Coloana fără sfârşit", "Poarta Sărutului", "Masa tăcerii" şi "Domnişoara Pogány".

Ca un omagiu artistic adus marelui sculptor român, câţiva sculptori sibieni vor reproduce în gheaţă operele sale şi vor realiza o expoziţie ce va putea fi vizitată în holul Hotelului de gheaţă până la sfârşitul acestui sezon.

foto brancusi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus