Luni,
06.05.2024
Innorat
Acum
10°C

Noutӑţi la Raliul Sibiului 2016: fӑrӑ Transfӑgӑrӑșan, etapӑ de CN al Bulgariei și superspecialӑ în centrul orașului

Noutӑţi la Raliul Sibiului 2016: fӑrӑ Transfӑgӑrӑșan, etapӑ de CN al Bulgariei și superspecialӑ în centrul orașului

Raliul Sibiului 2016, etapa a doua din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop care va avea loc între 15-16 aprilie, aduce o serie de noutӑţi faţӑ de anii trecuţi. Organizatorii din acest an, Clubul Sportiv Aria pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, au ţinut, astӑzi, o conferinţӑ de presӑ prin care au prezentat principalele surprize oferite iubitorilor sportului cu motor din judeţul Sibiu și nu numai.

Considerat în trecut cea mai dificilӑ etapӑ de macadam din campionatul intern, începând din acest an, competiţia se desfӑșoarӑ integral pe asfalt. Pentru a îmbunӑtӑţi calitatea competiţiei, traseele au fost schimbate în proporţie de 90%, echipajele având de parcurs zeci de kilometri de probe special în zona Jina, Poiana Sibiului (judeţ Sibiu) și Șugag, Oașa (judeţ Alba).

Probӑ superspecialӑ, în centrul orașului

“La Sibiu vin mereu cu mare plӑcere. Aici am câștigat primul raliu din viaţa mea. Sunt convins cӑ Raliul Sibiului va fi organizat extraordinar de bine. Va fi o etapӑ foarte frumoasӑ. Știu cӑ publicul din Sibiu iubește sportul cu motor. Va fi în premierӑ o probӑ superspecialӑ chiar în centrul orașului. Încӑ nu avem toate aprobӑrile, însӑ ar fi foarte importantӑ pentru iubitorii sportului și pentru interacţiunea cu aceștia.Vor fi multe surprize care vor aduce satisfacţie spectatorilor”, a spus Mihai Leu, unul dintre organizatori.

Transalpina, în loc de Transfӑgӑrӑșan

Norris Mӑgeanu, președintele Federaţiei de Automobilism, a dezvӑluit alte douӑ surprize pregӑtite iubitorilor sportului cu motor. “O noutate importantӑ este cӑ se merge spre Transalpina, am considerat cӑ este extrem de periculos și surprinzӑtor Transfӑgӑrӑșanul, mai ales în perioada aprilie, și am decis împreunӑ cu organizatorii sӑ optӑm pentru Transalpina, unde am gӑsit niște zone extrem de frumoase și prielnice condusului sportiv.

Etapӑ din Campionatul Naţional al Bulgariei

O altӑ noutate este cӑ Raliul Sibiului face parte și din prima etapӑ a Campioantului Naţional al Bulgariei. “Este pentru a doua oarӑ când se întâmplӑ ca o etapӑ româneascӑ sӑ fie etapӑ pentru o altӑ tarӑ. Acum trei ani, Raliul Aradului a fost etapӑ pentru Campionatul Ungariei. Acest fapt este o dovadӑ cӑ lucrurile care se întâmpla la noi în ţarӑ sunt într-o direcţie bunӑ încât vecinii noștri pot sӑ renunte la o etapӑ de a lor și sӑ vinӑ în România. Cred cӑ este un lucru foarte frumos pentru sportul românesc și pentru Sibiu cӑ vor fi prezenţi acești piloţi”, mai precizeazӑ Norris Mӑgeanu.

Raliul Sibiului este cel mai important eveniment automobilistic desfӑșurat în judetul Sibiu, competiţie la care se așteaptӑ la peste 50 de echipaje din ţarӑ șin Bulgaria și la mii de spectator pasionaţi de sportul cu motor. Competiţia va avea 12 probe special, însumând peste 110 km. Acţiunea va începe miercuri, 13 aprilie 2016, când se va deschide parcul de service amplasat în Piaţa Mare a orașului. Startul festiv este programat joi, 14 aprilie 2016, iar competiţia propriu-zisӑ va începe vineri, 15 aprilie 2016, când vor avea loc douӑ probe special urmând ca sâmbӑtӑ, 16 aprilie sӑ se desfӑșoare celelalte 10 probe special.

Raliul Sibiului 2016 este organizat de Clubul Sportiv Aria pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, cu sprijinul Primӑriei Municipiului, Consiliului Judeţean Sibiu și Centrului Aria.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

6 comentarii

Jenant

Acum 8 ani

Remarcabil faptul, vine Mihai Leu colaborează cu familia Ciolan(prieteni apropiați, vezi declarații de presa Leu) alias ASC Aria Sport pentru un eveniment sportiv.Rezulta niște bani din proiectul sportiv finanțat de Consiliul Local, adeca de noi contribuabilii pentru...(între altele) o etapa in CN de raliuri al Bulgariei.Superb!Mai am o întrebare.Care este expertiza ACS Aria Sport in organizarea de competiții automobilistice?
Raspunde

Bibi

Acum 8 ani

Banul sa se invarta ........auzi acolo etapa in CN de raliuri in Bulgaria. Cu partener Primaria Municipiului Sibiu. De ras !!! De ce nu finantam din banii nostri un derby Levski Sofia cu Ludogoret ??? Asta in timp ce sportul nostru autohton nu e sprijinit deloc. Ma refer la sportul adevarat nu la balci.
Raspunde

bondica

Acum 8 ani

Raliul Sibiului etapa in campionatul bulagriei...ahahahahahahaha ce balci oare F.I.A e de acord cu asa ceva?nu am auzit nicaieri asa ceva ca o etapa de raliu sa se desfasoare intr-o tara si sa figureze in calendarul competitional in alta tara.Poate faceti un Guinees World Record va dau aia 100k usd pt record mondial...?(ar putea fi premiera mondiala)
Raspunde

turatii

Acum 8 ani

Noi, personajul colectiv, publicul larg ne bucuram de 2-3ore de motoare turate si miros de gume arse si mai putin ne intereseaza cine e organizatorul. Uite ca vechii organizatori se ocupa de raliuri "oldies" - neinteresante pt iubitorii de adrenalina....
Raspunde

Seba

Acum 8 ani

Vechii organizatori n-au fost lasati sa mai tina raliul Sibiului. Probabil ca raliurile din campionatul nostru trebuie organizate doar de Mihai Leu si prietenii lui.
Raspunde

Seba

Acum 8 ani

Cu Ceresit partener strategic, nu s-a gasit o lopata de gips sa se absoarba uleiul si antigelul de pe PS1, incat sa nu trebuiasca anulata PS2; ambulantei i-au trebuit 25 de minute sa ajunga la 4km de Curmatura; forlighteri fara rollbar; comunicatie deficitara in conditiile in care de pe traseu se poate de oriunde vorbi la telefonul mobil; comisari de traseu care au mutat un grup de spectatori pe o zona de iesire din viraj; masini "scapate" din filtrul politiei si al organizatorilor, care urcau pe proba cand concurentii coborau...cam asta am vazut in prima zi. Am fost la etape de campionat judetean mai bine organizat decat o etapa de "national" si taman la Sibiu nu ma asteptam sa gasesc asa un dezastru...ori se spala banii de la consiliile judetene/primarii/sponsori, ori noul (pseudo)organizator nu prea are treaba cu raliurile, decat cu banii ce se aloca pt evenimente "cultural-sportive" ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus