Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cluburi, săli culturale și sportive, printre sălile neautorizate de ISU Sibiu

Cluburi, săli culturale și sportive, printre sălile neautorizate de ISU Sibiu

Șase din cele zece săli aglomerate din județul Sibiu care nu dispun de autorizație de securitate la incendiu, se află pe raza municipiului, anunță ISU. Este vorba despre cluburi și săli de evenimente comerciale, culturale și sportive. Reprezentanții ISU anunță însă că nu pot face publice numele acestora.

Restul de patru săli fără autorizație sunt pe raza municipiului Mediaș și în localitatea Slimnic.

„În județul Sibiu există zece săli aglomerate ale căror beneficiari nu au solicitat sau nu au obținut autorizația de securitate la incendiu. Dintre acestea, două sunt cluburi, o casă de cultură și trei săli de evenimente comerciale, culturale și sportive de pe raza municipiului Sibiu, alte două săli de evenimente comerciale și un club sunt în municipiul Mediaș și un club este în localitatea Slimnic. Având în vedere principiul confidențialității prevăzut la art. 4, lit. c din OMAI 89/2013, inspectorii de prevenire au obligația păstrării secretului privind informațiile obținute pe timpul activităților de prevenire a situațiilor de urgență”, se arată într-un comunicat emis de ISU.

Conform legii, proprietarii acestor zece spații sunt obligați să facă demersurile pentru a dobândi autorizația de securitate la incendiu, pentru ca sălile să poată funcționa în continuare.

Doar 30 de „săli aglomerate” din județul Sibiu sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, dintr-un total de 64 astfel de construcții. Alte 24 nu necesită această autorizație, în timp ce zece săli au nevoie de autorizație, dar nu o dețin la momentul actual. ISU lansează un apel către proprietarii acestor construcții pentru a face demersurile de autorizare.

O sală aglomerată reprezintă o încăpere sau un grup de încăperi care comunică între ele prin goluri. Astfel de construcții au o suprafață/persoană de mai puțin de patru metri pătrați și au o capacitate de găzduire a cel puțin 150 de persoane. Sălile situate la parter sunt considerate săli aglomerate dacă se depășește numărul de 200 de persoane.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Da' ce tare-i confidentialitatea asta,fraticule! Poti mere la nunta(in scop cultural,evident) intr-o sala de tot rahatu'(dpdv ISU) ca nu-ti strica nimeni momentele culturale,exceptnd focu'.Acuma,si focu',la nun..(pardon,la evenimente culturale) poate sa nu apara,poate sa apara inainte de dar ,dupa dar,sau dupa inchiderea sandramalei,deci,cum v-o fi norocu'!ISU nu doar vegheaza ci si apeleaza!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus