Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

ISU Sibiu: Au ars tone de substanțe periculoase. Sibienii nu sunt în pericol

ISU Sibiu: Au ars tone de substanțe periculoase. Sibienii nu sunt în pericol

Șeful ISU Sibiu a organizat o conferință de presă, sâmbătă, pentru a oferi mai multe informații privind incendiul devastator de noaptea trecută. Potrivit lui Cosmin Balcu, agentul economic dispunea de autorizație anti-incendiu, eliberată în anul 2017, dar a precizat că „e clar că undeva s-a încălcat legea din moment ce s-a produs un incendiu”.

Prezentăm mai jos tezele principale pe care le-a transmis șeful ISU Sibiu:

- Incendiul s-a produs la depozitul operatorului economic JIFA, de pe Calea Șurii Mari, care gestionează și colectează deșeuri și substanțe periculoase; ISU Sibiu nu cunoaște încă despre ce substanțe este vorba;

- Specialiiștii Direcției de Sănătate Publică au luat probe ale aerului pentru a vedea dacă au fost depășite cotele admise privind poluarea. Rezultatul - acestea nu au depășit normele admise. „Deci, cetățenii Sibiului nu sunt în pericol din acest punct de vedere”;

- Incendiul nu a provocat victime: „Nu am avut niciun fel de problemă de accidente, victime. Operatorul economic avea pază pe baza camerelor de luat vederi, nu a avut personal”;

- Cantitatea substanțelor arse: „Știu că sunt peste 80 de tone de substanță. Exact ce substanțe, nu știm”.

- Suprafața afectată este de 2.620 mp, dintre care o hală de 1.300 mp compartimentată. „Vă pot spune că clădirile sunt autorizate privind riscul la incendiu cu risc mare, autorizație eliberată în 2017. N-am controlat dacă are toate autorizațiile, nu ține de noi, dar ce ține de noi, este autorizată”.

- În acest moment, ISU Sibiu verifică modul în care a fost respectată autorizația de incendiu. „E clar că s-a încălcat legislația în momentul în care avem un incendiu. Acum am o echipă de control acolo, de respectare a autorizației și legislației și o echipă de stabilire a cauzei de incendiu”.

- În stabilirea cauzelor incendiului se analizează toate variantele posibile: scurt circuit, mână criminală, incendiu provocat.

- Clădirea este în mare parte distrusă.

- Mai sunt focare ascunse. Salvatorii încă mai lucrează la fața locului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

12 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

asa o fi ca prea zici cu foc! daca so spalat bani in incendiu?
Raspunde

unul

Acum 5 ani

si de la spitale
Raspunde

Pompierul atomic

Acum 5 ani

Sincer acest om nu inspira incredere.Si la Cernobal in primele zile autoritatile au incercat musamalizarea accidentului si a faptului ca s-au produs scurgeri radioactive.
Raspunde

Toma

Acum 5 ani

"Cetatenii Sibiului nu sunt in pericol"!Ba,dimpotriva!Fumul,funinginea,aerul viciat sunt benefice!Sunt adevarate focare de sanatate!Sibienii din Terezian si din cartierul Marmelada sunt extrem de norocosi;mai ales varstnicii,bolnavii si copiii!Plamanii lor s-au ozonificat iar acum duduie de sanatate.Pe cand astfel de "tratamente" si in alte cartiere?Vrem 50 de tone de otravuri in Piata Mare si vreo 75 in Vasile Aaron! PS-Ce fel de caracter pot avea cei care sustin asemenea declaratii?
Raspunde

in preajma.

Acum 5 ani

Balcu e un om de nimic care a transformat ISU Sibiu intr-o gluma proasta, s-a inconjurat de olteni de'ai sai si se vede... el a venit la Sibiu crezand ca-i cald si bine da si-a cam luat teapa cu inundatile anul acesta...poate da Dumnezeu si se hotaraste sa plece "ca prea-i de lucu la Sibiu". Oricum ca nivel de incompetenta e pe aceasi linie cu seful de la IPJ Sibiu...astia au un standard comun de la care nu se abat.
Raspunde

pfff

Acum 5 ani

sigur, niciun pericol, ar trebui sa mearga fiecare acolo sa ia o gura de fum, face chiar bine la sanatate... astia ne cred prosti?
Raspunde

Paul

Acum 5 ani

Sper, macar, ca sarmanii asociati, cei de la JIFA, sa fi avut buna inspiratie sa fi achizitionat o solida polita de asigurare ...!???!!!
Raspunde

Ops

Acum 5 ani

Asa ceva se întâmplă în fiecare seară ÎN Turnisor domnule Comandant!!! Ar fi bine să mai treceți prin cartiere sa inspirați aer toxic benefic pentru sănătatea omului. !!! Dar e simplu, daca nu arde cu flacăra mare sa se vadă, nu conteaza ca e fum negru gros prin tot cartierul , nu e de competență Pompierilor, ci a Gărzii de Mediu ( vedeti ce denumire pompoasa are ??? ) vad de fapt ei nu iasa din birou decat sa dea cate o amendă la cei mici !! Chiar si dupa acea eveniment în Turnisor se ard cablaje pentru a scoate cupru !!! Cand puteti sa ii opriți?? Mulțumesc si scuze pentru agresivitatea limbajului
Raspunde

cu astia nu se mai poate!

Acum 5 ani

In zona Dedeman se ard resturi de la materiale de constructii. Acum ceva vreme am vazut flacari atat de inalte de ajungeau la etajul 1 al resoectivului bloc aflat in constructie... De mirosul care era in zona sa nu mai zic...
Raspunde

Kunu

Acum 5 ani

Dl aceata e mereu pe prima pagina.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Are dreptate !! Cu asemeni oameni la conducere (el si multi altii) sibienii nu au de ce sa se teama.Doar suntem cei mai buni in toate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus