X
iohannis carmen klaus pasti

Președintele Iohannis, scos din rugăciune. ”Să ne rugăm pentru conducătorii ortodocşi ai acestei ţări“

Preoţii dintr-o biserică din Constanța au rostit la miezul nopţii o rugăciune în care au îndemnat enoriaşii să se roage pentru „conducătorii ortodocşi“ ai ţării. Adevărul.ro susține că preoții au modificat slujba Ecteniei Mari ce nu pomeneşte de religia pe care trebuie să o aibă cei pentru binele cărora ne rugăm.

Soborul care a oficiat ceremonialul religios la Biserica Împăraţi Sfinţii Constantin şi Elena din Constanţa a îndemnat enoriaşii să se roage pentru sănătatea arhiereilor Bisericii Ortodoxe Române, pentru sănătatea poporului şi pentru conducătorii ortodocşi ai ţării. Expresia „conducătorii ortodocşi“ a fost percepută ca fiind ciudată, dat fiind că nu toţi cei aflaţi la conducerea României sunt de această credinţă – începând cu preşedintele Klaus Iohannis, care este creştin protestant luteran, membru al Bisericii Evanghelice. Slujba de la miezul nopţii a decurs în rest aşa cum erau obişnuiţi credincioşii care participă an de an la Înviere şi vor să ia Lumină sfântă.

Reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Tomisului au declarat pentru „Adevărul“ că această exprimare aparţine doar preoţilor respectivei biserici.  „Ori au greşit, ori au vrut să dea o replică. Probabil e un semn de iritare faţă de anumite declaraţii ale unor lideri, ceea ce n-ar fi justificat ţinând cont chiar de semnificaţia acestei seri“, au spus aceştia.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

16 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  Hm. Majoritatea romanilor din Ardeal erau greco catolici pana la comuniști. Și mulți sunt și acum. Plus moldovenii romano catolici. Plus neo-protestanții. Plus ateii și agnosticii. Și nici nu am zis încă de cei de alte etnii care au alte religii. Dacă ii interesează numai conducătorii ortodocși, nici pe restul nu ar trebui să-i intereseze de conducătorii ortodocși. Rețetă pt unitate, nu? :))

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Zumz

    Hai ca e simplu. Eu sunt nascut ortodox si raman ortodox in statistici doar pana la urmatorul recensamant. Pentru ca de cel putin un deceniu nu mai calc intr-o institutie a BOR. Nu ma pot intoarce in timp 3 secole doar trecand un prag.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  DI

  Domnule Presedinte, ne vom ruga noi pentru dumneavoastra, pentru inca un mandat pe care sa il castigati. Cei din arhiepiscopia Constanta sunt cei formati de conducatorul lor cercetat de multi ani pentru fraude si cu bani europeni si le e teama de oamenii fermi.Vor fi luati de d-na Kovesi daca izbaveste la Parchetul european.
  Nici de Pasti nu a putut fi liniste, a tulburat-o chiar cei care trebuia sa o asigure.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Nicu

   Poti sa te rogi impreuna cu familia ta,ca numai prinde al doilea mandat,este impotriva noastra a romanilor ortodocsi si noi nu l mai vrem!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dante Alighieri

  Aha. Deci despre “o replică” era vorba. O replică la ce ? Interesant de știut dacă Doamne Doamne stă la șuetă cu asemenea replici.
  Poate mai corect ar fi spus “…pentru toți conducătorii ortodocși ai țării, CARE AU DOSAR PENAL LA DNA, deși se pare că pentru ăia s-au “rugat” deja parlamentarii,fie ei ortodocși sau nu.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ogarul visiniu

  astept cu nerabdare parerea parintelui Necula …a promis un pas in spate dupa referendumul despre familia traditionala(a lui Draknea desigur)… daca tot nu a putut face pasul sa auzim ce mai cugeta … !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Mai ogarule, sau Ion ionescu sau cum te mai auto-intitulezi tu, iti repet, ai inteles gresit faza cu pasul in spate, mergi si reciteste.
   Si iti mai repet ceva: familia este de un singur fel. Constructiile sintetice va apartin voua. Inventii precum “familie traditionala” “familie monoparentala” “familie homo” si altele va apartin si sunt complet lipsite de substanta, doar termeni inventati pentru a va sustine aberatiile propagandistice. M-am saturat sa te aud cum NU cugeti deloc pe aici ci doar repeti niste replici prefabricate ca un troll veritabil.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicu

  Pentru comentatori:daca crestinii ortodocsi nu l ar mai vota pe Iohannis,ar fi istorie,la fel si Astrid Fodor si FDGR!Nu toti conducatorii ortodocsi ai Romaniei au dosare penale,iar ca primari penali au toate partidele mari inclusiv PNL.Preotii ortodocsi dau tonul schimbarii,eu ii felicit pe acei preoti ortodocsi din Constanta,sa nu uitam vorbele lui Iohannis care i a catalogat pe ortodocsi cu ocazia referendumului pe familie ,ca FANATICI RELIGIOSI!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Radu

  ”Majoritatea romanilor din Ardeal erau greco catolici pana la comuniști” Da, si totzi romanii din Transilvania erau ortodocsi pana la 1700. Acum, nu stiu daca Presedintele ar fi de acord sa fie pomenit in rugaciunile unora pe care i-a facut ”infatuati” si ”fanatici”. Poate, putyina distanta face sa revina luciditatea.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  S

  @dancp2
  Da, din păcate, la recensământ, au fost destui recenzori, în unele locuri mai mult decât în altele, care au completat “ortodox” chiar dacă omul le-a zis alta religie.

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact