X
cismea

Cadou pentru Sibiu: fântâni vieneze de băut apă și răcorit

Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de când în Sibiu există un serviciu de distribuție a apei potabile, reprezentanții SC Apă Canal SA vor amplasa în două fântâni de mari dimensiuni, inspirate după model vienez.

Prima astfel de fântână a fost deja montată în fața parcului Astra și este funcțională, până săptămâna viitoare urmând a fi finalizate și restul detaliilor (amplasarea pietrei cubice în preajma fântânii, amplasarea de gard viu, imprimarea instrucțiunilor etc). Cea de-a doua fântână de acest fel urmează a fi amplasată în zona intersecției dintre Calea Dumbrăvii și aleea înspre Grădina Zoologică. Fântânile-cișmea pot fi utilizate simultan de către două persoane, având, totodată, și o funcție de pulverizare a apei, pentru zilele caniculare.
”Aceste fântâni reprezintă o donație din partea SC Apă Canal SA Sibiu pentru locuitorii Sibiului, practic pentru abonații săi, cu ocazia aniversării celor 125 de ani. Sunt inspirate din modelul celor amplasate prin Viena”, explică Vasile Maier, directorul general al SC Apă Canal SA.

cismea 1

În Viena există peste 1.000 de astfel de fântâni, amplasate în special pentru a atrage atenția asupra calității apei din sistemul centralizat al capitalei Austriei (la fel ca la Sibiu, și în Viena apa este adusă din surse montane). În România, astfel de fântâni-cișmea au mai fost amplasate în Baia Mare.
Societatea Apă Canal nu este la primul cadou pentru oraș. În 2013, de exemplu, cei de la Apă Canal au inaugurat și un loc de joacă în cartierul Ștrand.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact