X
autostrada sibiu boita santier 4

Video Lotul de autostradă Sibiu – Boița: ”constructorul a mobilizat deja un număr însemnat de utilaje”

Reprezentanții Companiei de administrare a infrastructurii rutiere au dat publicității o serie de imagini filmate pe șantierul lotului de autostradă dintre Sibiu și Boița, pentru care ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în cursul zilei de luni, 30 martie.

”După doar 4 zile de la deschiderea șantierului avansul este deja vizibil pe șantierul Lotului de autostradă Sibiu – Boița. Constructorul a mobilizat deja un număr însemnat de utilaje pe traseu iar astăzi începe forajul coloanelor care vor susține un pod precum și operațiunea de betonare a primelor podețe”, este mesajul care însoțește imaginile date publicității în cursul zilei de vineri.

Trei ani este termenul în care Porr Construct, companie cu acționariat austriac, trebuie să finalizeze un lot din prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești, adică aproximativ 13 km de autostradă. Proiectarea și execuția autostrăzii în discuție face obiectul unui contract în valoare de 612,6 milioane de lei, fără TVA, semnat în aprilie 2019 (echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA).

De amintit faptul că secțiunea I a autostrăzii Sibiu – Pitești măsoară 14,15 km lungime, dar în prezentul contract semnat cu Porr Construct SRL au fost cuprinși doar 13,17 km (de unde și numele ”lot 1 al secțiunii I”). Restul de 0,98 km din secțiunea I fac obiectul unei licitații separate, ce urmează a fi lansată, cel mai probabil, împreună cu cea de proiectare și execuție a secțiunii II (Boița – Cornetu).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Bovinele de la drumuri încă nu au virat banii pe terenurile respective dar au dat liber constructorilor sa înceapă lucrările. Stat de cocos… Si guvernanti așijderea. PNL neputincioși și PSD-iști smanglitori. Nu vrem legătura rapida cu Bucureștiul ne ajunge cea cu Budapesta.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Un român

  Sa speram ca va rezista mai bine ca Sibiu-Sebes, dar sincer ma indoiesc, mai ales ca stim ce lucrari de mântuială fac unii… a se vedea subcontractorii.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hermann stadt

  13km in 3ani?! Pe bune?In alte țări cu adevărat civilizate,in trei ani făceau o rețea de autostrazi și noi ne mândrim cu 13km.Serios,unde găsiți constructorii și termenele astea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact