Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

ALDE Sibiu cere demisia directorului DSP Sibiu. ”Câte persoane au fost testate în judeţ?

ALDE Sibiu cere demisia directorului DSP Sibiu. ”Câte persoane au fost testate în judeţ?

Ceva nu se leagă în felul în care autoritățile raportează cifrele crizei coronavirus, este convins președintele ALDE Sibiu, Gheorghe Tocaciu. Politicianul atrage atenția că nu este prezentat niciodată numărul real de teste făcute în județ. ”Sunt câteva categorii care nu lasă loc de dubii (numărul de bolnavi, numărul de persoane vindecate, numărul de decese, numărul de persoane în carantină etc), dar există și una care lasă loc de interpretări, ca să nu îi spun manipulări: numărul de teste. Aceasta categorie ne induce involuntar ideea ca în judeţul Sibiu au fost realizate, conform Prefecturii Sibiu, 358 de teste până ieri, din care 69 pozitive. Dar acest număr de teste nu reprezintă numărul de persoane testate. Conform procedurii anunţată de Ministerul Sănătăţii, acum o lună, fiecare suspect de coronavirus este testat o dată, să se afle dacă are infecție. Dacă este pozitiv, mai este testat de două ori după tratament, iar asta înseamnă că numărul de persoane testate este ridicol de mic”, spune Tocaciu.

Președintele ALDE cere prefecturii Sibiu, ca voce unica pe tema COVID-19, să spună public care este numărul real de persoane unice, să nu numere de mai multe ori o persoană care a fost testată de mai multe ori, și care este numărul de testări aplicate, nu de rezultate primite. ”Sper din toata inima că nu am dreptate și că este doar un viciu de raportare, dar dacă totuși am dreptate, toți cei care au consimțit la această manipulare trebuie să plece”, spune Tocaciu.

Președintele ALDE Sibiu îi solicită demisia directorului DSP Sibiu, Gabriel Budescu ”pentru proasta gestionare a situaţiei creată de coronavirus în judeţul nostrum”. ”Este inacceptabil ca doi numiţi politic, Gabriel Budescu (DSP) şi Mircea Creţu (Prefect) să tăinuiască informaţii vitale faţă de co-preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, domnul colonel Balcu. Am citit declaraţiile comandantului ISU Sibiu, un om care şi-a dovedit capacitatea managerială ani la rând în diferite situaţii, şi care şi în această criză este singurul lider cu capacitate de acţiune şi decizie rapidă şi corectă. Din păcate, am aflat că politicul şi-a vârât coada în timpul acestei crize şi în judeţul nostru. Suntem oameni politici nu pentru a susţine o camarilă la putere, ci pentru a servi cetăţenii care ne-au votat. Se pare că acest concept este străin actualei puteri, care cu un ochi la sondajele de opinie care arată căderea absolute”, a mai spus Tocaciu.

Președintele ALDE Sibiu menționează totuși că ”nu face politică acum”, ci ”monitorizează derapajele democraţiei în timpul stării de urgenţă”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

O constantă a politicii românești : ideile salvatoare se replică ( deh , e termen uzual azi !) in cortexul politicienilor doar in timpul plasării in opoziție ; odată trimiși de nefericitii alegători “ la butoane “ - dau delete !
Raspunde

nume

Acum 4 ani

Domnul colonel Balcu ”care şi în această criză este singurul lider cu capacitate de acţiune şi decizie rapidă şi corectă” s-a aflat in concediu medical pentru 2 saptamani în ultima perioada, iar acum se pare ca este din nou internat, dupa doar 3 zile de activitate, sau gresesc?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus