Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Campanie Europreana desfasurata de ITM Sibiu timp de un an

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu va desfăşura pe parcursul anului 2014 o Campanie Europeană, coordonată de Comitetul Înalţilor Responsabili cu Inspecţia Muncii, privind prevenirea alunecărilor şi căderilor la acelaşi nivel.

Analizele statistice au evidenţiat faptul că alunecarea, împiedicarea şi căderea constituie cele mai frecvente cauze de accidentare, în toate domeniile de activitate, ponderea acestora fiind de 24% din totalul accidentelor de muncă .

„În urma examinării domeniilor de activitate, se poate menţiona faptul că numărul accidentelor de muncă produse ca urmare a căderilor la acelaşi nivel este cel mai mare în industria prelucrătoare 24%, în transporturi şi depozitare 15%, iar în construcţii şi comerţ 14%. Căderea la acelaşi nivel este una din cauzele accidentelor de muncă, în primul rând la persoanele în vârstă şi reprezintă 27% din totalul accidentelor de muncă pentru persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 54 ani, 33% pentru persoane de 55-64 ani, ajungând la 45% pentru persoanele cu vârsta peste 65 ani. Alunecarea şi împiedicarea pot avea consecinţe deosebite, provocând vătămări grave precum fracturi ale oaselor sau comoţii cerebrale, incapacitatea de muncă durând cel puţin o lună în 35% din cazuri”, spun reprezentanţii ITM.

Campania pe care o va desfăşura Inspectoratul Teritorial de muncă Sibiu, urmăreşte creşterea gradului de conştientizare, a angajatorilor şi angajaţilor, privind necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru îmbunătăţirea securităţii şi securităţii lucrătorilor care pot fi expuşi unui potenţial risc datorat alunecărilor şi căderilor la acelaşi nivel.

Foto: www.romind.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

8 comentarii

Toni

Acum 10 ani

Campanie EUR OPREANA ? E initiata de catre D-l Ex rector Oprean ?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Io m-am accidentat cand mi-a pus-o elefantul. Mi-au cusut gratis c.urul si am stat doua luni in concediu medical.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

ATENTIE! ::: Ip-ul tau a fost banat si nu ai dreptul de a comenta pe acest site. Daca tu consideri ca este o eroare, trimite un email catre noi, folosing informatiile disponibile pe pagina de contact.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Adica cum \"banat\" ?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Eu m-am lovit la cot cand imi faceam o laba. Se considera accident de munca?
Raspunde

joseph (the real)

Acum 10 ani

Mamăăă, ce delir josephian!
Raspunde

joseph the real real

Acum 10 ani

E un adevarat delir. Ca sexul in grup la azilul de batrani
Raspunde

@4,6,7

Acum 10 ani

E grav de tot cu voi....control de urgență la cap vă este indicat....repede la nr 3 cu voi,că mâine e închis acolo:)))))))))))FROHE OSTERN ȘI VOUĂ CEI SĂRACI CU DUHUL!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus