Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Razie halucinanta: 80% dintre taximetristii verificati au fost sanctionati

Taximetriştii din Sibiu nu şi-au îmbunătăţit deloc reputaţia în urma raziei poliţiştilor, care i-a vizat direct. În doar câteva ore, poliţiştii sibieni, alături de reprezentanţii RAR, au verificat peste 100 de taximetrişti. Aproape 80 dintre aceştia au fost şi sancţionaţi. Un procent deloc lăudabil pentru breasla taximetriştilor.

“Principalele obiective ale acestor acţiuni au vizat prevenirea victimizării participanţilor la trafic prin accidente produse pe fondul defecţiunilor tehnice în cazul autovehiculelor care circulă în regim TAXI”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Pe raza municipiilor Sibiu şi Mediaş, au fost verificate ieri în trafic 103 taximetre şi au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale în cazul şoferilor acestora, care au încălcat atât normele rutiere, cât şi pe cele privind legalitatea transportului.

Un permis reţinut

Un taximetrist din Mediaş a rămas fără obiectul muncii, respectiv fără permisul de conducere, pentru că a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor. Aceştia l-au urmărit prin oraş, iar când în cele din urmă a oprit, şoferul a recunoscut că a văzut semnele echipajului de poliţie, dar a spus că nu a oprit pentru că se afla cu un client în maşină. Scuză care nu i-a “înmuiat” deloc pe poliţişti, care i-au reţinut permisul.

Altor şapte taximetrişti le-a fost reţinut certificatul de înmatriculare, fie pentru că maşinile lor aveau defecţiuni tehnice, fie pentru că aveau ITP-ul expirat.

Instructori auto cu reguli “după ureche”

Razia de ieri a poliţiştilor a vizat şi şcolile de şoferi. Au fost controlate 27 de maşini de şcoală şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale care au vizat, în general, nerespectarea regulilor de circulaţie. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare în cazul unui autoturism care prezenta un ITP expirat.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 553

Comentarii

20 comentarii

Dorel

Acum 9 ani

In sfarsit ! Daca ar intra si OPC pe ei ...Mirosuri urate,mizerie. Nespalata specie.
Raspunde

Bogdan

Acum 9 ani

@dorel nu cred ca te obliga nimeni sa mergi cu acel taxi, sunt destule sa poti alege altul. Eu nu inteleg cum pot sa nu respecte nici o regula de circulatie
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

pentru ca li se permite...ca e smecheri! nu exista standarde in alegerea soferilor ce pot face taxi: orice terchea berchea poate face taximetrie
Raspunde

dick

Acum 9 ani

o gramada sunt nespalati si masinile infecte. ti scarba sa te sui. circul in weekend. ar trebui ceva certificat de taximetrist nu orice p3nis captivus
Raspunde

pieton

Acum 9 ani

si varsta. Barbati in varsta irascibili, surzi, orbi si care nu au auzit de deodorant fara elementare notiuni de prestari servicii
Raspunde

Taxiuri Sibiu

Acum 9 ani

Vă spun din start că nu sunt brașovean și nici fan Brașov, dar taximetrele din Brașov sunt în cu totul altă clasă decât cele din Sibiu și Mediaș. Nu îmi pot explica de ce. În Brașov mașinile sunt îngrijite, șoferii îmbrăcați civilizat. La Sibiu taximetrele sunt niște căruțe jegoase cu niște mizerabili la volan. Poate explica cineva de ce?
Raspunde

Pop Ilie

Acum 9 ani

Cand o sa-i oblige CINEVA sa nu mai fumeze in interiorul masinii???
Raspunde

ulos

Acum 9 ani

procentul este absolut corect, 80% sunt niste nesimtiti. Parca strazile in Sibiu parca sunt ale lor, iar masinile sunt un dezastru. Amestec de tigari, transpiratie in unele cazuri, aer conditionat in doar 5-7% din taxiuri, iar lista poate continua. Pe cand politistii sa stea la panda in giratorii pentru ca 80% din sibieni nu semnalizeaza in giratorii.
Raspunde

Sibian

Acum 9 ani

Stati relax ca toate ITP-urile sunt luate la negru....nici macar nu merg cu masina la standulde testare trimit doar talonul.
Raspunde

BB

Acum 9 ani

Cred că cele menţionate sunt motive suficiente să le fie ridicate autorizaţiile şi astfel să fie împuţinaţi că şi aşa sunt prea mulţi. Dar pentru cum arată ei şi maşinile lor sunt de vină şi patronii firmelor din care fac parte, pentru că nu le impune un standard.
Raspunde

siby

Acum 9 ani

Sunt de acord cu observatiile de mai su, dar asa cum spunea cineva, nu suntem obligati sa ne urcam intr-o masina harbuita, jegoasa, cu un sofer nespalat si needucat! avem dreptul sa refuzam cursa chiar daca vine la comanda telefonica!Bravo Politiei si RAR-ului..ar trebui sa efectueze lunar astfel de controale pana se raresc nespalatii, cascadorii si rablele!
Raspunde

taximetrila

Acum 9 ani

am lucrat pe taxi si eram muritor de foame: program 24 cu 24, mereu obosit si nedormit, cursele scurte si rare, prea multe taxiuri in sibiu; nu recomand nimanui sa se faca taximetrist; mai mult trist decat taximetrist; nu se poate vorbi de standarde de angajare, atata timp cat masinile patronilor de taxi raman in curte pt. ca nu au soferi: taxa e mare (la fel si evaziunea), iar incasarile mici.
Raspunde

apai

Acum 9 ani

Daca nasul lor le pleaca presedinte orice alt primar ii injumatateste asa cum ar fi normal. Toti nespalatii, ghertoii unii pericol public se ocupade taximetrie. Bravo politiei.
Raspunde

Obs.

Acum 9 ani

Starea taxiurilor se datoreaza direct R.A.R. Sibiu, unde atat agreerea masinilor pentru taxi, cat si verificarea tehnica se fac cu bani fara chitanta. Daca politia le-a luat certificatul de inmatriculare pentru defectiuni, ei il obtin urgent inapoi de la R.A.R. Sibiu tot cu bani fara chitanta si fara sa repare masinile. Deci, pentru rezolvarea problemei trebuie actionat la cauza, nu asupra efectului acesteia.
Raspunde

Remus

Acum 9 ani

În sfârșit! Poate se mai face o selecție de personal pentru că prea își bat joc de clienti!
Raspunde

@ 6

Acum 9 ani

pentru ca marea majoritate a celor care lucreaza pe TAXI nu sunt sibieni...sunt sudisti,,,asta-i explicatia.
Raspunde

LA SIBIU UNDE SE PLIMBA LUMEA

Acum 9 ani

???
Raspunde

Ciocan

Acum 9 ani

Ar trebui ca toate masinile de taxi sa isi faca ITP-ul numai la RAR, la statiile independente stim toti cum se obtine ITP-ul.
Raspunde

Pentru 17

Acum 9 ani

La ora 17 in P-ta Mare sef de coloana va fi primarul si vom striga cu totii Basescu presedinte luptator impotriva mogulilor. Udrea viitoarea presendinta!!! Ura! Ura!
Raspunde

Doamnei Rosita

Acum 9 ani

Sunt doamna Rosita suntem un legitim şi un împrumut reputaţie creditor. Suntem companie dinamica cu asistenţă financiară ne împrumut fonduri afară la persoanele care au nevoie de asistenţă financiară, care au un credit de rău sau de care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească pe afaceri.Vrem să folosească acest mediu să vă informez că am face de încredere şi asistenţă beneficiar ca fi bucuros să vă ofere un împrumut.Sa ne contactati prin adresa de mail: *** Servicii topite includ; Refinance Home Îmbunătăţirea, împrumut de investiţii, credite Auto, consolidarea datoriilor, linie de Credit, a doua ipoteca, credite pentru afaceri, credite personale, maşină de împrumut, împrumut Auto. Scrie înapoi în cazul în care interesat. NUMELE COMPLET... ADRESA DE ACASĂ... sex... VARSTA... STAREA CIVILA... TARA... NUMĂRUL DE MOBIL... NUMĂRUL DE BIROU... DE STAT... VENIT LUNAR... OCUPATIA... data naşterii... SUMA NECESARĂ CA ÎMPRUMUT... DURATA ÎMPRUMUTULUI... SCOPUL ÎMPRUMUTULUI... A reveni la noi cu aceste informaţii astfel încât să putem trece mai departe ok. Sunt de aşteptare pentru a auzi de la tine bine. Doamnei Rosita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus