Duminică,
05.05.2024
Innorat
Acum
12°C

O expozitie semnata de 44 de artisti sibieni motiv de cearta intre UAP Sibiu si un restaurator de la CNM Astra

Expoziţia intitulată sugestiv “Artişti sibieni pe simezele sălii de expoziţii Constantin Brâncuşi” a fost vernisată la Palatul Parlamentului şi se va desfăşura pe toată durata lunii octombrie. Acest eveniment expoziţional care “reuneşte 44 nume de prestigiu ale artelor plastice contemporane din zona Sibiului”, a dus la dispute între Uniunea Artiştilor Plastici filiala Sibiu şi Geanina Ionescu, restaurator la Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu.

“Ţin să felicit, în calitatea mea de preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici filiala Sibiu, colectivul de artişti sibieni care s-a prezentat cu creaţii de o reală valoare artistică, reproduse şi în catalogul expoziţiei, şi doresc ca aceste lucrări să poată fi admirate şi în alte oraşe, în proiecte comune ale filialelor UAP din toată ţara. Proiectul “Artişti sibieni pe simezele sălii de expoziţii Constantin Brâncuşi” a fost iniţiat şi coordonat de către Asociaţia Filiala din Sibiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România, prin preşedinte, susţinut de către membrii Consiliului Director al Filialei, cofinanţat de către Consiliul Local Sibiu prin Primarul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, şi având sprijinul Camerei Deputaţilor. În acest context, spre cunoştinţa iubitorilor de artă, menţionez faptul că este regretabil că doamna Geanina Ionescu, membră a UAP Sibiu şi totodată restaurator la Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu s-a erijat în a fi unicul coordonator al acestui important proiect al artiştilor sibieni. A remis comunicate de presă în acest sens, prin purtătorul de cuvânt al CNM Astra, asumându-şi toate meritele şi denaturând adevărul, nemenţionând eforturile colectivului care a materializat cu adevărat expoziţia; dânsa a avut doar sarcina de tehnoredactare a acestui proiect, sub directa îndrumare a Consiliului Director şi a preşedintelui filialei. Dincolo de aceste mici incidente, doresc să precizez că Uniunea Artiştilor Plastici este şi va rămâne o familie unită, iar expoziţia artiştilor sibieni pregătită cu minuţiozitate timp de peste un an de zile de către toţi membrii filialei, reprezintă un important eveniment cultural de care suntem mândri şi încă o dată îndemnăm pe toţi iubitorii de frumos să treacă pragul celei mai generoase săli de expoziţii din România, “Constantin Brâncuşi” din Parlamentul României”, a declarat preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici-filiala Sibiu, Ioan Tămâian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

anonim

Acum 9 ani

UAP nu UAR. Va rog certificatul rectificati
Raspunde

c urca nb

Acum 9 ani

tamaian? un arivist incult si megaloman
Raspunde

iulia

Acum 9 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected]
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus