Luni,
06.05.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Infractionalitatea in scadere la nivelul judetului Sibiu

Infractionalitatea in scadere la nivelul judetului Sibiu

În decursul anului 2014, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu au fost înregistrate 817 fapte de natură penală comise cu violenţă, dintre acestea 149 privind violenţa domestică. În primul semestru al anului 2015, infracţionalitatea sesizată contra persoanei a scăzut cu 29% (comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014), fiind înregistrate 297 de fapte din care 47 de violenţă domestică.

Cauzele şi condiţiile care favorizează comiterea infracţiunilor cu violentă, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, sunt generate fie de nivelul scăzut de cultură şi educaţie al autorilor sau victimelor, consumul excesiv de alcool, nivelului de trai scăzut, fie din existenţa unor deficienţe în sistemul educaţional sau criza de autoritate în unele familii. În majoritatera cazurilor infractorii ajung să fie cercetați datorită sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală sau în urma plângerii prealabile a persoanei vătămate.

”Procedura în cauzele care au ca obiect săvârşirea unei infracţiuni de violenţă, de exemplu lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, vătămare corporală gravă - urmează procedura specifică instrumentării dosarelor penale, având ca punct de plecare fie sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală, fie plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul în care începerea urmării penale este condiţionată de existenţa acesteia. În cadrul instrumentării dosarului penal se audiază persoana vătămată, martori, făptuitorul şi se administrează orice alte probe care sunt relevante în cauză. În cazul dosarelor penale soluţionate cu trimitere în judecată, pronunţarea unei pedepse privative sau neprivative de libertate se face de către instanţa de judecată”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 420

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus