Sâmbătă,
04.05.2024
Partial Noros
Acum
13°C

Primaria Sibiu someaza notarii publici: platiti impozitul pe tranzactii!

Prim[ria Sibiu atrage atenţia notarilor publici să vireze cota de 50% din impozitul stabilit în urma înstrăinării bunurilor imobile, la bugetul unităţilor administrative teritoriale.

Notarii publici au obligaţia odată cu intrarea în vigoare a legii 76/2010 (privind aprobarea OUG nr 109/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal) să vireze cota de 50% din impozitul stabilit în urma înstrăinării bunurilor imobile, la bugetul unităţilor administrative teritoriale.

Astfel, conform legii în vigoare impozitul stabilit se distribuie în felul următor:

" a) o cotă de 50% se face venit la bugetul consolidat

  b) o cotă de 50% se face venit la bugetul unităţilor administrative teritoriale pe teritoriul cărora se află bunurile imobile ce au făcut obiectul înstrăinării"

Contul în care se vor vira aceste taxe rezultate din transferul bunurilor imobiliare de pe raza Municipiului Sibiu este următorul: RO86TREZ57621030218XXXXX şi este deschis la Trezoneria Sibiu, cod fiscal 4270740.

 

Totodată, notarii publici au obligaţia ca o dată cu plata, (respectiv data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reţinut), să depună

borderou care să cuprindă: părţile contractante, imobilul care a fost obiectul fransferului dreptului de proprietate, impozitul încasat şi cota

cuvenită bugetului local Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Agatha

Acum 13 ani

Donule Dan Ionescu, cu respect va aduc ami nte ca"somatiile " se refera la situatiile in care o obligatie nu a fost achitata la termen. Asa ca, de dragul deontologiei profesionale, nu puneti in gura primarului Sibiului cuvinte pe care nu le-a spus. Distribuirea in cote egale a impozitului catre bugetul consolodat si catre bugetele locale devine scadenta la data de 25.06.2010( data care inca nu a venit). Iar notarilor publici, CARE INCASEAZA sumele in locul finantelor si primariilor ( SI O FAC GRATIS) le este indiferent in ce conturi vireaza banii. Nu induceti lumea in eroare.
Raspunde

eu

Acum 13 ani

Termenul de virare conform legii 76/2010 este 25 a lunii. cine au fost somati si de ce pentru o plata care nu a ajuns la termen? In care act normativ scrie ca notarii trebuie sa faca borderouri care sa cuprinda atatea aberatii si mai ales totul pe gratis? Asa le este mai usor celor de la finante sa-i vaneze pe cei care trebuiau sa se declare platitori de tva? Notarii nu au fost nici macar anuntati in legatura cu conturile in care trebuie sa se faca virarea impozitelor. "BUN" articol si mai ales foarte verificat, de fapt preluat. Ati intrebat notarii daca au primit "SOMATIILE" si modul de virare? va spun eu ca nu, dar TIMPUL TRECE LEAFA MERGE VOI CU DRAG COPIATI ARTICOLE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus