Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Gheorghe Tuluc candideaza pentru un post de vicepresedinte al PC. Il concureaza Ioan Cindrea :)

Preşedintele PC Sibiu, Gheorghe Tuluc, s-a înscris pentru un loc de vicepreşedinte al Partidului Conservator. Duminică va fi aleasă noua conducere a partidului, în cadrul Congresului, după ce fostul lider al partidului, Daniela Popa, a demisionat, optând pentru un post în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. 
Pentru un loc în conducere se luptă şi sibianul Gheorghe Tuluc, el candidând alături de alţi 19 candidaţi, pentru cele şapte posturi de vicepreşedinţi. Printre ei, şi un Ioan Cindrea, care nu are însă nicio legătură cu preşedintele PSD Sibiu.
Peste 1.400 de delegaţi sunt aşteptaţi la Congresul care va avea loc la Palatul Parlamentului, în cadrul căruia este aşteptată validarea unei noi echipe de conducere, dar şi a modificărilor Statutului, cea mai mare noutate fiind introducerea funcţiei de prim-vicepreşedinte.
În cursa pentru şefia conservatorilor s-au înscris până acum doi candidaţi: Daniel Constantin - fostul şef APIA şi Petru Mărginean - liderul PC Hunedoara, potrivit purtătorului de cuvânt al formaţiunii, Bogdan Ciuca. Codruţ Sereş va candida pentru un nou mandat de secretar general.
Ultimul Congres al PC a avut loc pe 27 ianuarie 2008, când Daniela Popa a fost aleasă prima femeie lider al unui partid politic din România. Ea i-a avut, atunci, drept contracandidaţi, pe fostul lider al PC Prahova, Florin Anghel, şi pe actualul europarlamentar Sabin Cutaş.

Lista candidaţilor pentru un loc de vicepreşedinte PC

Bogdan Ciucă, deputat
Eugen Durbacă, liderul PC Galaţi,
Lia Ardelean, liderul PC Arad,
Corneliu Ciontu, fost deputat
Bogdan Diaconu,
Ion Diniţă,
Maria Grappini,
Liliana Minca,
Irinel Popescu,
Vlad Hogea,
Ioan Cindrea,
Ivan Jinaru,
Cătălin Bologa,
Constantin Avram,
Petru Mărgineanu,
Dan Mihai,
Horia Morariu,
Gheorghe Obregia,
Rodica Paţa,
Gheorghe Tuluc.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus